Hatásos házi praktikák zsíros hajra

Léteznek hatékony házi praktikák zsíros hajra. Próbáld ki az alábbi tippeket és szabadulj meg a kellemetlen közérzettől, amit a zsíros haj okoz! Ne aggódj, nem valami büdös trutyit kell a hajadra kenni: jó illata lesz a hajadnak és megoldódik a zsíros haj problémád!

Házi praktikák zsíros hajra: Van hatékony megoldás!

A gyorsan zsírosodó haj sok gondot okoz az ilyen problémákkal küzdőknek. Hamar elveszíti a fényét, lelapul a haj és összességében ápolatlanságot sugároz az, akinek zsíros a haja. Hiába mossa naponta a haját valaki, ha az hajlamos a zsírosodásra.

Próbáld ki az alábbi házi praktikákat és meglátod, létezik egyszerű és olcsó megoldás a zsíros hajra! A sampon választással kezdjük, aztán jönnek az igazán hatásos megoldások:

Válassz megfelelő sampont!

Hajat mosni kell, amihez elengedhetetlen a sampon. Ha hamar zsírosodik a hajad, akkor nem mindegy, milyen sampont használsz. Nézd meg a leírását, olyat válassz, ami kimondottan zsírosodó hajra készült.

Ha nem csak zsíros, de korpás is a hajad, természetesen arra külön samponok valók.

Ritkábban moss hajat!

Első pillantásra talán meghökkentőnek tűnik, hogy erre buzdítalak, de hidd el, meg van ennek az oka!

A gyakori hajmosástól megbolydul a fejbőröd faggyútermelése, minél többet mosod a hajad, annál intenzívebb lesz, így hamarabb zsírosodik a hajad. A heti két hajmosás bőven elég (sok is lehet) ahhoz, hogy beálljon a zsírosodás megfelelő üteme.

És ha már a hajmosásnál tartunk: ne forró, hanem kellemesen meleg vízzel mosd a hajadat!

Mit tegyél, ha a ritkább hajmosás miatt elviselhetetlenül ápolatlannak tartod magad? Próbáld ki a száraz samponokat, melyek időleges megoldást jelenthetnek a problémára.

Hajmosás után öblítsd le a hajad kamilla főzettel!

A kamilla tea (kamilla főzet, kamilla forrázat) sok mindenre alkalmazható. Ahogy nálunk olvashattad, a torokfájás csillapítására is hatásos, emellett a zsíros haj ellen az egyik legismertebb házi praktika! Készíts gyógyteát a kamillából és azzal öblítsd le a hajad, miután megmostad!

Két evőkanál szárított kamillát forrázz le egy liter forró vízzel. Hagyd állni, majd amikor már megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy leöblítsd vele a hajad, szűrd le.

A korpás fejbőrnek is jót fog tenni a kamillás öblítés!

Gyógynövényes öblítés zsíros hajra

A kamilla forrázat mellett más gyógynövényekből készült elegyet is használhatsz a hajad öblítésére. Hatásos lehet a cickafarkból, a mentából készült, vagy a csalános öblítés. Készíts a gyógynövényekből főzetet úgy, ahogy azt a kamilla esetén leírtam.

Hetente legalább kétszer ápold így a zsíros hajadat és várd a kedvező hatást!

Meglepő házi praktika zsíros hajra: a sör!

Végezetül egy meglepő ötlet a zsíros hajra! Hajmosás után öblíts sörös-vizes keverékkel!

Az alkohol szárítja a hajat, így a sörös öblítés hatásos lehet a zsírosodás ellen. Négyszeres, hatszoros hígítást ajánlok, azaz egy dl sörhöz 4 – 6 dl vizet keverj, azzal öblítsd le a hajad hajmosás után.

Régóta keresed a megoldást a hamar zsírosodó hajadra? Remélem tudtam a fenti tippekkel segíteni. Ha neked is van hatásos megoldásod a problémára, kérlek írd meg nekünk kommentben.

Segítsünk másoknak!

Összefoglaló:
Hatásos házi praktikák zsíros hajra
Cím:
Hatásos házi praktikák zsíros hajra
Összegzés:
Léteznek hatékony házi praktikák zsíros hajra. Próbáld ki ezeket a tippeket és szabadulj meg a kellemetlen közérzettől, amit a zsíros haj okoz!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 13 =

Ugrás a tetejére