Hurka sütése sütőben, kidurranás nélkül

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A hurka sütése sütőben, serpenyőben vagy tepsiben azzal a veszéllyel fenyeget, hogy szétreped sütés közben a bőre. Számtalan hurka sütési tipp létezik, mindegyik annak az ígéretével, hogy nem fog kidurranni a bőr. Én viszont nem ígérgetek, hanem meg is mutatom, hogy a sütőben hogyan lehet megsütni úgy a hurkát, hogy ne pukkadjon ki a bőre! Szó lesz a hurka sütés hőfokáról és időtartamáról is.

Hurka sütése sütőben: szépen egyben van a bőre!

Semmi különös konyhai fortélyt nem kell alkalmazni, nem kell kenegetni, böködni a bőrét, fagyasztani, vagy forró zsírba mártogatni. Kb. egy óra alatt tökéletes véres hurka, vagy májas hurka süthető ezzel a módszerrel.

Elmondom hány fokra állítsd a sütőt, mennyi idő kell az előkészítésnek és mennyi idő alatt sül meg a sütőben tökéletesre a hurka. Figyeld:

Tökéletes hurka sütése sütőben lépésről lépésre

A véres hurka és a májas hurka bőre az idő múlásával veszít a rugalmasságából. Ezért sütés közben a hő hatására keletkező belső feszültségtől megreped. Ezt megelőzendő sokan villával megszurkálják a hurka bőrét.

Így azonban értékes ízek is kifolyhatnak a hurkából.

A lényeg: ne repedjen szét!

Hurka sütése sütőben:vízben áztattam a hurkákat
Vízben áztattam a hurkákat

Én épp ezért inkább egy fél órára langyos vízben megáztatom a hurkát, így a bőr visszanyeri a rugalmasságát és nem fog kiszakadni sütés közben.

A hurka sütés előkészítési ideje tehát fél óra.

Eközben 150 fokra előmelegítem a sütőt. A hurkát letörölgetem, majd a sütő rácsára helyezem, a tepsi fölé. A tepsit kibélelem alufóliával, hogy a kifolyt hurkalevet felfogja. Könnyebb lesz majd mosogatni.

Hurka sütése sütőben: Légkeverésre állítva, 30 percig sül a hurka
Légkeverésre állítva, 30 percig sül a hurka

A sütőt légkeverésre állítom és kb. 30 perc alatt készre sütöm a hurkát. Ha ropogósra szeretném sütni a hurka bőrét, akkor pár percig grillező állásban tovább sütöm.
A lényeg: a hurka sütési ideje sütőben, 150 fokon 30 perc.

Hurka sütési ideje: megsült a hurka a sütőben fél óra alatt
Megsült a hurka a sütőben fél óra alatt

Nem kell a hurka sütése közben kenegetni, szurkálni! Magában szépen meg fog sülni a rácson, ahogy a fotókon is látod.

Összefoglalva a lényeg

Hurka repedés nélkül tálalva
Savanyúsággal tálaltuk, de kínálhatod mustárral, friss zöldségekkel, vagy amivel csak szeretnéd

Ahhoz, hogy repedés, durranás nélkül süljön meg a hurka, nem kell külön praktikákat bevetni. Nem kell sütő zacskóba tenni, nem kell a bőrét megszurkálni és nem kell fagyasztott állapotba a sütőbe tenni.

Olvastam valahol, hogy ha fagyasztva sütöd a hurkát, nem reped ki a bőre. Sosem próbáltam, de csak ezért nem fogok egy szálat sem lefagyasztani.

Maradok a langyos vízben áztatásos módszernél. Ahogy a fotókon látod: ez bevált.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló
recipe image
Recept:
Hurka sütése sütőben, kidurranás nélkül
Szerző:
Kiadó:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =

Ugrás a tetejére