Házi rétes recept

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A finom házi rétes alapja a jól elkészített rétestészta és az ízletes töltelék. Ha úgy érzed, hogy eleged van a bolti rétesekből, de nem érzed magad készen még arra, hogy rétestésztát nyújts, akkor ez a házias, egyszerű recept pont neked való!

Házi meggyes rétes recept

Ez egy alaprecept. Ha a házi rétes tésztáját el tudod készíteni, akkor a töltelékkel már nagyon nem tudsz mellé lőni. Maximum túl sokat - vagy túl keveset - teszel bele.

Talán láttad a nagymamádtól, vagy más idősebb asszonytól,  hogy a rétestésztát annak idején hatalmas asztallapokon nyújtották, a háziasszony ment körbe-körbe az asztal körül és a rétestésztát széleinél fogva mindig csak egy kicsit nyújtott rajta, míg megfelelő méretű nem lett. Ehhez azonban nagy tapasztalat és ügyesség kellett. Ez a házi rétes recept ennél lényegesen egyszerűbben készíthető el.

A tésztát ebben a receptben a lehető legvékonyabbra sodorjuk úgy, hogy ne szakadjon el. Sokkal könnyebb dolgunk lesz vele, mintha hagyományosan nyújtanánk. Lássuk, hogyan készül a finom sütemény alapja, a rétestészta!

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 1 tejföl,
  • 1 tojás,
  • 1 csipet só.
  • 8 dkg zsír, (vagy 8 evőkanál étolaj),
  • 3-4 evőkanál liszt (a tészta meghintéséhez).

Házi rétes recept elkészítése

  1. A tészta alapanyagait gyúrd jól össze, vágd négy egyenlő részre és körülbelül fél órát pihentesd.
  2. A 8 dkg zsíron pirítsd meg a 3-4 evőkanál lisztet.
  3. A tésztákból sodorj gyúródeszkán egy sodrófával vékony lapokat.
  4. A pirított lisztet kend rá és az ízlés szerinti töltelékkel szórd meg.
  5. Tekerd fel rétes alakúra, a tetejét tejföllel kend meg süsd készre.
Házi rétes recept - Alaprecept
Házi rétes recept - Alaprecept

Milyen tölteléket tehetsz ebbe a rétestésztába? Édes tölteléknek használhatsz meggyet, almát, túrót.

Ha a sós ízeket kedveled, akkor készíts zöldséges rétest, azaz töltsd meg zöldséges masszával a tésztát!

Természetesen a tölteléket is el kell készíteni! De az már egy másik recept lesz.

Receptet O. Gy. küldte Sopronból, köszönjük!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló
recipe image
Recept:
Házi rétes recept - Alaprecept
Szerző:
Kiadó:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =

Ugrás a tetejére