A hagymaszeletelés során gyakran hibázik az ember. Elcsúsznak egymáson a bevagdosott hagyma gerezdek, így nem lesz egyforma a felszeletelt hagyma. Pedig van egy apró trükk, aminek segítségével könnyedén egyforma apró kockákat kapsz hagymaszeletelés után!
Miért legyen egyforma az összes felszeletelt hagymakocka?
Azért, mert ha nem egyforma méretűek az apró hagyma darabok, akkor lesz amelyik elég, szétfő, stb. és lesz amelyik nyers marad az ételed készítése során.
Vannak különböző segédeszközök a konyhában, melyek megkönnyítik, sőt könnymentessé teszik a hagymaszeletelést.
Az igazság azonban az, hogy a legtöbb háztartásban nincs ilyen okos szerkentyű. Minek is, mikor anélkül is prímán fel tudod szeletelni a hagymát? És ez nem csak üres beszéd, lejjebb egy videóban meg is mutatom, hogyan csináld.
Egy pillanatra térjünk vissza azonban a könnymentes hagymavágáshoz. Az köztudott, hogy a vöröshagyma szeletelés könnyezéssel jár. (A lila hagymáé kevésbé irritálja a szemet, de azért ott is elsírdogál az ember). Hogy ezt hogy lehet elkerülni? Erről a Hogyan dolgozz ügyesebben a vöröshagymával című írásban bővebben olvashatsz.
Apropó hagyma. Természetesen ebben a cikkben NEM a fokhagymáról beszélek. Ha fokhagymáról akarsz olvasni, nézd meg a fokhagyma linken található írásokat!
A hagymaszeletelés legegyszerűbb trükkje
Jöjjön az az apró trükk, ami megkönnyíti a hagyma egyforma apróra történő felszeletelését!
Ahogy az alábbi videóban láthatod, a meghámozott, ketté vágott vöröshagyma egyik végét (azt, ahol a gyökér van) nem vágom le! Így amikor bevagdosom - előbb keresztbe, majd hosszába - a hagymát, nem esik szét.
Még szeletelés közben sem!
A hagymaszeletelés titka, melynek segítségével könnyedén felszeleteled a hagymát
Próbáld ki ezt az egyszerű módszert! Gyorsan és precízen dolgozhatsz a vöröshagymával, ha elsajátítod ezt a technikát!
Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon!
Köszönöm.