Hurka sütése sütőben, repedés nélkül

A hurka sütése sütőben, serpenyőben vagy tepsiben azzal a veszéllyel fenyeget, hogy szétreped sütés közben a bőre. Számtalan hurka sütési tipp létezik, mindegyik annak az ígéretével, hogy nem fog kidurranni a bőr.

Én viszont nem ígérgetek, hanem meg is mutatom, hogy a sütőben hogyan lehet megsütni úgy a hurkát, hogy ne pukkadjon ki a bőre! Szó lesz a hurka sütési hőfokáról és a sütés időtartamáról is.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Itt van a tökéletes hurka sütés minden titka:

májas hurka sütése, véres hurka sütése sütőben: szépen egyben van a bőre!

Semmi különös konyhai fortélyt nem kell alkalmazni, nem kell kenegetni, böködni a bőrét, fagyasztani, vagy forró zsírba mártogatni. Ha jó hurka recept alapján készült a véres-, vagy a májas hurka, akkor kb. egy óra alatt tökéletesen, repedés mentesen süthető ezzel a módszerrel.

Elmondom hány fokra állítsd a sütőt, mennyi idő kell az előkészítésnek és mennyi idő alatt sül meg a sütőben tökéletesre a hurka. Figyeld:

Ékszerek

Tökéletes hurka sütése sütőben lépésről lépésre

A véres hurka és a májas hurka bőre az idő múlásával veszít a rugalmasságából. Ezért sütés közben a hő hatására keletkező belső feszültségtől megreped. Ezt megelőzendő sokan villával megszurkálják a hurka bőrét. Nem kell megszurkálni! Mert így értékes ízek is kifolyhatnak a hurkából.

Az itt leírtaktól eltérően amikor a kolbászt készíted, akkor egy másik technikát érdemes alkalmazni. A részleteket a Kolbász sütés – hasznos tippek sült kolbász készítéséhez című írásomban tudod elolvasni.

A lényeg: ne repedjen szét!

Hurka sütése sütőben:vízben áztattam a hurkákat
Vízben áztattam a hurkákat

Én épp ezért inkább egy fél órára langyos vízben megáztatom a hurkát, így a bőr visszanyeri a rugalmasságát és nem fog kiszakadni sütés közben.

A hurka sütés előkészítési ideje tehát fél óra.

Eközben 150 fokra előmelegítem a sütőt. A hurkát letörölgetem, majd a sütő rácsára helyezem, a tepsi fölé. A tepsit kibélelem alufóliával, hogy a kifolyt hurkalevet felfogja. Könnyebb lesz majd mosogatni.

Hurka sütése sütőben: Légkeverésre állítva, 30 percig sül a hurka
Légkeverésre állítva, 30 percig sül a hurka

A hurka sütés hőfoka: 150º C.

A sütőt légkeverésre állítom és kb. 30 perc alatt készre sütöm a hurkát. Ha ropogósra szeretném sütni a hurka bőrét, akkor pár percig grillező állásban tovább sütöm.

A lényeg: a hurka sütési ideje légkeveréses sütőben 30 perc.

Hurka sütési ideje: megsült a hurka a sütőben fél óra alatt
Megsült a hurka a sütőben fél óra alatt

Nem kell a hurka sütése közben kenegetni, szurkálni! Magában, szépen, repedésmentesen meg fog sülni a rácson, ahogy a fotókon is látod.

Összefoglalva a lényeg

Hurka repedés nélkül tálalva
Savanyúsággal tálaltuk, de kínálhatod mustárral, friss zöldségekkel, vagy amivel csak szeretnéd

Ahhoz, hogy repedés, durranás nélkül süljön meg a hurka, nem kell külön praktikákat bevetni. Nem kell sütő zacskóba tenni, nem kell a bőrét megszurkálni és nem kell fagyasztott állapotba a sütőbe tenni.

Olvastam valahol, hogy ha fagyasztva sütöd a hurkát, nem reped ki a bőre. Sosem próbáltam, de csak ezért nem fogok egy szálat sem lefagyasztani.

Maradok a langyos vízben áztatásos módszernél. Ahogy a fotókon látod, a hurka sütése légkeveréses sütőben kipukkadás nélkül sikerült.

Összefoglaló
recipe image
Recept:
Hurka sütése sütőben, kidurranás nélkül
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 8 =

Ugrás a tetejére