Büdös cipő szagtalanítása házilag

Büdös cipő szagtalanítása házilagA cipő szagtalanítása házilag is elvégezhető, ha ismersz egy-két praktikát a büdös szag megszüntetésére. Ha nem ismersz az sem baj, hiszen ezt a részletes leírást azért készítettem, hogy megismerd a legegyszerűbb cipő szagtalanítási módszereket. Hasonlóan filléres eszközökkel, melyeket a dohányszag eltüntetése során használtunk.

Borzasztó kellemetlen tud lenni, amikor ki kell bújni a cipődből és szinte az egész helyiséget ellepi a mással össze nem téveszthető bűz. Legyen az orvosnál, egy próbafülkében, vagy esetleg egy jól sikerült randi végén, az intim együttlét előtt…


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Érdemes tehát megelőzni a problémát: egyrészt a lábak higiéniájára kellő figyelmet kell fordítani, másrészt már az új cipőket érdemes szagtalanítani odahaza. Lássuk részletesen a tippeket!

Cipő szagtalanítása házilag

Az alábbi tippek során háztartásban megtalálható szereket fogok javasolni. Olyanokat, melyek más háztartási praktikák során már beváltak: szóda, ecet, kávézacc, újságpapír.

Szellőztetés

A szellőztetés általában akkor segít, amikor még új a cipő. Ha egy-két éjszakára kiteszed az új cipőt a friss levegőre, némely lábbelinek elmúlik az új cipőkre jellemző kellemetlen szag.

Ékszerek

De van még egy-két ötlet a tarsolyomban, ha a szellőztetés nem segítene.

Mosd ki a cipőt!

Vannak olyan cipők, melyeket ki lehet mosni 40 – 50 fokon. Ha egy ilyen cipő ársztja magából a kellemetlen szagokat, akkor nyert ügyed van! Vedd ki a cipőfűzőt, a talpbetétet és dobd a mosógépbe. Egy mosás, szárítás a legtöbb esetben teljesen megszünteti a kellemetlen szagokat.

A lábbeli szagtalanítása szódabikarbónával

A szódabikarbóna penész ellen is kiváló: magába szívja a nedvességet és a szagokat, így a penész elveszti a táptalaját, életképtelené válik. Ezen az elv alapján haladva egyik megoldás a cipő szagtalanítására a penész felhasználása!

Egy laza szövésű szövetbe önts szódabikarbónát és formálj belőle kis batyut, kösd be madzaggal, vagy cérnával. Súlyos esetben készíts több ilyen zsákocskát mindkét cipődbe!

Ha nagyon büdös a cipő – ez akár előfordulhat egy edző cipő, futó cipő esetén – akkor a szódabikarbónát közvetlenül a cipőbe szórd és hagyd állni egy napon át. Azután alaposan tisztítsd ki, töröld át.

Így szagtalanítsd a cipődet ecettel

Az ecet szinte az összes háztartási praktika során szóba kerül. A cipő szagtalanításához készíts egy víz-ecet keveréket, fele-fele arányban. Elég a 10%-os ecet, de csak ha 20%-os van otthon, akkor ahhoz több vizet adj. Ha jól összekeverted, akkor húzz egy gumikesztyűt, hogy az ecet ne marja a kezedet és egy rongyot belemártogatva a keverékedbe, törölgesd át jól a cipő belsejét.

Vagy egy kiürült pumpálós spray dobozába (bútor tisztító, fürdőszoba tisztító flakon, stb.) töltsd a víz és ecet keverékét és sprézd be vele a cipőt.

Egy napig hagyd száradni a friss levegőn (azért az ecetnek is van szaga), és készen is vagy.

A kávézacc magába szívja a kellemetlen szagokat

Korábban említettem pár spórolási trükköt, amihez csak kávézacc kell. A kávézacc a cipőt is képes szagtalanítani. A dolog úgy működik, hogy száraz kávézaccot teszel a cipődbe, ami egy nap alatt összegyűjti a kellemetlen szagokat. Ha sima, könnyen tisztítható a cipő belseje, akkor egyszerűen szórd bele a kávézaccot. Egyébként készíts kis batyukat, ahogy a szódabikarbónás módszernél írtam.

Plusz egy tipp: cserélj talpbetétet!

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem? Használt cipő esetén előfordulhat, hogy az elhasználódott taplbetét ontja magából a bűzt és ha azt kicseréled, máris nyert ügyed van: megszűnik a kellemetlen szag!

A bolt

Aki nem akar az otthoni szerekkel próbálkozni, az megveheti a cipőboltokban a cipőszagtalanító golyót, kapszulát, vagy spray-t. A választék nagy a hasonló szerekből, képzeld még a cipőtágítás is megoldható egy erre kitalált spray-vel.

Én nem mondom, hogy ezek nem jók, viszont azt mondom, hogy a fenti módszerekkel is elérhető a kívánt eredmény, a büdös cipő szagtalanítása. Ha vászon cipőt kell szagtalanítani, akkor ajánlom figyelmedbe a Nézd meg mire jó a só… című írásomat!

Szerinted?

Ha tetszett az írásom, akkor oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + négy =

Ugrás a tetejére