Büdös cipő szagtalanítása házilag

Büdös cipő szagtalanítása házilagA cipő szagtalanítása házilag is elvégezhető, ha ismersz egy-két praktikát a büdös szag megszüntetésére. Ha nem ismersz az sem baj, hiszen ezt a részletes leírást azért készítettem, hogy megismerd a legegyszerűbb cipő szagtalanítási módszereket. Hasonlóan filléres eszközökkel, melyeket a dohányszag eltüntetése során használtunk.

Borzasztó kellemetlen tud lenni, amikor ki kell bújni a cipődből és szinte az egész helyiséget ellepi a mással össze nem téveszthető bűz. Legyen az orvosnál, egy próbafülkében, vagy esetleg egy jól sikerült randi végén, az intim együttlét előtt…

Karácsonyi ajándék ötletek nőknek

Érdemes tehát megelőzni a problémát: egyrészt a lábak higiéniájára kellő figyelmet kell fordítani, másrészt már az új cipőket érdemes szagtalanítani odahaza. Lássuk részletesen a tippeket!

Cipő szagtalanítása házilag

Az alábbi tippek során háztartásban megtalálható szereket fogok javasolni. Olyanokat, melyek más háztartási praktikák során már beváltak: szóda, ecet, kávézacc, újságpapír.

Szellőztetés

A szellőztetés általában akkor segít, amikor még új a cipő. Ha egy-két éjszakára kiteszed az új cipőt a friss levegőre, némely lábbelinek elmúlik az új cipőkre jellemző kellemetlen szag.

Ékszerek

De van még egy-két ötlet a tarsolyomban, ha a szellőztetés nem segítene.

Mosd ki a cipőt!

Vannak olyan cipők, melyeket ki lehet mosni 40 – 50 fokon. Ha egy ilyen cipő ársztja magából a kellemetlen szagokat, akkor nyert ügyed van! Vedd ki a cipőfűzőt, a talpbetétet és dobd a mosógépbe. Egy mosás, szárítás a legtöbb esetben teljesen megszünteti a kellemetlen szagokat.

A lábbeli szagtalanítása szódabikarbónával

A szódabikarbóna penész ellen is kiváló: magába szívja a nedvességet és a szagokat, így a penész elveszti a táptalaját, életképtelené válik. Ezen az elv alapján haladva egyik megoldás a cipő szagtalanítására a penész felhasználása!

Egy laza szövésű szövetbe önts szódabikarbónát és formálj belőle kis batyut, kösd be madzaggal, vagy cérnával. Súlyos esetben készíts több ilyen zsákocskát mindkét cipődbe!

Ha nagyon büdös a cipő – ez akár előfordulhat egy edző cipő, futó cipő esetén – akkor a szódabikarbónát közvetlenül a cipőbe szórd és hagyd állni egy napon át. Azután alaposan tisztítsd ki, töröld át.

Így szagtalanítsd a cipődet ecettel

Az ecet szinte az összes háztartási praktika során szóba kerül. A cipő szagtalanításához készíts egy víz-ecet keveréket, fele-fele arányban. Elég a 10%-os ecet, de csak ha 20%-os van otthon, akkor ahhoz több vizet adj. Ha jól összekeverted, akkor húzz egy gumikesztyűt, hogy az ecet ne marja a kezedet és egy rongyot belemártogatva a keverékedbe, törölgesd át jól a cipő belsejét.

Vagy egy kiürült pumpálós spray dobozába (bútor tisztító, fürdőszoba tisztító flakon, stb.) töltsd a víz és ecet keverékét és sprézd be vele a cipőt.

Egy napig hagyd száradni a friss levegőn (azért az ecetnek is van szaga), és készen is vagy.

A kávézacc magába szívja a kellemetlen szagokat

Korábban említettem pár spórolási trükköt, amihez csak kávézacc kell. A kávézacc a cipőt is képes szagtalanítani. A dolog úgy működik, hogy száraz kávézaccot teszel a cipődbe, ami egy nap alatt összegyűjti a kellemetlen szagokat. Ha sima, könnyen tisztítható a cipő belseje, akkor egyszerűen szórd bele a kávézaccot. Egyébként készíts kis batyukat, ahogy a szódabikarbónás módszernél írtam.

Plusz egy tipp: cserélj talpbetétet!

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem? Használt cipő esetén előfordulhat, hogy az elhasználódott taplbetét ontja magából a bűzt és ha azt kicseréled, máris nyert ügyed van: megszűnik a kellemetlen szag!

A bolt

Aki nem akar az otthoni szerekkel próbálkozni, az megveheti a cipőboltokban a cipőszagtalanító golyót, kapszulát, vagy spray-t. A választék nagy a hasonló szerekből, képzeld még a cipőtágítás is megoldható egy erre kitalált spray-vel.

Én nem mondom, hogy ezek nem jók, viszont azt mondom, hogy a fenti módszerekkel is elérhető a kívánt eredmény, a büdös cipő szagtalanítása. Ha vászon cipőt kell szagtalanítani, akkor ajánlom figyelmedbe a Nézd meg mire jó a só… című írásomat!

Szerinted?

Ha tetszett az írásom, akkor oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − hét =

Ugrás a tetejére