9 tipp a tökéletes rántott hús készítéséhez

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A rántott hús hagyományosan a vasárnapi és az ünnepi asztal része. A hagyományos panírozás, forró zsiradékban kisütés után a finom húsétel szinte bármilyen körettel fogyasztható. A kérdés csak az, hogy mindig tökéletes rántott hús kerül az asztalra, vagy van még mit finomítani rajta?

9 tipp a tökéletes rántott hús készítéséhez

Mindig lehet tökéletesíteni és a jó hír az, hogy itt használható tippeket kapsz ahhoz, hogy még finomabb rántott húst tudj sütni! És nem csak a sütéshez, a panírozáshoz is kapsz tippeket.

A hagyományos panírozás sorrendje: először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk meg a hús szeleteket, ügyelve arra, hogy a húst minden réteg egyenletesen betakarja. De ha tökéletes rántott húst szeretnél, akkor nem csak erre kell figyelned.

Másféle íze lesz a rántott húsnak, ha csirkemellből, ha pulykamellből, vagy ha sertéshúsból készíted el. Utóbbi esetben a szárazabb húsokat kedvelők a karaj húst, a szaftosabbat szeretők a sertés combot válasszák!

Ezektől a tippektől lesz tökéletes a rántott hús

  1. A hússzeleteket panírozás előtt szárítsd le, mert így a panír könnyebben rájuk tapad.
  2. A vastagabb szeleteket ki kell klopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Ha nincs odahaza húsklopfolód, használhatod a kés nyelét, vagy a penge hátlapját a klopfoláshoz.
  3. Finom alapanyagokat használj! A bolti morzsa helyett magad készítsd finom zsemléből vagy kifliből, a felhasznált hús legyen friss! A lisztet szitáld át, a tojás pedig legyen friss, falusi.
  4. Ha azt szeretnéd, hogy a sovány hússzeletek ne száradjanak ki, akkor panírozás előtt kevés olajjal kend meg!
  5. A tojást alaposan verd fel panírozás előtt, hogy homogén masszát kapj.
  6. Rántott hús készítéséhez a húst közvetlenül sütés előtt panírozd, mert a panír állás közben meglágyulhat.
  7. A panírozott húst forró zsiradékban süsd. Ha épp hogy csak meleg olajba teszed a frissen panírozott húst, magába fogja szívni azt és nem sül, sokkal inkább fől.
  8. A megsült rántott hús szeleteket ne villával átszúrva, hanem szedőlapát segítségével vedd ki az olajból, így a bundájuk szépen egészben marad. Ha villával böködöd a húst az olajban, finom és értékes levek távoznak belőle még mielőtt a tányérra kerülne.
  9. Sokan úgy rántják ki a csirkecombot, hogy a panír csaknem megég, a csont mellett pedig szinte nyers marad a hús. Ennek az az oka, hogy hirtelen, nagy lánggal akarják kisütni a rántott csirkecombot. Te ne tedd! A forró olajban, lassú tűzön, fedő alatt 10 percig kell sütni a vastagabb húsokat, menet közben pedig egyszer megfordítani, majd az utolsó pár percre a fedőt le kell venni
Rántott hús rizzsel és csemege uborkával: A verhetetlen összeállítás!
A verhetetlen összeállítás!

Ha ragaszkodsz a hagyományos vasárnapi menühöz, de mégis valami különlegeset akarsz hétvégén az asztalra tenni, akkor dobd fel a rántott húst az alábbi ötletek alapján:

Rántott hús receptek másképp

Fűszerezd a húst! Ha a hússzeleteket panírozáskor különféle fűszerekkel akarod ízesíteni, akkor azokat mindig a felvert tojásba keverd.

Különleges rántott húst készíthetünk, ha a zsemlemorzsához reszelt sajtot is keverünk, de lehet csak sajttal is panírozni.

Érdekes külsejűvé és pikáns ízűvé tehetjük a rántott húsokat, ha panírozáskor a zsemlemorzsához szezámmagot is keverünk.

Ha unnád a konyhában az olajszagot: itt a sütőben sült rántott hús recept!

Összegezzük a tudnivalókat!

Arra adtunk tippeket, hogyan lehet tökéletes rántott húst készíteni. A panírozástól a sütésig egyaránt adtunk ötleteket, sőt azt is elárultuk, hogyan lehet rántott húst készíteni a hagyományostól kicsit eltérően.

Ha témába vágóan vannak a tarsolyodban olyan fortélyok, melyeket itt nem találtál meg, kérlek oszd meg velünk!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

Ugrás a tetejére