Gyors, házilag készíthető kaparófa cicáknak

Te is imádod a cicádat, és szeretnél szüntelenül a kedvében járni? Nincs más dolgod, mint megtervezni számára a tökéletes játék területet! Az alábbi írásomban részletesen ismertetni fogom, hogy hogyan készül a cica kaparófa házilag. De azt is elárulom, hol vásárolhatsz igazán profi macska kaparófát!

Kaparófa házilag cicáknak - nélküle unalmas az élet!
Kaparófával nem unatkozik a cica!

Kaparófát a cicáknak! - avagy a házi macskák kedvenc játéka

Minden házi kedvencről kering valamiféle mendemonda a kívülállók körében. A kutyusuk esetében például a garantáltan egész házat ellepő kutyaszőr szokott kedvelt kifogássá válni. Az általános sztereotípia a macskákról pedig az, hogy több, mint a nap felét átalusszák.

Black Friday akciók gyűjteménye

Nos, ez utóbbi valójában még igaz is lehet. Ugyanis, egy átlagos macska körülbelül 18 órát alszik naponta.

Na, de mit is csinálnak a nap többi részében?

Macska körömreszelővel
Neki nincs macska kaparófája...

A válasz egyszerű: játszanak.

Ékszerek

A cicák az olyan dolgokat kedvelik a leginkább, amelyeket el lehet kapni és rágcsálni. Ha pedig ezen felül, még a karmukat is aktívan használni tudják, az már valóban egyenes út a hosszan tartó, önfeledt szórakozás felé.

Azonban, mégis milyen játék felelhet meg mindezen feltételeknek egyszerre? Természetesen egy cicáknak tervezett kaparófa, más néven macskabútor.

A kaparófa egyik legnagyobb előnye egyértelműen az, hogy kedvencünket a lehető legátfogóbb módon köti le. Segítségével könnyedén kielégíthető a lakásban tartott állatok mozgásigénye. Ezzel hozzájárulva az egészséges fejlődésükhöz.

Kaparófa cicáknak - Így érdemes csinálni

Kaparófa házilag, vagy szakáruházból
Veszed, vagy csinálod a kaparófát?

Kedvenceinknek, már szinte minden nagyobb áruházláncban beszerezhetjük az általános dolgokat, vagy saját magunk is elkészíthetjük. Ahogy a bevezetőben említettem, azt is elmondom, hol tudsz kedvencednek megfelelő macska bútort beszerezni: igazán profi kaparófa megfizethető áron a linkre kattintva érhető el.

Ha szeretsz barkácsolni és tehetséged is van hozzá, akár otthon is elkészítheted a macska kaparót, amelyhez nincs másra szükség, mint egy PVC csőre, csavarokra, kötélre, és lemezekre.

Először érdemes a lemezekkel kezdeni a munkálatot, ami a tetejét, és az alját fogja adni a szerkezetnek. Fontos, hogy akkorára tervezzük a tetejét, hogy cicánk kényelmesen el férhessen rajta, hiszen így egy tökéletes alvó hely válhat belőle.

A forma nem feltétlenül lényeges, így ha a sztenderdhez alkalmazkodunk, akkor felül kör, lent pedig négyzet alakú mintázat vágására törekedjünk.

Ezt követően, már neki állhatunk a PVC csőre rátekerni a kötelet, mivel ez lesz az, amin a cicus élezheti majd a karmait. Miután a cső végeit kivágtuk, jöhet a rögzítés. A két lemez közepére készítenünk kell egy-egy a csőbe tökéletesen illeszkedő dugót. Ezeket ráragasztjuk a lemezekre, majd szépen összeillesztjük őket a csővel.

A lemezek külsejét könnyedén bevonhatjuk különböző, puha takaró anyagokkal. Ügyeljünk rá, hogy az adott anyag, minél kényelmesebb legyen a macskának. Végezetül pedig ragasszunk egy darab kötelet a felső lemez tetejének alsó felületére, majd rögzítsünk a végéhez egy gombolyagot.

Hogyan kell használni a kaparófát?

Rendkívül fontos a szép, fokozatos szoktatás a kaparófára. Ugyanis cicusunk nem fogja tudni, mi is az a különös valami, amit a nappaliba helyeztünk.

Amennyiben meg akarjuk tanítani rá, hogy miképp lehet használni, vagy egyáltalán mire való, akkor egy aprócska trükkökhöz kell folyamodnunk.

Az a legjobb, ha arra a helyre tesszük a kaparót, ahol a kisállatunk szívesen időzik. Majd ezt követően érdemes elkezdeni játszani vele a kaparón, lehetőleg minél több alkalommal. Így fogod tudni a macskának a tudtára adni, hogy ez a tökéletes eszköz a karmainak élesítésére, nem pedig a szúnyogháló, és a kanapé.

Hallottál már a macskamentáról? Ez cicánk kedvenc élvezeti cikke.

Létezik egy olyan gyógynövény is a cicák számára, amellyel garantáltan élvezetesebbé tehető a játékkal töltött idő. Ez a növény pedig nem más, mint a macskamenta. Bevetésével garantáltan fogékonyabb lesz kedvencünk a játék iránt. Így, akár ezzel a módszerrel is oda vonzhatjuk a kaparófához.

Használata egyszerű, csupán be kell dörzsölnünk vele egy picikét a köteleket.


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg, készítsék el a macska kaparófát házilag a barátaid is. Mert kell kaparófa cicáknak! Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

Ugrás a tetejére