Halkrém tojással

Halkrém tojással - recept videóval
Nem mondom, hogy szép. Viszont nagyon finom a tojásos halkrém pirított kenyérrel.

Ez a nagyon finom halkrém tojással készül, a halat pedig olajos hal konzerv adja hozzá. Ha úgy készíted, ahogy azt a receptben leírtam, akkor egy különleges szendvicskrémet kapsz, amivel mindenkit meglephetsz.

Gasztro, hobbi és életmód könyvajánló

Egy jó tanács az olajos hal szendvicskrém elkészítéséhez: az alapanyagokat ne géppel keverd össze! Csak nyomkodd össze villával, ahogy azt a videóban látod. Mert a recept alatt megmutatom, hogy én miképp készítettem a tojásos halkrémet. Nem baj, ha darabos marad a massza, ha kilátszik a főtt tojás a krémből. Sőt!…

Nézd meg a receptet! A mennyiségek azt mutatják, hogy én mennyit használtam fel az adott alapanyagból. Te ettől a ízlésed szerint nyugodtan eltérhetsz!

Halkrém tojással olajos halból

Tudod mikor jön majd jól ez a recept? Ha húsvétkor nyakadon marad egy csomó főtt tojás és nem tudod mit kezdj vele. Készíts belőle halkrémet!

Hozzávalók

  • 1 db olajos hal konzerv (175 grammos),
  • 5 dkg vaj (egy fél teavaj),
  • egy teáskanálnyi mustár,
  • egy közepes méretű lila hagyma fele,
  • 2 főtt tojás
  • só,
  • bors ízlés szerint.

Készítsd el a halkrémet tojással

  1. Tedd fel főni a két tojást. (Vagy pucold meg, ha épp van otthon).
  2. A vajat szobahőmérsékleten – vagy mikrohullámú sütőben – kenhető állapotúra lazítsd fel. (Ne folyjon!)
  3. A fél lila hagymát vágd a lehető legapróbbra és keverd hozzá a lágyra kevert vajhoz.
  4. Az olajos hal konzervet bontsd ki, öntsd le róla az olajat és keverd a hagymás krémhez. Villával nyomkodd össze alaposan a haldarabokat.
  5. A megfőtt tojásokat nagyjából aprítsd fel egy késsel, majd a halas masszához keverve törd össze a villával.
  6. Adj a szendvicskrémhez egy teáskanálnyi mustárt és egy kevés sót, borsot. Kóstold! Ha bírja még a sót, borsot, vagy a mustárt, akkor adj hozzá! Készen is van a halkrém tojással.

A pirított kenyér – a tetején a szendvicskrém olajos halból és tojásból – isteni uzsonna, vagy vacsora. Zsemlére kenve is finom, de ne légy rest: piríts hozzá kenyeret! Azzal lesz az igazi.

Halkrém tojással recept videó

Egy gyors, olcsó recept, amivel még spórolsz is. Például húsvétkor, amikor már nem nagyon kívánod a tojásos ételeket, ám a megmarad főtt tojásokat sajnálnád kidobni. Csak használd fel a szendvicskrémhez és kész!


Ha tetszett a recept és a videó, oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló
recipe image
Recept:
Halkrém tojással - egyszerű szendvicskrém recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Elkészítési idő:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 4 =

Ugrás a tetejére