Fokhagymakrémleves recept

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Egy egyszerű fokhagymakrémleves recept, aminek az elkészítése semmilyen szakértelmet nem igényel. Ha ilyet kerestél, akkor jó helyen jársz! Négy személyre szabottan mutatom meg a fokhagymaleves elkészítésének menetét. Pontos hozzávalókat, részletes leírást is adok, így Te is el tudod majd készíteni!

Egyszerű fokhagymakrémleves
A recept végén adok egy tippet arra, hogyan dobd fel ezt az egyszerű levest!

Ugye Te is elgondolkodtál azon, hogyan kellene leírni helyesen: fokhagyma krémleves, vagy fokhagymakrém leves, illetve fokhagymakrémleves? Én az utóbbi mellett döntöttem, legtöbben így keressük ezt a finom előételt.

Még a recept taglalása előtt kitérek a tálalásra. Ez alapjában véve nem egy erős leves, azaz nem hízlal. De friss cipóban tálalva, pirított kenyérkockákkal azért van benne kalória. Amennyiben diétázol, illetve valamiért odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel, akkor nem célszerű a sima tányérban tálalni. A hozzávalók közül pedig kihagyhatod a levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát. Inkább összetört kétszersültet, vagy szárított, morzsolt kenyeret tegyél bele!

Közepes hőfokon főzve ez a fokhagymakrémleves kevesebb mint egy óra alatt kész.

Egyszerű fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók

  • 12 - 14 fokhagymagerezd,
  • 4 friss zsályalevél,
  • fél teáskanál szárított kakukkfű,
  • fél teáskanál szárított majoránna,
  • 1 liter húsleves (akár kockából, illetőleg a konyhai maradék is megteszi!),
  • bors,
  • fél citrom,
  • 5 evőkanál tejföl,
  • pirított kenyérkocka (vagy levesgyöngy),
Fokhagymakrémleves levesgyönggyel tálalva
Levesgyönggyel tálalva a fokhagymaleves

A fokhagymakrémleves elkészítése

  1. Az egyszerűen megtisztított fokhagymagerezdeket és a fűszernövényeket tedd a kész húslevesbe. (Ha emlékszel rá, itt írtam, hogyan lehet egyszerűen megpucolni a fokhagymát.)
    Fokhagyma pucolás
    Fokhagyma pucolás
  2. Forrald fel a levest, közben reszelt citromhéjjal és borssal ízesítsd.
  3. Forrás után vedd le a tűzről, hagyd állni a fedő, majd botturmixszal átpasszírozd át, tejföllel sűrítsd.
  4. A levesgyöngyöt (vagy a vajon pirított kenyérkockát) közvetlenül tálalás előtt szórd bele. Ha ezt elsieted, akkor a levesbetét szétázik és ahelyett, hogy kellemesen ropogós maradna, kellemetlenül kásás lesz.
  5. Hogyan tálald? A levesrecept bevezetője alapján döntse el ki-ki maga, hogy cipóban, vagy tányérban kínálja!
  6. Jó étvágyat kívánok a leveshez!

Így díszítsd a fokhagymakrémlevest

Ha szereted, akkor a hozzávalókhoz tégy még egy csokor petrezselymet. A levesgyönggyel egyidőben szórd meg a levest a feldarabolt petrezselyemzölddel. (Én nem szeretem, ezért nincs is a képen...)

 

Ha tetszett a fokhagymakrémleves recept, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló recepteket, vagy praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − négy =

Ugrás a tetejére