Fokhagyma pucolás

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A fokhagyma pucolás mindennapos tevékenység a konyhában, hiszen a húsételek zömében megtalálható ez a sokoldalú, finom fűszernövény. A fokhagyma tisztítása egyáltalán nem bonyolult, de vajon hogyan lehet a leggyorsabban, a legegyszerűbben megoldani?

Fokhagyma pucolás késsel: késsel összenyomod roppanásig

Mint annyi témában, a fokhagyma pucolás kapcsán is rengeteg tippet találhatsz az interneten. Van amelyik működik, van amelyik nem. Én most négy olyan módszert mutatok, ami mindig tökéletes eredményt biztosít.

Van olyan tippünk, mellyel nagyobb mennyiséget is meg tudsz tisztítani. Hogy azt a fokhagymát, melyet nem azonnal használsz fel, hogyan tudod megfelelően tárolni, arra a Fokhagyma tárolása című írásomban találsz tippeket.

Lássuk a lényeget:

A fokhagyma pucolás négy legegyszerűbb módja

  1. Tisztítsd meg a fokhagymát a mikrohullámú sütő felhasználásával! Ehhez semmi mást nem kell csinálnod, mint nagyjából 20 másodpercig a mikróba tenni a fokhagymát. Még az sem fontos, hogy a gerezdjeire szedd előtte. 700 W-on „melegítsd”. Miután kivetted, a héja könnyedén, kézzel eltávolítható lesz! Egy dologra kell odafigyelni: ha sokáig benn van a mikróba, akkor megpuhul, használhatatlan lesz!
  2. Késsel tisztítsd a fokhagymát, de ne kapirgáld vele a héját! Talán a leghagyományosabb módja a fokhagyma pucolásnak, ha egy kés lapját rátesszük és erőteljesen összenyomjuk vele. Amikor a héja megroppan, akkor már könnyedén megtisztítható a fokhagyma.
    Fokhagyma pucolás késsel: késsel összenyomod roppanásig
    Egyik módszer: késsel összenyomod roppanásig
  3. Fokhagyma pucolása befőttes üvegben, vagy bármilyen zárható tetejű edényben. Ez a módszer főképp ősszel és télen működik, amikor már jól kiszáradt a fokhagyma. Tedd az edényedbe a fokhagymát, zárd le és alaposan rázd össze! Pár másodperc alatt le fog jönni a fokhagyma héja!
  4. Forró vízben is pucolhatsz fokhagymát. Gerezdekre szeded, majd megáztatod. Nagyjából 10 perc után jól összekevered, megpörgeted a vízben a fokhagymagerezdeket, majd a vízből kiszedve könnyedén kihámozhatod a héjából.

Fokhagyma pucolás összegzése

A fokhagyma amellett, hogy finom fűszernövény, rendkívül egészséges is. Hogy miért tesz jót a fokhagyma fogyasztása, azt a linkre kattintva elolvashatod.

Ahhoz, hogy fűszerként, vagy egyéb okból felhasználd, a fokhagymát meg kell pucolni. Ha meguntad, hogy körömmel, késsel, vagy valamilyen más eszközzel kapirgálod és mégsem jön le rendesen a héja, akkor próbáld ki valamelyik módszerünket! Hidd el, egyik be fog válni és megkönnyíti számodra is a fokhagyma pucolását.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Fokhagyma pucolás
Cím:
Fokhagyma pucolás
Összegzés:
Ahhoz, hogy fűszerként, vagy egyéb okból felhasználd, a fokhagymát meg kell pucolni. Ha meguntad, hogy késsel, körömmel vagy valamilyen más eszközzel kapirgálod és mégsem jön le rendesen a héja, akkor próbáld ki valamelyik módszerünket!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 3 =

Ugrás a tetejére