Ez a nagyon finom halkrém tojással készül, a halat pedig olajos hal konzerv adja hozzá. Ha úgy készíted, ahogy azt a receptben leírtam, akkor egy különleges szendvicskrémet kapsz, amivel mindenkit meglephetsz.
Egy jó tanács az olajos hal szendvicskrém elkészítéséhez: az alapanyagokat ne géppel keverd össze! Csak nyomkodd össze villával, ahogy azt a videóban látod. Mert a recept alatt megmutatom, hogy én miképp készítettem a tojásos halkrémet. Nem baj, ha darabos marad a massza, ha kilátszik a főtt tojás a krémből. Sőt!…
Nézd meg a receptet! A mennyiségek azt mutatják, hogy én mennyit használtam fel az adott alapanyagból. Te ettől a ízlésed szerint nyugodtan eltérhetsz!
Halkrém tojással olajos halból
Tudod mikor jön majd jól ez a recept? Ha húsvétkor nyakadon marad egy csomó főtt tojás és nem tudod mit kezdj vele. Készíts belőle halkrémet!
Hozzávalók
- 1 db olajos hal konzerv (175 grammos),
- 5 dkg vaj (egy fél teavaj),
- egy teáskanálnyi mustár,
- egy közepes méretű lila hagyma fele,
- 2 főtt tojás
- só,
- bors ízlés szerint.
Készítsd el a halkrémet tojással
- Tedd fel főni a két tojást. (Vagy pucold meg, ha épp van otthon).
- A vajat szobahőmérsékleten – vagy mikrohullámú sütőben – kenhető állapotúra lazítsd fel. (Ne folyjon!)
- A fél lila hagymát vágd a lehető legapróbbra és keverd hozzá a lágyra kevert vajhoz.
- Az olajos hal konzervet bontsd ki, öntsd le róla az olajat és keverd a hagymás krémhez. Villával nyomkodd össze alaposan a haldarabokat.
- A megfőtt tojásokat nagyjából aprítsd fel egy késsel, majd a halas masszához keverve törd össze a villával.
- Adj a szendvicskrémhez egy teáskanálnyi mustárt és egy kevés sót, borsot. Kóstold! Ha bírja még a sót, borsot, vagy a mustárt, akkor adj hozzá! Készen is van a halkrém tojással.
A pirított kenyér – a tetején a szendvicskrém olajos halból és tojásból – isteni uzsonna, vagy vacsora. Zsemlére kenve is finom, de ne légy rest: piríts hozzá kenyeret! Azzal lesz az igazi.
Halkrém tojással recept videó
Egy gyors, olcsó recept, amivel még spórolsz is. Például húsvétkor, amikor már nem nagyon kívánod a tojásos ételeket, ám a megmarad főtt tojásokat sajnálnád kidobni. Csak használd fel a szendvicskrémhez és kész!
Ha tetszett a recept és a videó, oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!