Diós hókifli, a gyorsan és egyszerűen elkészíthető karácsonyi süti

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A diós hókifli recept nem más, mint egy vaníliás kifli, dióval készítve. A lényege, hogy amikor megsült az omlós, diós hókifli tésztája, akkor azon melegében vaníliás cukorral kevert porcukorba hempergetjük. Ebben a receptben nem szerepel töltelék! A karácsonyi aprósütemény finom ízét kizárólag a diós tészta és a vaníliás porcukor adja. Tudod, hogy a megfelelő karácsonyi hangulathoz hozzá tartozik a friss sütemények illata?

Diós hókifli, finom karácsonyi süti
Egyszerű, gyors karácsonyi süti recept

Karácsonyi süti recept, ami gyorsan elkészül és ráadásul még egyszerű is? Igen! Az ünnep elképzelhetetlen nálunk enélkül a finom, omlós sütemény nélkül. Remek vendégváró csemege, gyerekek, felnőttek szívesen fogyasztják. Ha van receptes könyved, vagy naptárad, ezt a receptet nyugodtan jegyezd fel a karácsonyi sütemények közé. Nem fogsz vele szégyent vallani!

Egy adag diós hókifli elkészítése nem több, mint fél óra! És nem csak ezért mondjuk, hogy gyorsan elkészíthető a recept, hanem mert egy apró trükkel le is rövidíthető az elkészítés ideje. A recept alatt elmondom hogyan lesz még gyorsabb a recept!

Próbáld ki, az alábbi leírás megadja a pontos hozzávalókat és lépésről lépésre bemutatja az elkészítését!

Diós hókifli recept karácsonyra

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg porcukorral elkeverve (A hempergetéshez)

Karácsonyi süti: gyors, egyszerű

Diós hókifli recept

  1. A karácsonyi süti tésztájának hozzávalóit lágy tésztává gyúrjuk, majd negyed órára a hűtőbe tesszük, hogy jobban kezelhető legyen.
  2. A hűtőszekrényből kivéve a tésztából egy-egy egész citromnyi darabokat veszünk és gyúródeszkán kb.: 1 cm-es vastagságú rudakat sodrunk belőlük.
  3. Az egyenletes vastagságúra sodort tészta rudakat 5 centiméterenként elvágjuk és kifliket formázunk belőlük. (Természetesen bármilyen formát kialakíthatsz, én ettem már gyűrű-, vagy „S” alakú vaníliás kiflit is).
  4. Rakjuk egymástól legalább egy centiméter távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 – 20 perc alatt süssük készre őket.
  5. Ha kész a tészta, vegyük ki a sütőből, majd pár perc múlva – még melegek legyenek a kiflik! - forgassuk bele a vaníliás cukorral kevert porcukorba őket. Próbáljuk úgy hempergetni a kifliket, hogy a cukros fehér por egyenletesen lepje el a tésztát.
  6. Kihűlve kínáljuk.

Ez a diós hókifli recept nagyon egyszerű, de a végeredmény mégis hihetetlenül finom! Eszméletlenül omlós a tésztája annak ellenére, hogy ez egy gyorsan elkészíthető recept. Ráadásul az elkészítése tovább gyorsítható!

Mindjárt elmagyarázom, hogy hogyan:

Plusz egy tipp a karácsonyi süti tárolásához

A diós hókifli tárolásához és a szupergyors készítéshez!

A diós hókifli nyers tésztájának tárolásához adok egy olyan ötletet, ami egy váratlan vendég érkezésekor kisegíthet a bajból. Ha az elkészített tésztát tudod tárolni, akkor bármikor előkaphatod és már sütheted is. Pillanatok alatt ott lesz a vendég előtt a finom, friss karácsonyi süti!

Hogyan?

Ha több tésztát készítesz a diós hókiflihez, mint amennyit meg tudsz sütni, akkor a felesleget nyugodtan fagyaszd le. Kiolvasztás után ugyan úgy tudsz majd dolgozni vele, mint a frissen készített tésztával!

Ha tetszett a diós hókifli recept, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló recepteket, vagy praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló
recipe image
Recept:
Diós hókifli, a gyorsan és egyszerűen elkészíthető karácsonyi süti
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + húsz =

Ugrás a tetejére