5 tipp ételszag ellen, melyekkel hatásosan szagtalaníthatsz

5 tipp ételszag ellen, melyekkel hatásosan szagtalaníthatsz
Itt bizony el kell tüntetni majd valahogy az ételszagot!

Aki valamilyen erős illattal küzd az ételszag ellen, az csalatkozni fog. Az ételek szagának és bármilyen kellemes illatnak (parfüm, spray, stb.) a keveredéséből csak egy émelyítően kellemetlen szag lehet a végeredmény. Joggal kérdezhetnéd: akkor mi a megoldás az ételszag eltüntetésére? Már mondom is!

Lehet, hogy már találkoztál azokkal a módszerekkel, melyeket a dohányszag eltüntetése írásomban felsoroltam. Így csak annyit mondok elöljáróban, hogy az alábbi tippek is pénztárca kímélő ötletek lesznek, ám ennek ellenére hatásosak!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Figyelj, és hipp-hopp megszűnik az ételszag a lakásban!

Így tudsz hatásosan fellépni az ételszag ellen a lakásban

Egy kicsi, rosszul szellőző konyhában, vagy az étkezőben gyakran megmarad az ételek szaga. Bárhogy is igyekszel szellőztetéssel, vagy a szagelszívó működtetésével, képtelenség rántott hús, a halételek, vagy a frissen sültek szagát eltüntetni. Miután magam is szembesültem a problémával, hogy egyes ételek szagát napokig éreztem a lakásban, el kezdtem filléres, bárhol kivitelezhető megoldásokat keresni ételszag ellen. Nekem ezek váltak be:

1. Ételszag eltüntetése ecettel

Ha valamit házilag kell megoldani, ráadásul fillérekből, akkor mindig jusson eszedbe az ecet! Ha ételszag terjeng a lakásban, akkor két-három lapos tálba tegyél vizet, a vízhez keverj ecetet. Ezt akár főzés előtt is megteheted, hogy ne harapódzanak el a kellemetlen szagok. Meg fogod látni, az ecet milyen jó barátod!

Ékszerek

2. Nem varázspor – szódabikarbóna!

Szódabikarbóna felhasználásaA szódabikarbónára sokan úgy tekintenek, mint egy otthoni csodaszerre – mások meg nem is igen ismerik ezt a sokoldalúan használható házi szert. Az ételszagok ellen önts egy tálba szódabikarbónát, vagy tedd egy laza szövésű, jól szellőző zacskóba és akaszd ki valahova.

Meg fogod látni, hogy a szódabikarbóna közömbösíteni fogja a szagokat.

3. Kávézacc ételszag ellen

Ismét egy olyan házi szer, amit nagyon sokan a szemétbe dobnak. Pedig mennyi mindenre használható a kávézacc!

Hogy a témánál maradjak: az ételszag ellen is nagyon hatásos! Használd úgy, mint a szódabikarbónát, azaz egy tálba, vagy jól szellőző zacskóban tedd ki a kávézaccot. Semlegesíteni fogja a kellemetlen szagokat, majd meglátod! (A kávézaccot ne azon melegében, kávéfőzés után használd fel szagtalanításra! Várd meg amíg kihűl és megszárad, porítsd össze és úgy használd.)

Kávézaccal szüntesd meg az ételszagot!
Ugye nem kell többé gondolkodnod, mi legyen vele? Nem szemétbe való!

4. Ételszag eltüntetése citrommal

Ha citromot használsz az ételek szaga ellen, akkor érdemes egy lábasban vizet melegíteni és abba pár citromkarikát szelni. Ha csak kifacsart citromod van – mert a levét elhasználtad mondjuk teához – akkor az is tökéletes! Egy-két órán keresztül melegítsd a citrusos vizet, így közömbösítsd a szagokat.

Ha a kezeiden ott maradt a hal-, vagy hagyma pucolás szaga, ezt a citromos vizet arra is felhasználhatod, hogy ezeket a szagokat eltüntesd. Sőt, lemoshatod vele a vágódeszkát is!

Citrom - hatásos háziszer ételszag megszüntetésére

5. Ha nem múlik a kellemetlen ételszag, ne add fel: szagölő praktikák

Tudom, kicsit durván hangzik, hogy szagölő praktikák következnek. Ám hatásosságuk miatt méltán kaják ezt a jelzőt. Először is, nem csak a levegőben maradnak meg a szagok. Beveszi a függöny, a szőnyeg, a ruhád, a hajad.

  • Kezdjük azzal, hogy minek oda szőnyeg, ahol ételt készítesz? Kifele a szőnyeggel!
  • Mosd gyakrabban a konyhai függönyt és ha lehet szárítsd a friss levegőn.
  • Főzéshez megfelelő ruhát használj, főzés után öltözz át, ha teheted: ne cipeld magaddal az ételek szagát.
  • Főzés közben kösd be a fejed, vagy vegyél fel valamilyen szakács sipkát ételszagok ellen!

Nekem ezek a praktikák bizonyultak a legegyszerűbbnek és a leghatásosabbaknak ételszag ellen. A bolti levegőillatosítók ki tudja milyen vegyszert tartalmaznak, és sokszor fele annyira sem hatásosak, mint ahogy azt gondolnád. Épp ezért érdemes a filléres házi szerekkel és az itt leírt praktikákkal próbálkozni. Szerintem megéri.

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 3 =

Ugrás a tetejére