Húsvéti dekoráció ötletek

Színes, illatos és vidám: pont ezért szeretjük a húsvétot, és készülünk rá minden évben ugyanolyan lelkesedéssel – hiszen az ünnep csak akkor igazán hangulatos, ha otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük! Akár egy tojás színes szalaggal átkötve is képes feldobni a lakás hangulatát, ám ennél sokkal izgalmasabb húsvéti dekoráció ötletek is vannak a tarsolyunkban!

Húsvéti dekorációs ötlet: egy tojás színes szalaggal átkötve

Íme, néhány saját kezűleg is egyszerűen elkészíthető lakásdekoráció - a díszítésbe pedig akár az egész családot bevonhatod!

Karácsonyi ajándék ötletek nőknek

Kiscsibe házilag

Az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb húsvéti dekoráció ötlet– kevés alapanyagból látványos, és többször is használható díszeket készíthetsz a lakásba.

Ami kelleni fog hozzá:

 • feltört tojások (azaz fél tojáshéjak)
 • vatta,
 • citromsárga festékspray,
 • fekete és piros (vagy narancssárga) kartonpapír,
 • ragasztó.

A tojáshéjat alaposan tisztítsd meg, majd egy kis ragasztót csepegtess belülre, az aljára. A vattából gyúrj akkora pamacsokat, amik pont kitöltik a fél tojást, de jócskán kilátszódnak belőle – ez lesz a kiscsibe, ami ül a fél tojásban. A vattát – azaz a jövendőbeli csibét – fújd be a sárga festéksprayvel, majd a fekete papírból vágj ki neki apró szemeket, a pirosból pedig formázz neki csőrt! Egy-egy csepp ragasztóval illeszd őket a helyükre, majd a tojáshéj felső részét óvatosan helyezd az egész tetejére – ezt már rögzíteni sem olyan fontos.

Ékszerek

Dísztojások termésekkel, díszkővel és egyéb meglepő dolgokkal

Ez az ötlet különösen a kisgyermekes családokban szokott igen nagy sikert aratni – az apróságok nagyon szeretik, ha olyan dolgokkal alkothatnak valami maradandót, amikkel egyébként év közben nem mindig megengedett a játék. Lássunk most ezek közül néhányat!

Ezekre lesz szükség a folyamat során:

 • mák, darált dió, zöldfűszerek,
 • többszínű csillám, műkörmös dekorációs kellékek,
 • apró díszkő, díszhomok,
 • mintás szalvéták,
 • ragasztó,

Az elkészítés roppant egyszerű (ezért a család legkisebb tagjainak ajánlott a leginkább, szülői felügyelettel): fogjátok a kifújt és a szennyeződésektől alaposan megtisztított tojásokat, és a mákba, darált dióba, csillámba, a díszkőbe és homokba hempergessétek meg őket jó alaposan! Az anyagok fixálásához használjatok lakkot, ezzel rögzítitek a díszítést, és szép, fényes felületet kapnak a tojások.

A műkörmös dekorációs kellékek már a nagyobbacskáknak valók: ragasztgassák bátran ezeket az apró dolgokat a tojás felszínére, bízd rá a gyerek kreativitására, hogy mit hoz ki az alapanyagokból! A végén itt is használjatok lakkot, hogy az eredmény tartós maradjon.

A szalvétával való dekorálás már a legnagyobbaknak való: a ragasztós felületű tojásra simogasd rá a színes szalvétát, a végén pedig dekupázs ragasztóval (Decoupage ragasztóval) rögzítsd az egészet. Erre is jöhet a lakk a legvégén!

A harmadik húsvéti dekoráció ötlet: Nyúlfészek a fűben

Ezt a tippet akkor fogod igazán díjazni, ha te is az újrahasznosítás híve vagy. Amire szükséged lesz:

 • műanyag flakon
 • vatta
 • zöld festékspray
 • színes papír
 • ragasztó

Vágd le a műanyag flakon alját, úgy, hogy egy 4-5 centi magas falú edényt kapj, majd vágj a maradék műanyagból hosszú csíkokat – a hossza ezeknek tetszőleges, hiszen ezekből lesz majd a kosár füle. Rögzítsd a csíkokat az edényekre kosárszerűen, majd vond be a külsejüket az általad választott színes papírral! Ezután jöhet a töltelék: a vattát fújd be a festékszóróval zöldre, majd helyezz annyit a kis kosárba, hogy megtöltse azokat bőven – erre pedig jöhetnek a színes tojások!

Összefoglaló:
Húsvéti dekoráció ötletek
Cím:
Húsvéti dekoráció ötletek
Összegzés:
Íme, itt vannak azok a húsvéti dekoráció ötletek, melyeket saját kezűleg is egyszerűen megvalósíthatod. A díszítésbe pedig akár az egész családot bevonhatod!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − kettő =

Ugrás a tetejére