Az 5 legjobb gyógytea hasmenés ellen

Azért jó a gyógytea hasmenés ellen, mert az egyik alapszabályt erősíti és még gyógyít is. Mi az az alapszabály? Hasmenés esetén fogyassz sok folyadékot!

Gyógytea hasmenés ellen

Arról már beszéltem, hogy hasmenés esetén mit lehet enni, lássuk akkor, hogy mit lehet ilyenkor inni. A gyógytea hatásos hasmenés ellen, de mit lehet ilyenkor még folyadék formájában fogyasztani? Én azt mondom, hogy a gyógyító tea mellett maximum szénsav mentes ásványvizet, vagy tiszta vizet igyál, ne kísérletezz se a kólával, se a kávéval, se mással!

Ha nem tudod mitől van a hasmenésed, akkor csak a gyógyteákban és a vízben bízz!

Íme az öt bevált gyógytea hasmenés ellen

  1. Gyógyteakeverék hasmenés ellen. A különböző gyógynövényekből összeállított teakeverékek segíthetnek a görcsök oldásában és a hasmenés mérséklésében. Ezeket úgy állították össze, hogy hatásosak legyenek hasmenés ellen. A gyógyteakeverékek esetén két dologra figyelj! Az első, hogy mindig úgy készítsd, ahogy azt a tasakján olvashatod. Ha forrázni kell, akkor forrázd, ha langyos vízben kell áztatni, akkor úgy készítsd! Nem véletlenül írták rá a tea elkészítésének leghatásosabb módját a csomagolásra!
  2. Fekete tea. Jót tesz a nagyon erős fekete tea, mert hidratálja a szervezetedet és a benne lévő csersavak miatt csökkenti a belek gyulladását, ezáltal lassítja a bélmozgást. A fekete tea hasmenés ellen kiváló megoldás, emellett hasonló élénkítő hatása van, mint a kávénak. Akkor is érdemes fogyasztani, ha semmi bajod sincs!
  3. Kamillatea. A kamillatea hasmenés ellen is hatásos. A legismertebb és legtöbbet alkalmazott gyógytea megfázás esetén, vagy gyulladások kezelésénél a kamillatea. Azt a tulajdonságát viszont csak kevesen ismerik, hogy képes megakadályozni egyes hasmenést okozó baktériumok elszaporodását a szervezetben, ezen felül a hasi görcsök csillapítására is alkalmas.
  4. Szederlevéltea és málnalevéltea. A szederlevéltea gazdag csersav tartalma miatt, a málnalevéltea csersav tartalmán túl gazdag ásványi anyag- és vitamin tartalma miatt hatékony a hasmenés házi kezelésében. Utóbbit a terhes nők csodaitalának is tartják, mivel egyes vélekedések szerint a málnalevéltea megkönnyíti a vajúdást. Erről bővebben a hivatkozásra kattintva olvashatsz.
  5. Körömvirágtea. A körömvirágtea hasmenés elleni sikeres alkalmazásáról Maria Treben is beszámol Egészség Isten patikájából  című könyvében. Egy olyan nőnek segített a körömvirágtea a hasmenés leküzdésében, aki sikertelenül próbálkozott a kamillateával...

Ha nem segít a gyógytea a hasmenésre

Ha nem segít a gyógytea hasmenés ellen, vagy más korábban bevált házi módszer, akkor ne habozz, kérd szakember segítségét!

Figyelem! Ha a hasmenés két napnál tovább tart, vagy vissza-vissza tér, illetve magas láz, görcs, vagy más riasztó tünet is jár vele, azonnal fordulj orvoshoz, ne kísérletezz! Sokszor hatásosak az otthoni praktikák hasmenés ellen, de az orvosi ellátást nem válthatják ki!

Gyermekeknél, időseknél súlyos következménye is lehet a hasmenésnek, bármilyen kis kétséged is felmerül az állapotuk kapcsán, azonnal fordulj orvoshoz!

Fotó: pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Ugrás a tetejére