Vajon mitől olyan egyszerű a bogrács tisztítása ezzel a módszerrel?

Főzőcskézés után így lesz hatékony a bogrács tisztítása
Rotyog a finom slambuc – de utána mi lesz a bográcsra égett korommal? Eltávolítjuk könnyedén!

Ha a korom teljesen odaégett az edényre, a bogrács tisztítása egy rémálom. Ilyenkor a bolti vegyszerekkel elég nehéz fényesre suvickolni az edényt. De nem is kell, a súrolószer megspórolható!

Felesleges bármilyen vegyszer használata a mosogatáshoz bográcsozás után, hiszen a legjobb és legolcsóbb házi szer ott van közvetlenül a bogrács alatt! Ami nem más, mint az elégett fa hamuja…


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Elmondom, hogyan tudod a leghatékonyabban lepucolni a bográcsról a ráégett kormot. Nem kell sem dörzsi szivacs, sem zsíroldó vegyszer, sem más eszköz. Nézd csak:

Bogrács tisztítása hamuval

Figyelj, mert egy olcsó, de hatékony praktikát mutatok be neked!

Amikor végeztetek a bográcsozással, elfogyott az étel, ott marad az elmosni való bogrács. A belsejét mosogató szerrel, szivaccsal és akár hideg vízben is elmoshatod, de a kívül ráégett bogrács korom tisztítása már más tészta.

Ékszerek

A ráégett korom nem fog egyszerűen lejönni a bogrács faláról.

Kivéve, ha így csinálod:

Készíts magad mellé egy darab rongyot, vagy szivacsot és tiszta vizet. Nem kell semmi más!

A rongyodat vizezd be, mártsd bele a fahamuba és kezd el körkörös mozdulatokkal dörzsölni vele a kormos bogrács falát. Arra azért vigyázz, hogy ne a parázsba mártogasd a rongyodat, mert könnyen megégetheted magad!

Ha van olyan rész, ahol makacsabb a szennyeződés, ott kend be a vizes hamuval, majd tisztítsd tovább az edényt és egy-két perc múlva térj vissza a bekent folthoz. A vizes hamu meg fogja oldani a ráégett kormot, amit így már könnyebben lepucolhatsz a bográcsról.

Amikor az egész edényt körbepucoltad, bő vízzel öblítsd le és meg fogod látni, olyan lesz mint új korában!

Ha teheted, húzz gumikesztyűt a művelethez! A feloldott korom képes úgy beülni a körmöd alá, hogy szinte lehetetlen lesz onnan eltávolítani. Utána meg magyarázkodhatsz a fekete körmöd miatt: „- Egyébként mosok kezet, csak most bográcsot pucoltam…”

Ha nem hiszed, hogy a fahamu oldja a kormot, itt a bizonyíték

A módszer annyira hatásos, hogy máshol is bevethető. Természetesen ott, ahol valamilyen üveg, vagy fém felületről ráégett kormot kell eltávolítani.

Ilyen például a kandalló üveg tisztítása. Ha a linkre kattintasz, akkor megnézheted egy videóban, hogyan távolítom el a kandalló ajtó üvegéről a ráégett kormot a fa hamujának segítségével. Semmi mást nem használok, csak vizes rongyot, hamut és a végén papírtörlőt.

És a módszer ebben az esetben is működik!

Kandalló üveg pucolás
A módszer ugyan az a kandalló üvegének megtisztításakor is

Azt gondolom sikerült meggyőznöm arról, hogy a bogrács tisztítása hamuval hatásos és olcsó megoldás. Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 17 =

Ugrás a tetejére