Fokhagyma pucolás

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Segélykiáltás a konyhából: minden időmet elveszi a fokhagyma pucolása!!! Oké, nem ilyen drámai a helyzet, de ha le lehet egyszerűsíteni a fokhagyma pucolás folyamatát, akkor miért ne? Nézd meg az azonnal bevethető konyhai fortélyokat!

Fokhagyma pucolás késsel: késsel összenyomod roppanásig

A fokhagyma pucolás mindennapos tevékenység a konyhában, hiszen a húsételek zömében megtalálható ez a sokoldalú, finom fűszernövény. A fokhagyma tisztítása egyáltalán nem bonyolult, de vajon hogyan lehet a leggyorsabban, a legegyszerűbben megoldani?

Mint annyi témában, a fokhagyma pucolás kapcsán is rengeteg tippet találhatsz az interneten. Van amelyik működik, van amelyik nem.

Ha attól tartasz, hogy ez is csak egy lesz a használhatatlan zagyvaságok közül, akkor megnyugtatlak. Én most négy olyan módszert mutatok, ami mindig tökéletes eredményt biztosít!

Van olyan tippünk, mellyel nagyobb mennyiséget is meg tudsz tisztítani. Hogy azt a fokhagymát, melyet nem azonnal használsz fel, hogyan tudod megfelelően tárolni, arra a Fokhagyma tárolása című írásomban találsz tippeket.

Lássuk a lényeget:

Így lesz gyorsabb és egyszerűbb a fokhagyma pucolás

  1. Tisztítsd meg a fokhagymát a mikrohullámú sütő felhasználásával! Ehhez semmi mást nem kell csinálnod, mint nagyjából 20 másodpercig a mikróba tenni a fokhagymát. Még az sem fontos, hogy a gerezdjeire szedd előtte. 700 W-on „melegítsd”. Miután kivetted, a héja könnyedén, kézzel eltávolítható lesz! Egy dologra kell odafigyelni: ha sokáig benn van a mikróba, akkor megpuhul, használhatatlan lesz!
  2. Késsel tisztítsd a fokhagymát, de ne kapirgáld vele a héját! Talán a leghagyományosabb módja a fokhagyma pucolásnak, ha egy kés lapját rátesszük és erőteljesen összenyomjuk vele. Amikor a héja megroppan, akkor már könnyedén megtisztítható a fokhagyma.
    Fokhagyma pucolás késsel: késsel összenyomod roppanásig
    Egyik módszer: késsel összenyomod roppanásig
  3. Fokhagyma pucolása befőttes üvegben, vagy bármilyen zárható tetejű edényben. Ez a módszer főképp ősszel és télen működik, amikor már jól kiszáradt a fokhagyma. Tedd az edényedbe a fokhagymát, zárd le és alaposan rázd össze! Pár másodperc alatt le fog jönni a fokhagyma héja!
  4. Forró vízben is pucolhatsz fokhagymát. Gerezdekre szeded, majd megáztatod. Nagyjából 10 perc után jól összekevered, megpörgeted a vízben a fokhagymagerezdeket, majd a vízből kiszedve könnyedén kihámozhatod a héjából.

Az idő pénz. Takaríts meg belőle minél többet a konyhában is!

A fokhagyma amellett, hogy finom fűszernövény, rendkívül egészséges is. Hogy miért tesz jót a fokhagyma fogyasztása, azt a linkre kattintva elolvashatod.

Ahhoz, hogy fűszerként, vagy egyéb okból felhasználd, a fokhagymát meg kell pucolni. Ha meguntad, hogy körömmel, késsel, vagy valamilyen más eszközzel kapirgálod és mégsem jön le rendesen a héja, akkor próbáld ki valamelyik módszerünket! Hidd el, egyik be fog válni és megkönnyíti számodra is a fokhagyma pucolását.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Fokhagyma pucolás
Cím:
Fokhagyma pucolás
Összegzés:
Ahhoz, hogy fűszerként, vagy egyéb okból felhasználd, a fokhagymát meg kell pucolni. Ha meguntad, hogy késsel, körömmel vagy valamilyen más eszközzel kapirgálod és mégsem jön le rendesen a héja, akkor próbáld ki valamelyik módszerünket!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 8 =

Ugrás a tetejére