A diós hókifli recept nem más, mint egy vaníliás kifli, dióval készítve. A lényege, hogy amikor megsült az omlós, diós hókifli tésztája, akkor azon melegében vaníliás cukorral kevert porcukorba hempergetjük. Ebben a receptben nem szerepel töltelék! A karácsonyi aprósütemény finom ízét kizárólag a diós tészta és a vaníliás porcukor adja. Tudod, hogy a megfelelő karácsonyi hangulathoz hozzá tartozik a friss sütemények illata?
Karácsonyi süti recept, ami gyorsan elkészül és ráadásul még egyszerű is? Igen! Az ünnep elképzelhetetlen nálunk enélkül a finom, omlós sütemény nélkül. Remek vendégváró csemege, gyerekek, felnőttek szívesen fogyasztják. Ha van receptes könyved, vagy naptárad, ezt a receptet nyugodtan jegyezd fel a karácsonyi sütemények közé. Nem fogsz vele szégyent vallani!
Egy adag diós hókifli elkészítése nem több, mint fél óra! És nem csak ezért mondjuk, hogy gyorsan elkészíthető a recept, hanem mert egy apró trükkel le is rövidíthető az elkészítés ideje. A recept alatt elmondom hogyan lesz még gyorsabb a recept!
Próbáld ki, az alábbi leírás megadja a pontos hozzávalókat és lépésről lépésre bemutatja az elkészítését!
Diós hókifli recept karácsonyra
Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin (vagy vaj)
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg porcukorral elkeverve (A hempergetéshez)
(Egy kis segítség: 1 csomag vaníliás cukor hány gramm?)
Diós hókifli recept
- A karácsonyi süti tésztájának hozzávalóit lágy tésztává gyúrjuk, majd negyed órára a hűtőbe tesszük, hogy jobban kezelhető legyen.
- A hűtőszekrényből kivéve a tésztából egy-egy egész citromnyi darabokat veszünk és gyúródeszkán kb.: 1 cm-es vastagságú rudakat sodrunk belőlük.
- Az egyenletes vastagságúra sodort tészta rudakat 5 centiméterenként elvágjuk és kifliket formázunk belőlük. (Természetesen bármilyen formát kialakíthatsz, én ettem már gyűrű-, vagy „S” alakú vaníliás kiflit is).
- Rakjuk egymástól legalább egy centiméter távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 – 20 perc alatt süssük készre őket.
- Ha kész a tészta, vegyük ki a sütőből, majd pár perc múlva – még melegek legyenek a kiflik! - forgassuk bele a vaníliás cukorral kevert porcukorba őket. Próbáljuk úgy hempergetni a kifliket, hogy a cukros fehér por egyenletesen lepje el a tésztát.
- Kihűlve kínáljuk.
Ez a diós hókifli recept nagyon egyszerű, de a végeredmény mégis hihetetlenül finom! Eszméletlenül omlós a tésztája annak ellenére, hogy ez egy gyorsan elkészíthető recept. Ráadásul az elkészítése tovább gyorsítható!
Mindjárt elmagyarázom, hogy hogyan:
Plusz egy tipp a karácsonyi süti tárolásához
A diós hókifli tárolásához és a szupergyors készítéshez!
A diós hókifli nyers tésztájának tárolásához adok egy olyan ötletet, ami egy váratlan vendég érkezésekor kisegíthet a bajból. Ha az elkészített tésztát tudod tárolni, akkor bármikor előkaphatod és már sütheted is. Pillanatok alatt ott lesz a vendég előtt a finom, friss karácsonyi süti!
Hogyan?
Ha több tésztát készítesz a diós hókiflihez, mint amennyit meg tudsz sütni, akkor a felesleget nyugodtan fagyaszd le. Kiolvasztás után ugyan úgy tudsz majd dolgozni vele, mint a frissen készített tésztával!
Ha tetszett a diós hókifli recept, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló recepteket, vagy praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.