Dohányszag eltüntetése a lakásból pénztárca kímélő módon

Dohányszag eltüntetése a lakásból
Első lépésként ürítsd ki a hamutartót!

Meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű a dohányszag eltüntetése a lakásból. Ha téged is zavar a falakba, bútorokba beivódott kellemetlen dohányszag, akkor érdemes tenni ellene.

Azoknak, akik mindenféle illatosító spary-vel próbálják semlegesíteni a kellemetlen dohány bűzt, esélyük sincs arra, hogy ezt sikerrel tegyék. Csak azt érik el, hogy az émelyítő illatfelhő keveredik a dohányszaggal. Természetesen a következőkben ennél sokkal jobb megoldásokról olvashatsz.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Vannak kimondottan dohányszag elleni készítmények a drogériákban, de ezekkel most nem foglalkozunk. Mert vannak olyan filléres lehetőségek, melyekért egy tapodtat sem kell menni, mert ott vannak Tőled karnyújtásnyira.

A dohányszag semlegesítése házilag: a konkrét megoldások!

Talán olvastad már, hogy a cipő szagtalanítása sem okozott különösebb gondot, megoldottuk filléres házi szerekkel.

Hasonlóan fogunk elbánni a dohányszaggal is! Az alapos szellőztetés számtalan esetben gyógyír lehet, de Te nem azért olvasod ezt a tippcsokrot, hogy erről beszéljek neked – ez szinte magától értetődő módszer. Amiért azonban meg kell említenem az az, hogy sokan szellőztetnek rosszul.

Ékszerek

Mert nem egyszer, hosszú ideig kell kitárni az ajtót, ablakot! Inkább sokszor, rövid ideig szellőztess és ilyenkor mindig vidd ki a helyiségből a hamutálcát is.

A téli időszakban hosszan kitárt ajtó, ablak a pénztárcádon is meg fog látszódni! A több, rövid szellőztetés sokkal gazdaságosabb. Hasonló tippeket olvashatsz a Spórolási tippek télire írásomban.

A hatékony szagtalanítás alapja nálam az, hogy ne más illatokkal akard elnyomni a cigaretta füst okozta bűzt, hanem próbáld a kellemetlen szagokat valahogy összegyűjteni. Ebben segítségedre lehet egy megnedvesített törölköző. Ezt akaszd ki egy éjszakára abba a helyiségbe, ahol bántóan kellemetlen a dohányszag. Reggelre megszűnik a bűz!

Ha nem vagy hajlandó a szabadban dohányozni, akkor a dohányzó helységben égess pár gyertyát. A gyertya hatásosan semlegesíti a cigifüstöt, nem engedi beivódni a bútorokba, függönyökbe.

Talán nem is kell mondanom, hogy a dohányszag eltüntetése ecettel is lehetséges. Az ecetet annyi mindenre felhasználtuk már, hogy miért pont a szagtalanításból maradna ki?

Egy lapos tálba eressz vizet és adj hozzá ecetet. Ezt a tálat helyezd a dohányfüstös helyiségbe és meglátod majd, egy éjszaka alatt milyen pozitív hatása lesz. Ha nagy a helyiség, akkor több ecetes tálat is kitehetsz éjszakára.

Ha a bútorok kárpitja itta be a cigifüstöt, akkor a fenti módszerek nem biztos hogy elegendőek lesznek. Ilyenkor vetjük be a következő filléres csodaszerünket, a szódabikarbónát. Szórd be vele a bútort, hagyd a kárpiton pár órán át, majd alaposan porszívózd ki. (Először egy kevésbé látható helyen próbáld ki, maradék nélkül kiporszívózható-e a szódabikarbóna, nem marad-e folt utána!)

A leghatásosabb módszer most jön a dohányfüst semlegesítésére az otthonodban

Ne dohányozz a lakásban!

Ne dohányozz a lakásban!
A füst beeszi magát a függönybe, a szőnyegekbe, a bútorokba…

Nálam az alapeset, hogy a lakásban nem lehet dohányozni – és nem csak a füstmentes napon. Viszont nem vagyunk egyformák. Ha Te vállalod a lakásban cigizés következményeit, akkor sem kell többé a dohánybűzt megtűrnöd az otthonodban. Az itt kapott ötletekkel pénztárca kímélő módon megszüntetheted a kellemetlen szagokat.

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

Ugrás a tetejére