Húsvéti dekoráció ötletek

Színes, illatos és vidám: pont ezért szeretjük a húsvétot, és készülünk rá minden évben ugyanolyan lelkesedéssel – hiszen az ünnep csak akkor igazán hangulatos, ha otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük! Akár egy tojás színes szalaggal átkötve is képes feldobni a lakás hangulatát, ám ennél sokkal izgalmasabb húsvéti dekoráció ötletek is vannak a tarsolyunkban!

Húsvéti dekorációs ötlet: egy tojás színes szalaggal átkötve

Íme, néhány saját kezűleg is egyszerűen elkészíthető lakásdekoráció - a díszítésbe pedig akár az egész családot bevonhatod!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Kiscsibe házilag

Az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb húsvéti dekoráció ötlet– kevés alapanyagból látványos, és többször is használható díszeket készíthetsz a lakásba.

Ami kelleni fog hozzá:

 • feltört tojások (azaz fél tojáshéjak)
 • vatta,
 • citromsárga festékspray,
 • fekete és piros (vagy narancssárga) kartonpapír,
 • ragasztó.

A tojáshéjat alaposan tisztítsd meg, majd egy kis ragasztót csepegtess belülre, az aljára. A vattából gyúrj akkora pamacsokat, amik pont kitöltik a fél tojást, de jócskán kilátszódnak belőle – ez lesz a kiscsibe, ami ül a fél tojásban. A vattát – azaz a jövendőbeli csibét – fújd be a sárga festéksprayvel, majd a fekete papírból vágj ki neki apró szemeket, a pirosból pedig formázz neki csőrt! Egy-egy csepp ragasztóval illeszd őket a helyükre, majd a tojáshéj felső részét óvatosan helyezd az egész tetejére – ezt már rögzíteni sem olyan fontos.

Ékszerek

Dísztojások termésekkel, díszkővel és egyéb meglepő dolgokkal

Ez az ötlet különösen a kisgyermekes családokban szokott igen nagy sikert aratni – az apróságok nagyon szeretik, ha olyan dolgokkal alkothatnak valami maradandót, amikkel egyébként év közben nem mindig megengedett a játék. Lássunk most ezek közül néhányat!

Ezekre lesz szükség a folyamat során:

 • mák, darált dió, zöldfűszerek,
 • többszínű csillám, műkörmös dekorációs kellékek,
 • apró díszkő, díszhomok,
 • mintás szalvéták,
 • ragasztó,

Az elkészítés roppant egyszerű (ezért a család legkisebb tagjainak ajánlott a leginkább, szülői felügyelettel): fogjátok a kifújt és a szennyeződésektől alaposan megtisztított tojásokat, és a mákba, darált dióba, csillámba, a díszkőbe és homokba hempergessétek meg őket jó alaposan! Az anyagok fixálásához használjatok lakkot, ezzel rögzítitek a díszítést, és szép, fényes felületet kapnak a tojások.

A műkörmös dekorációs kellékek már a nagyobbacskáknak valók: ragasztgassák bátran ezeket az apró dolgokat a tojás felszínére, bízd rá a gyerek kreativitására, hogy mit hoz ki az alapanyagokból! A végén itt is használjatok lakkot, hogy az eredmény tartós maradjon.

A szalvétával való dekorálás már a legnagyobbaknak való: a ragasztós felületű tojásra simogasd rá a színes szalvétát, a végén pedig dekupázs ragasztóval (Decoupage ragasztóval) rögzítsd az egészet. Erre is jöhet a lakk a legvégén!

A harmadik húsvéti dekoráció ötlet: Nyúlfészek a fűben

Ezt a tippet akkor fogod igazán díjazni, ha te is az újrahasznosítás híve vagy. Amire szükséged lesz:

 • műanyag flakon
 • vatta
 • zöld festékspray
 • színes papír
 • ragasztó

Vágd le a műanyag flakon alját, úgy, hogy egy 4-5 centi magas falú edényt kapj, majd vágj a maradék műanyagból hosszú csíkokat – a hossza ezeknek tetszőleges, hiszen ezekből lesz majd a kosár füle. Rögzítsd a csíkokat az edényekre kosárszerűen, majd vond be a külsejüket az általad választott színes papírral! Ezután jöhet a töltelék: a vattát fújd be a festékszóróval zöldre, majd helyezz annyit a kis kosárba, hogy megtöltse azokat bőven – erre pedig jöhetnek a színes tojások!

Összefoglaló:
Húsvéti dekoráció ötletek
Cím:
Húsvéti dekoráció ötletek
Összegzés:
Íme, itt vannak azok a húsvéti dekoráció ötletek, melyeket saját kezűleg is egyszerűen megvalósíthatod. A díszítésbe pedig akár az egész családot bevonhatod!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − hat =

Ugrás a tetejére