Alaposan kitakaríthatsz házi tisztítószerek segítségével, vegyszerek nélkül

Mielőtt elkezdtem az házi tisztítószerekkel takarítani, gyakran csalódtam a drága, bolti vegyszerekben. Ahhoz képest amit ígértek, lényegesen alacsonyabb volt a hatékonyságuk.
Házi tisztítószerek
Felmosás, mosogatás, mosás, foltok kiszedése, vízkőtelenítés - sosem lesz vége?

Sokáig próbálgattam eredménytelenül a mosógépet hatásosan szagtalanítani, a fürdőszobában a vízkövet kíméletesen eltávolítani, vagy a vörösborfoltot valahogy eltüntetni a bolti csodaszerekkel.

Aztán elegem lett az egészből, el kezdtem kutatni az igazán hatásos, de olcsó megoldások után.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Ha kíváncsi vagy rá mire jutottam, akkor folytasd az olvasást, mert most jön a java!

Olyan egyszerű, szinte minden háztartásban fellelhető házi tisztítószerek szerepelnek itt, melyek neked is megkönnyítik a házimunkát. Anélkül, hogy vagyonokat kellene értük fizetned!

De van egy rossz hírem...

Ékszerek

A takarítás részét nem úszod meg, bármit használsz...

Viszont ha nem próbálod ki az alábbi tippeket, továbbra is vásárolhatod a drága vegyszereket!

A legtöbb ember feladja az első próbálkozás után. Valamit félreért, és ezért egyből arra a megállapításra jut, hogy az ecet nem is oldja a vízkövet, a szódabikarbóna semmire sem jó és nem igaz, hogy a sóval meg lehet pucolni a réztárgyakat...

Az igazság az, hogy ezeket az egyszerű tisztítószereket is meg kell ismerni.

Félmegoldásokkal semmire sem mész! Nem mindegy miből mennyit és hogyan használsz. A gyógyszer sem hat, ha kevesebbet veszel be az előírtnál, illetve még árthat is, ha meghaladod az előírt adagot!

A boltban kapható vegyszerekre és a háztartásban fellelhető „csodaszerekre” egyaránt igaz: meg kell tanulni, bánni velük. Ha gondolom formán, ész nélkül használod őket, annak az lesz a következménye, hogy nagyobb kárt csinálsz, mint hasznot!

Lejön a sütő belsejéből a zománc, a lefolyó még jobban eldugul, a szőnyeg kifakul, a vörösborfolt pedig egyre csak nagyobb lesz...
Nekem ezekkel a szerekkel már több sikerélményem is volt. Az egyiket röviden elmondom.

Van a lakásunkban egy gyönyörű, réz talpazatú álló lámpa, hatalmas fehér-üveg búrával. Ennek a tisztítása – természetesen a réz felületé – mindig gondot okozott. A fémtisztítók drágák és nem is hozták az elvárt eredményt. Aztán megpróbáltam a mindig kéznél lévő ecet és konyhasó keverékkel megpucolni. És láss csodát! A réz lámpatalp csak úgy ragyogott!

Ha esetleg kételkednél benne, akkor nézd meg a Réz tisztítása házilag cikkemet, melyben van egy videó, amiben végignézheted az egész folyamatot! Próbáld ki te is!

Ezek a házi tisztítószerek segítenek neked is tisztává varázsolni a lakást

Spórolási és takarítási tippek következnek!

Szódabikarbóna felhasználásaAz első, ami eszembe jut, az a szódabikarbóna. Mennyi mindenre jelent jó megoldást? Hatékony a penész ellen, a szőnyeg tisztításban is segít, a lefolyó duguláselhárítás során is jó hasznát tudod venni. És ha ez nem lenne elég, a konyha is ragyogni fog, a mosógép is egyszerűen megtisztítható szódabikarbóna segítségével.

A szódabikarbónával a hangyákat is távol tarthatod az otthonodtól, és a hajápolásban is a segítségedre lehet. Meg még ezer dologban...

(Hogy mit és hogyan csinál, azt a linkekre kattintva tudod részletesen elolvasni!)

Az ecetről már sokszor volt szó ezen az oldalon, egy széles körűen használható házi tisztítószer, ami nem csak a takarításban segít. A duguláselhárítástól kezdve a réz tisztításon át a vízkőoldásig mindenre használható. Részletesen: Ecet a háztartásban.

Nem maradhat ki a konyhasó sem a felsorolásból. A vasaló talpára ragadt szöszöket, ragacsokat egyszerűen eltávolíthatod vele, ha kiszórod egy darab sütőpapírra, majd elkezded vasalni a legnagyobb hőfokon a konyhasót. A vörösborfolt eltávolításban remekül helytáll és a fa vágódeszkát is tisztára súrolhatod vele. Utóbbit ugye nem teheted mosogatógépbe...

A penészfoltos ruhák, textíliák színe és szaga is korrigálható, ha citromlével kevert konyhasóval átdörzsölöd a foltokat.

Apropó citromlé! Ha nincs odahaza ecet, de van citromlé, akkor szinte az összes olyan takarításhoz használhatod, amihez az ecetet ajánlottam. A citromlé kíméletesebben tisztít, mint az ecet. Akár mosáshoz is használhatod - fehérítő helyett!

És a végére egy speciális anyag: a hamu! A kályha- és kandalló ajtók üvegét semmi nem tisztítja jobban, mint a tűzifa visszamarad hamuja. Ehhez is van egy részletesebb írás az oldalon, melyet a linkre kattintva tudsz elolvasni. Ha a szabadban bográcsozol, az edények megtisztításhoz is kiváló a visszamaradt hamu.

Kandalló üveg tisztítása
Csodaszer a fa hamuja! (Kattints a képre és nézd meg a videót!)

Amennyiben neked is van a tarsolyodban egy további házi csodaszer - vagy az itt felsoroltakhoz van még ötleted – oszd meg velünk! Szívesen látjuk. Ha tetszett a cikk, kérlek egy lájkkal, vagy egy megosztással jelezd nekem!

Fotók: saját archivum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + négy =

Ugrás a tetejére