Cipőtágítás otthon – azonnal működő tippek

Cipőtágítás otthon – azonnal működő tippek
Ha kisebb a cipőd, mint a lábad, akkor az baj – de nem reménytelen

Ha veled is előfordult már, hogy álmaid cipője kicsit szorított ám ennek ellenére megvetted, akkor a bolt után kezdődhet a cipőtágítás otthon. Ha nem tudod miképp kezdj neki, akkor olvass tovább, mert itt azonnal használható tippeket kapsz a cipőtágításhoz.

Az itt ismertetett praktikák között rátalálsz a megfelelő megoldásra, így többé nem lesz szoros, nem töri a lábad és nem nyom a cipőd. Ha a cipő szagtalanítását megoldottuk házilag, akkor ki is fogjuk tágítani.
Figyelj, mert most jön a lényeg!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Ezekkel a módszerekkel teheted kényelmessé a kicsi cipőt

A cipőtágításhoz először azt kell megvizsgálni, hogy alkalmas-e a cipő arra, hogy kitágítsd. Egy gumicsizmát, vagy egy különleges anyagú cipőt nem, egy bőr-, vagy műbőr-, esetleg egy vászon cipőt azonban lehet nyújtani, tágítani.

Mi a probléma a cipővel? Mitől szorít, nyom, dörzsöl?

  • Rövidebb a cipő, mint a lábfejed, (hogy lehetett megvenni?!?)
  • A cipő első része szűk (keskeny), vagy alacsonyra van szabva, alig fér bele a lábfej
  • A cipő alakja olyan, hogy nem passzol a lábadhoz, ezért szorít, nyom, vagy dörzsöl.

De milyen házilagos módszerek vannak a cipő tágítására?

Kezdjük a vegyes megoldással, ami nem más, mint a cipőtágító spray. Ez cipőboltokban általában beszerezhető, de érdemes lesz vele vigyázni, mert akár kárt is okozhatsz vele az új cipődön. Próbáld ki egy kis területen, nem okoz-e elszíneződést.

Cipőtágítás otthon – a lábadon!

Házilagos megoldásként azt javasolom, hogy vedd fel a kicsi cipőt és járkálj vele a lakásban. Vastag zoknira húzd fel (ha tudod) és a lábaddal tágítsd. Nem mondom, hogy egyszerű lesz, de így is működhet a cipőtágítás otthon.

Ékszerek

Ennek a módszernek két módosított változata is van. Az egyik, amikor vastag, nedves zoknira húzód fel a kitágítani kívánt lábbelit. A nedvességtől tágul a cipő, ha nem nagy a baj ez a módszer aranyat érhet.

A másik módszer, amikor a lábadon tágul a cipő az, hogy beveted a hajszárítót a tágításhoz. Ha felvetted a cipőt a vastag zoknira, kezd el melegíteni a hajszárítóval ott, ahol szorít. Ha szerencséd van pár perc melegítés után kényelmes lesz a lábbeli.

Amikor a nedves zoknitól, vagy a hajszárítótól megnyúlt kicsit a cipő, próbáld a lábujjaidat mozgatni benne, tágítsd ezzel a mozgással is, amint lehet.

Kitágul a cipő a fagyasztóban? Igen, de nem magától.

A cipő fagyasztóban is tágítható, de nem mindegy, hogy milyen módszerrel akarod kitágítani.

Ha csak magában beteszed a fagyasztóba a cipőt, akkor azzal semmire sem mész. Keress egy erősebb nejlon zacskót, amibe vizet eresztesz. Próbáld meg a cipőben elegyengetni, majd engedj bele vizet úgy, hogy lehetőleg belülről kitöltse rendesen a cipőt. Így tedd a fagyasztóba és várd a hatást.

A víz térfogata jéggé fagyva nő, tehát el kezdi tágítani a cipőt. Higiéniai okokból ne csak a cipő belsejét zacskózd ki, a kibélelt cipőt is tedd be valamibe.

Cipőtágító sámfa

Használható megoldás a cipőtágítás otthon sámfával
Cipőtágítás otthon sámfával? Igen!

Kezdjük egy félreértés tisztázásával. A cipőtágító sámfa nem azonos a kaptafával. Utóbbi egy fából készült sablon, amire ráhúzza a cipész a cipőt miközben készíti, vagy javítja.

A cipőtágító sámfa egészen más. A lábbeli tágítására lett kitalálva. A lényege, hogy rúgóval, vagy más módon megfeszítik a fából (műanyagból) készült sámfa két végét, így tágítva a cipőt. Az orrész széles, lábfej alakú, a sarokrész általában gömbölyű. Helyezd a sámfát a cipődbe éjszakára, ezzel tágítsd ha szűk, ha szorít.

Amitől biztosan nem fog kitágulni a szűk cipő

Szerintem ha a cipő feltörte a lábad nem ez az első írás, amiben a megoldást keresed. Olvashattál többek között arról is, hogy újságpapírral tömködd ki a cipő orrát, mert attól majd ki fog tágulni. Szerinted tudod olyan szorosra nyomkodni a papírt a cipő orrába, hogy az megfelelő, folyamatos nyomás alatt tartsa a cipő belsejét? Szerintem nem…


Végezetül ha nem megy a cipőtágítás otthon, akkor keress fel egy olyan cipészt, aki ezzel is foglalkozik. Neki van egy speciális gépe, amivel a cipő könnyen tágítható. A kontárokkal azonban vigyázz, mert a nem szakszerű eljárásnál a varrás mentén, vagy a talpnál könnyen elválhat a cipő. Ha a cipőtágítás házilag történik, ott nem tudsz akkora erőt kifejteni, hogy tönkre menjen tőle a lábbelid.

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

Ugrás a tetejére