Gyors, házilag készíthető kaparófa cicáknak

Te is imádod a cicádat, és szeretnél szüntelenül a kedvében járni? Nincs más dolgod, mint megtervezni számára a tökéletes játék területet! Az alábbi írásomban részletesen ismertetni fogom, hogy hogyan készül a cica kaparófa házilag. De azt is elárulom, hol vásárolhatsz igazán profi macska kaparófát!

Kaparófa házilag cicáknak - nélküle unalmas az élet!
Kaparófával nem unatkozik a cica!

Kaparófát a cicáknak! - avagy a házi macskák kedvenc játéka

Minden házi kedvencről kering valamiféle mendemonda a kívülállók körében. A kutyusuk esetében például a garantáltan egész házat ellepő kutyaszőr szokott kedvelt kifogássá válni. Az általános sztereotípia a macskákról pedig az, hogy több, mint a nap felét átalusszák.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Nos, ez utóbbi valójában még igaz is lehet. Ugyanis, egy átlagos macska körülbelül 18 órát alszik naponta.

Na, de mit is csinálnak a nap többi részében?

Macska körömreszelővel
Neki nincs macska kaparófája...

A válasz egyszerű: játszanak.

Ékszerek

A cicák az olyan dolgokat kedvelik a leginkább, amelyeket el lehet kapni és rágcsálni. Ha pedig ezen felül, még a karmukat is aktívan használni tudják, az már valóban egyenes út a hosszan tartó, önfeledt szórakozás felé.

Azonban, mégis milyen játék felelhet meg mindezen feltételeknek egyszerre? Természetesen egy cicáknak tervezett kaparófa, más néven macskabútor.

A kaparófa egyik legnagyobb előnye egyértelműen az, hogy kedvencünket a lehető legátfogóbb módon köti le. Segítségével könnyedén kielégíthető a lakásban tartott állatok mozgásigénye. Ezzel hozzájárulva az egészséges fejlődésükhöz.

Kaparófa cicáknak - Így érdemes csinálni

Kaparófa házilag, vagy szakáruházból
Veszed, vagy csinálod a kaparófát?

Kedvenceinknek, már szinte minden nagyobb áruházláncban beszerezhetjük az általános dolgokat, vagy saját magunk is elkészíthetjük. Ahogy a bevezetőben említettem, azt is elmondom, hol tudsz kedvencednek megfelelő macska bútort beszerezni: igazán profi kaparófa megfizethető áron a linkre kattintva érhető el.

Ha szeretsz barkácsolni és tehetséged is van hozzá, akár otthon is elkészítheted a macska kaparót, amelyhez nincs másra szükség, mint egy PVC csőre, csavarokra, kötélre, és lemezekre.

Először érdemes a lemezekkel kezdeni a munkálatot, ami a tetejét, és az alját fogja adni a szerkezetnek. Fontos, hogy akkorára tervezzük a tetejét, hogy cicánk kényelmesen el férhessen rajta, hiszen így egy tökéletes alvó hely válhat belőle.

A forma nem feltétlenül lényeges, így ha a sztenderdhez alkalmazkodunk, akkor felül kör, lent pedig négyzet alakú mintázat vágására törekedjünk.

Ezt követően, már neki állhatunk a PVC csőre rátekerni a kötelet, mivel ez lesz az, amin a cicus élezheti majd a karmait. Miután a cső végeit kivágtuk, jöhet a rögzítés. A két lemez közepére készítenünk kell egy-egy a csőbe tökéletesen illeszkedő dugót. Ezeket ráragasztjuk a lemezekre, majd szépen összeillesztjük őket a csővel.

A lemezek külsejét könnyedén bevonhatjuk különböző, puha takaró anyagokkal. Ügyeljünk rá, hogy az adott anyag, minél kényelmesebb legyen a macskának. Végezetül pedig ragasszunk egy darab kötelet a felső lemez tetejének alsó felületére, majd rögzítsünk a végéhez egy gombolyagot.

Hogyan kell használni a kaparófát?

Rendkívül fontos a szép, fokozatos szoktatás a kaparófára. Ugyanis cicusunk nem fogja tudni, mi is az a különös valami, amit a nappaliba helyeztünk.

Amennyiben meg akarjuk tanítani rá, hogy miképp lehet használni, vagy egyáltalán mire való, akkor egy aprócska trükkökhöz kell folyamodnunk.

Az a legjobb, ha arra a helyre tesszük a kaparót, ahol a kisállatunk szívesen időzik. Majd ezt követően érdemes elkezdeni játszani vele a kaparón, lehetőleg minél több alkalommal. Így fogod tudni a macskának a tudtára adni, hogy ez a tökéletes eszköz a karmainak élesítésére, nem pedig a szúnyogháló, és a kanapé.

Hallottál már a macskamentáról? Ez cicánk kedvenc élvezeti cikke.

Létezik egy olyan gyógynövény is a cicák számára, amellyel garantáltan élvezetesebbé tehető a játékkal töltött idő. Ez a növény pedig nem más, mint a macskamenta. Bevetésével garantáltan fogékonyabb lesz kedvencünk a játék iránt. Így, akár ezzel a módszerrel is oda vonzhatjuk a kaparófához.

Használata egyszerű, csupán be kell dörzsölnünk vele egy picikét a köteleket.


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg, készítsék el a macska kaparófát házilag a barátaid is. Mert kell kaparófa cicáknak! Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 4 =

Ugrás a tetejére