Eldugult a WC – mi lehet a baj?

Ha eldugult a WC, az elég kellemetlen tud lenni. Különösen akkor, ha a házban nincs több használható alkalmatosság, ahová a király gyalog is ki tud menni. Ha meg még hasmenés is gyötör, akkor az a kínok kínja! De mitől dugulhatott el a WC, ha annyira vigyáztunk rá?

Eldugult a WC – mi lehet a baj? WC dugulás megelőzése

A WC dugulásért több minden felelőssé tehető, de csak egy felelőse van igazán: az ember. Ő nem tartotta be az alapvető dolgokat, vagy nem figyelt kellőképpen oda a dolgokra.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Nézzük át, melyek azok a dolgok, amik WC dugulást idézhetnek elő. Ha ezzel tisztában vagy, akkor nagy valószínűség szerint meg tudod előzni a WC dugulást.

Mi okozhat WC dugulást?

Az eldugult WC-kből sokszor fura dolgok kerülnek elő. A levescsonttól elkezdve az rongyokig, a műanyag zacskótól a bútordarabokig mindent beledobálnak az emberek. Holott mindenki tudja, hogy ezek a dolgok nem ide valók. Ne dobj a WC-be semmit, ami nem oda való!

Az ételmaradékot ne a WC lefolyóba öntsd! Annak nem ott van a helye! A zsíros ételek dugulást okozhatnak.

Ékszerek

A konyhai papírtörlő egy nagyon praktikus eszköz. Úgy van kiképezve, hogy a nedvességet is jól bírja, azaz mikor vizes lesz, nem fog azonnal szétszakadni, erősen tartja magát. Épp ezért ne dobd bele soha a WC-be, mert az erős, nedvességtűrő papír dugulást okozhat!

Gyakran előfordul, hogy ha elfogy odahaza a WC papír, akkor (jobb híján) papír zsebkendővel helyettesítik. Pedig a papír zsebkendő is hasonlóan nedvességtűrő, mint a konyhai papírtörlő! Mindkettő nehezebben feloldódó anyagból van mint a WC papír és dugulást okozhatnak!

A fésűből, a kád- és a mosdókagyló szűrőjéből kiszedett hajszálakat sokan a WC-be dobják, gondolván, hogy a vékony hajszálak nem fognak dugulást előidézni a vastag lefolyócsőben. Van egy rossz hírem: de igen! A haj az egyéb dolgokkal keveredve képes áthatolhatatlan dugót képezni!

Dugulást idézhetnek elő a nem megfelelően alkalmazott duguláselhárító szerek is. Sokan el sem olvassák ezek használati leírását, nem tartják be a hígítási előírásokat. Gyors eredményt remélve egyből beleöntik az egész flakont a lefolyókba. Aztán csodálkoznak, hogy nem javul, esetleg még súlyosabb lesz a helyzet...

A WC-be öntött vízkőoldó is okozhat dugulást. A csövek faláról leváló nagyobb vízkődarabok eltorlaszolhatják a szabad áramlás útját. Ahol kemény a víz, erre is oda kell figyelni.

Eldugult a WC mit csináljak?

Az eldugult WC kényes téma. Gusztustalan, büdös, nem szívesen foglalkozik vele az ember. Azért sem, mert attól fél: csak ront a helyzeten.

Ennek ellenére van rá mód, hogy megszüntesd a makacs dugulást házilag. Ha nem megy, akkor viszont nem tehetsz mást, hívd a szakembert!

A legjobb duguláselhárítás viszont az, ha megelőzöd a bajt. A WC dugulás megelőzésével sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad.

Ehhez adtam ebben a cikkben egy kis segítséget.

Összefoglaló:
Eldugult a WC – mi lehet a baj? WC dugulás megelőzése
Cím:
Eldugult a WC – mi lehet a baj? WC dugulás megelőzése
Összegzés:
Ha eldugult a WC, az elég kellemetlen tud lenni. Különösen akkor, ha a házban nincs több használható alkalmatosság, ahová a király gyalog is ki tud menni. De mitől dugulhatott el a WC, ha annyira vigyáztunk rá?
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 12 =

Ugrás a tetejére