Egyszerű zserbó szelet karácsonyra

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Az egyszerű zserbó szelet karácsonyra az egyik legfinomabb sütemény. És ahogy a címében is írtam, egyszerű elkészíteni ez alapján a recept alapján! Ahogy a legtöbb hasonló karácsonyi süti receptjében, úgy ebben is a dió, a sárgabarack lekvár és a csokoládé íze lesz a mértékadó.

Egyszerű zserbó szelet karácsonyra
Süss zserbót karácsonyra egyszerűen!

Ahány ház, annyi szokás. Nálunk például a zserbó népszerűbb karácsonykor, mint a bejgli, holott tudom, a legtöbb családnál a bejgli az igazi karácsonyi süti. Nálunk viszont csak és kizárólag zserbó és diós hókifli kerül az ünnepi asztalra.

Karácsonyi zserbó receptje

Tészta hozzávalók

  • 35 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 5 dkg cukor,
  • 20 dkg margarin,
  • 1 dl tej,
  • 2 dkg élesztő,
  • csipetnyi sütőpor,

Töltelék és teteje hozzávalók

  • darált dió,
  • porcukor,
  • sárgabarack lekvár,
  • a tetejére étcsoki és
  • 1 teáskanál olaj.

Egyszerű zserbó recept, zserbó készítés

Egyszerű zserbó készítése

  • Az egyszerű zserbó elkészítéséhez először az élesztőt kevés langyos tejben, 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
  • A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, sütőport, és a felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk.
  • A porcukrot és a darált diót összekeverjük a krémhez.
  • Az elkészült tésztát három részre osztjuk.
  • Az első cipót kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük, majd sárgabaracklekvárral megkenjük, és a cukros dióval megszórjuk.
  • A 2. cipót is kinyújtjuk, ráfektetjük az előzőre, és lekvárral megkenjük, cukros dióval megszórjuk.
  • A 3. cipót kinyújtjuk, rátesszük a többire, ez lesz a teteje, kicsit megszurkáljuk villával, és kb.: 30 perc alatt megsütjük.
  • Hagyjuk a sütőben kihűlni, ezalatt elkészíthetjük a csokimázt a tetejére.
  • Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a kihűlt süteményre kenjük.
  • Ha megszáradt a tetején csoki, lehet szeletelni!

Látod, ilyen egyszerű a zserbó készítése! Tudtad, hogy a zserbót érdemes egy napig pihentetni, hogy összeérjenek az ízek? Feltéve, hogy a család nem talál rá és nem kezdi felfalni az egészet, még az ünnepek előtt...

Ha tetszett ez az egyszerű zserbó recept, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló recepteket, vagy praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló
recipe image
Recept:
Egyszerű zserbó szelet karácsonyra
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =

Ugrás a tetejére