Fokhagyma tárolása

A fokhagyma tárolása több szempontból is fontos feladat. Egyrészt nehéz jó minőségű fokhagymához jutni, így ha sikerül finom fokhagymát találni, abból érdemes egy nagyobb mennyiséget vásárolni és megfelelő módon tárolni.

Fokhagyma tárolása: Fokhagymafüzér

Másrészt levesekben, mártásokban és a húsételek zömében is megtalálható ez a finom fűszernövény, így jó ha mindig van tartalékban odahaza, nem a sütés előtt kell boltba menni érte. Ha jól tárolod, akkor lesz a legfinomabb a fokhagyma íze az ételekben.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Köztudott, hogy egészségünk megőrzése szempontjából jót tesz a fokhagyma fogyasztása. És amellett, hogy egészséges, még finom is! De hogyan tegyük el a fokhagymát úgy, hogy sokáig ízletes maradjon? Milyen módszerek vannak a fokhagyma tárolására? Nézzük meg:

A legjobb módszerek a fokhagyma tárolására

A fokhagyma tárolása annak kiválasztásával kezdődik. Ép, egészséges fokhagymát érdemes tárolni, amelyik nem ilyen, azt minél előbb használd fel!

Hűtőszekrényben tárolt fokhagyma esetén az alsó polcban gondolkodj, Rakd oda a fokhagymát, csak arra vigyázz, hogy szellősen rakd el a fokhagymafejeket. Nem szabad lezárt dobozban, vagy nejlonzacskóban tárolni őket, mert könnyen megpenészedhetnek.

Ékszerek

Ha sikerül szárastól beszerezni a fokhagymát, akkor készíts belőle fokhagyma füzért és akaszd ki a szabd levegőre, szellős helyre. Ezzel a régi módszerrel az eresz alatt sokáig eltartható a fokhagyma. Természetesen ne érje az eső, vagy a hó a felfont fokhagymát!

Fokhagyma tárolása: Fokhagyma füzér szellős helyre akasztva
Fokhagyma füzér szellős helyre akasztva

Ha nem megy a fonás (már miért ne menne?) akkor kösd egyszerűen csokorba a fokhagymát és lógasd fel a csokrot.

A fokhagyma hűvös pincében és kamrában is tárolható. A jó minőségű, száraz gerezdek sokáig megmaradnak ilyenek, ha jól szellőző kosárban, vagy vászonban, hálóban helyezed el a fokhagymát.

Ha jó minőségű a fokhagymád, de már nincs meg a szára, akkor egy jól szellőző vászon zsákban, vagy hálóban is kiakaszthatod az eresz alá. Ez nem annyira biztonságos mint a fokhagyma füzér, de működik ez a módszer is.

A fokhagyma pucolás  pofon egyszerű, ha előre akarsz dolgozni, akkor a megtisztított fokhagyma gerezdeket tedd egy befőttes üvegbe és öntsél rá olajat (vagy olíva olajat) úgy, hogy ellepje. Pár nap múlva a fokhagyma és az olaj is kiváló alapanyaga lesz egy finom salátának. Hűtőszekrényben pedig az olaj alatt tartott fokhagyma sokáig eltartható!

Nem sikerült a fokhagyma tárolása: csírázásnak indult?

Remélem tudtam jó tippeket adni a fokhagyma megfelelő tárolásához, melyekkel minőségromlás nélkül eltartható ez a finom fűszernövény. Ám mégis előfordulhat, hogy a tárolás során valamit elhibázunk, és csírázni kezd a fokhagyma.

Mit kezdj a csírázásnak indult fokhagymával?

Ha átpuhult a fokhagymagerezd, nagy a csíra, akkor dobd ki!

Egyébként a csírázásnak indult belső részt kapard ki az egészségesen maradt rész felhasználható. A csírát azért kell kikaparni, mert megkeseredik és elrontja az étel ízét.

Fotó: pixabay

Összefoglaló:
A legjobb módszerek a fokhagyma tárolására
Cím:
A legjobb módszerek a fokhagyma tárolására
Összegzés:
A fokhagyma tárolása: mindig legyen odahaza finom fokhagyma, mert a legtöbb finom recept nélkülözhetetlen összetevője.
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 11 =

Ugrás a tetejére