Szívhez szóló anyák napi ajándékok óvodásoktól

Anyák napi ajándékok óvodásoktólAz alábbi ötletek akkor lesznek igazán hasznosak, ha az apukák, nagypapák vagy az óvónénik besegítenek az anyák napi ajándékok elkészítésébe az óvodásoknak.

Ők ugyanis nem tudnak olvasni, így ezeket a tippeket nem tudják hasznosítani.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Mire lesz szükség ezeknek az ajándékoknak az elkészítésére? papírra, festékre, színes ceruzára, ollóra, fotókra. És egy lelkes ovisra, aki meglepetést készít anyukájának anyák napjára!

Anyák napi ajándékok készítése házilag

A legmorcosabb édesanyának is bepárásodik a szeme, ha valami egyedi ajándékot kap gyermekétől. Olyat, ami csak neki szól és senki mástól nem esne olyan jól, mint tőle. Szívhez szóló…

Lássuk hát az ötleteket!

Ékszerek

A virág anyák napján is szép ajándék

A virág anyák napján is szép ajándék mezei virágból

A virágnak minden nő örül, anyuka is és a nagymama is. De egy kisgyermektől senki sem várja el, hogy virágbolti csokrot adjon az édesanyjának. Ellenben a mezőn szedett friss virág valóban szívből jövő, illatos ajándék lehet, amit napokig őrizget majd anyuka a vázában és akár hányszor ránéz, a szívét öröm járja át.

És apukának is jó program a közös virág szedés a mezőn.

Kreatívabb ötlet, ha a virágcsokrot színes papírból készíti el a gyermek. Zöld színből lesz a szára, piros, sárga kék a virágja. Csak egy olló kell hozzá (apu segíts!) és máris kész a szép csokor, amit egy papírlapra ragasztva lehet majd átadni az édesanyának.

A virág elkészíthető színes gombokból, ruhadarabokból is, vagy akár a háztartásban előforduló műanyag dobozokból kivágva is.

A papír virág közepére egy tipp: a gyermek vágja a saját fotóját körbe, és az arcát ragassza a virág közepébe!

Rajzolni és festeni minden gyerek szeret

Festeni minden gyerek szeret

Rajzolni és festeni minden gyerek szeret, de vajon mit alkosson az ovis anyák napjára? A virágot már említettem, de ezen túl is vannak ötleteim.

Rajzolja le saját magát egyedül, vagy az édesanyjával, vagy rajzolja le a családot. Megörökíthet egy szép emléket, amiben mindannyian szerepelnek, de az édesanyja mindenképp.

Készíthet szívecskéket, melyekkel a szeretetét fejezi ki anyukája iránt.

Szavecske - szeretet

Nem csak papírra lehet ám festeni! Ha apuka vesz egy fehér pólót, kötényt, vagy bármilyen ruhaneműt, arra ruhafestékkel, vagy filccel csuda dolgokat lehet készíteni. Ha semmi nem jut eszünkbe, akkor a legkézenfekvőbb megoldás a kézlenyomat. Tenyereljen rá a festékes kezével az ovis a ruhára! Már egy-két év múlva is arra fog gondolni az anyukája, ha meglátja ezt a ruhadarabot:

Milyen kicsi volt a kezed!

Ajándék készítése gyurmából

Színes gyurma

Az előbbi gondolatmenetet folytatva, remek ajándék készíthető gyurmából. Például a kézlenyomatot, vagy az apró láb lenyomatát tartalmazó színes gyurma biztosan örömet okoz az anyukának.

A gyurmából számtalan forma elkészíthető, némely gyurma be is festhető. Amikor ötletelünk, a gyurmát ne hagyjuk ki az ajándék alapanyagok közül!

Fotó, olló, ragasztó

Ehhez a tipphez különösen fontos apuka segítsége, mert ismét vágni fogunk az ollóval! Színes papírból készítsünk képkeretet ragasszuk egy papírra és a közepére ragasszunk be egy fotót!

Ragaszthatunk a kép sarkába papírból kivágott virágot, szívecskét, bármit.

A színes papírlapra fektetett tenyér körberajzolásával készíthető kézlenyomat. Ezt kivágva és egy másik papírra átragasztva az ajándék tovább díszíthető: festhet, rajzolhat, ragaszthat rá a gyermek.

Ékszert anyák napjára!

Nyaklánc puffasztott gabonából

Természetesen saját készítésű (DIY) ékszert, amit az ovis maga készít.

Hogy miből lehet ilyet készíteni? A legkülönfélébb dologból. Például színes puffasztott gabonából és egy erősebb cérnából színes nyaklánc, vagy karkötő készíthető.

A színes gyurmából, üveggyöngyökből káprázatos medállal ajándékozhatod meg az édesanyádat.

Remélem tudtam néhány praktikus tanáccsal szolgálni arra, hogy milyen ajándékkal lehet meglepni az édesanyákat. Ha neked is van pár hasonló ötleted, akkor oszd meg velem!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − kettő =

Ugrás a tetejére