Ekkor lesz hosszú hétvége 2019-ben

Akkor beszélünk hosszú hétvégéről, amikor a hagyományos szombat-vasárnap pihenőnapok mellett munkanap áthelyezéssel egy-két plusz pihenőnapot kapunk. Ha olyan programot tervezel, amihez kevés a két nap, akkor időzítsd egy hosszú hétvégére! Ehhez jól fog jönni az alábbi összeállítás és az egyértelmű jelzésekkel ellátott naptár, melyben szerepel az összes hosszú hétvége 2019. évből.

Ekkor lesz hosszú hétvége 2019-ben: Könnyen átlátható, részletes naptár

Aki okosan tervezi meg a pihenését, az egy hosszú hétvégéhez csapja hozzá a szabadnapokat, így a pihenésre úgy jut több ideje, hogy szinte alig fogy az egy évre járó szabadsága.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Összegyűjtöttük neked a 2019. évre eső ünnepeket, melyekhez hosszú hétvége, plusz pihenőnap és munkanap áthelyezés kapcsolódik. A 2019-es év rekordot is hoz: lesz hat napos hosszú hétvége, méghozzá az év végén!

Jöjjenek a részletek!

Itt az összes hosszú hétvége 2019-ből

A hét hosszú hétvégéhez mindössze két munkanap áthelyezés kapcsolódik, ami két ünnepet érint. Az egyik karácsonykor, a másik augusztus 20-án lesz. Lássuk részletesen a 2019-es munkarendet érintő változásokat!

Ékszerek

2019. január 1. kedd, Új év - 4 napos hosszú hétvége

Az év elején rögtön kapunk egy 4 napos hosszú hétvégét. Az új év kedden kezdődik, a 2018-as szilvesztert megkaptuk pihenőnapnak. Ha ez nem így lenne, akkor sem ezen a napon szakadnának meg a dolgozók a munkahelyeken... 2018. december 31-ét, azaz szilvesztert december 15-én kell bedolgozni. (A 2018-as év végi munkarend változásokról a Maradt szabadság 2018. év végére – idén még 4 hosszú hétvége lesz! című cikkünkben olvashattál részletesen)

2019. március 15. péntek, az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk – 3 napos hosszú hétvége

Az ünnephez kapcsolódóan nem lesz munkanap áthelyezés és külön pihenőnap. A három napos hosszú hétvége úgy jön ki, hogy a Nemzeti ünnep péntekre esik. Március 15-e péntek, ehhez jön a szombat és vasárnap: három napra tervezhetünk programot magunknak.

Ha március 11-től 14-ig veszel ki szabadságot, akkor a 3 napos hosszú hétvége miatt 9 napos programot is tervezhetsz magadnak, csak 18-án kell ismét munkába állnod!

2019. április 19. péntek, Nagypéntek, Húsvét - 4 napos hosszú hétvége

Nagyon hamar újabb négy napos hosszú hétvégét kapunk. Köszönhető ez annak, hogy a Húsvéti ünnepeket megelőző Nagypéntek is bekerült a hivatalos ünnepnapok közé.

Húsvét Hétfő 2019-ben is hétfőre esik, így ismét négy egymás követő napon pihenhetünk úgy, hogy nem kell külön szabadságot kivenni.

Külön felhívom a figyelmedet arra, hogy a Húsvét hétvégéje ezentúl mindig négy napos hosszú hétvége lesz, ennek tudatában akár évekre előre szervezhetsz magadnak programot erre az időszakra!

2019. június 10. hétfő, Pünkösd - 3 napos hosszú hétvége

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, így – ahogy a húsvéti időszakra – a pünkösdi három napos hosszú hétvégére is évekre előre tervezhetsz magadnak programokat.

Nyár elején talán már strandolásra alkalmas lesz az idő, ha június 11-től kiveszel 4 nap szabadságot, akkor elmehetsz egy szezon eleji nyaralásra úgy, hogy 5 nap helyett csak négy napnyi szabadságod fogy.

2019. augusztus 20. kedd, Az államalapítás ünnepe - 4 napos hosszú hétvége

Az államalapítás ünnepe 2019-ben keddre esik, az előtte lévő hétfőt megkapjuk pihenőnapnak.

Ezt a napot, azaz augusztus 19-ét be kell dolgozni augusztus 10-én, szombaton.

Ugye nem kell külön felhívnom a figyelmedet arra, hogy mikor érdemes kivenni szabadságot 2019 augusztusában úgy, hogy akár kilenc napot egyfolytában pihenhess, mégis csak 3 nap fogyjon az évi rendes szabadságodból?

2019. november 1. péntek, Mindenszentek napja – 3 napos hosszú hétvége

Október 23-a 2019-ben szerdára esik, így nem kapcsolódik hozzá hosszú hétvége. Ezért Mindenszentek napja a következő, amikor plusz egy napot kapunk a szombathoz és a vasárnaphoz. Nagy szerencse, hogy mindenszentek hétvégéhez közel esik ebben az évben, így három nap áll rendelkezésünkre, hogy halottainkról rendesen megemlékezhessünk.

2019. December 25-26. szerda-csütörtök, Karácsony – 6 napos hosszú hétvége

Hat napos hosszú hétvége is lesz 2019-ben! December 24-e Szenteste, ami alapesetben nem ünnepnap, de bedolgozásért cserébe megkapjuk pihenőnapnak csakúgy, mint a december 27-ét.

Karácsony előtti és utáni napokat december 7-én és 14-én, szombati napokon kell bedolgozni. A munkanap áthelyezések révén rekord hosszú, hatnapos lesz a hétvége! Egy jó tipp karácsonyra: december 23-ra kérj egy nap szabadságot!

Ünnepeink, melyekhez 2019-ben nem kapcsolódik hosszú hétvége

Ezekhez az ünnepnapokhoz nem kapcsolódik hosszú hétvége, de természetesen munkaszüneti nap lesz mindkettő:

  • 2019. május 1. szerda, Munka ünnepe
  • 2019. október 23 szerda, Az 1956-os forradalom ünnepe

Munkanap áthelyezések árán kapunk szabadnapokat

Reméljük hasznos információt adtunk ezzel az összeállítással, melyből kiderül mikor lesz hosszú hétvége 2019-ben. Akinek még van rá lehetősége, naptárunk alapján még átvariálhatja a szabadságának időpontjait.

Összeállításunkban arra is kitértünk, hogy mikor, melyik szabadnapot kell bedolgozni, továbbá melyek azok az ünnepek, melyekhez nem kapcsolódik hosszú hétvége.

Forrás: 6/2018. (VIII. 23.) PM rendelet a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről (Jogtár)

Összefoglaló:
Ekkor lesz hosszú hétvége 2019-ben
Cím:
Ekkor lesz hosszú hétvége 2019-ben
Összegzés:
Itt az összes hosszú hétvége 2019-ből egy jól áttekinthető naptárral és részletes leírással. Tervezd meg okosan a szabadságodat, vedd figyelembe a munkanap áthelyezéseket, amikor programokat szervezel magadnak!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =

Ugrás a tetejére