Így lesz karácsonyi hangulat a lakásban

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ugye voltál már olyan lakásban, ahol az ünnepek előtt úgy érzeted, hogy a karácsonyi hangulat téged is magával ragad? Nem tudtad mi az, talán a dekoráció, az illatok, vagy az egyéb dolgok okozták? Úgy érezted, ezt neked is meg kell valósítanod!

A jó hír az, hogy ebben a cikkben összegyűjtöttük a legtöbb azonnal hasznosítható ötletet, amitől igazi karácsonyi hangulat lesz a lakásban. Kitértünk a karácsonyi dekorációra, a jellegzetes illatokra és a látványra is. A konyha ünnepi díszbe öltöztetéséről külön írtunk, itt olvashatod: Karácsonyi dekoráció ötletek a konyhában.

Itt csupa olyan házi praktikát találsz, ami fillérekbe kerül és mégis csodálatos hangulatot varázsol az otthonodba. Lássuk!

Bármilyen és minél több gyertya

Itt az idő, hogy az év közben összegyűjtögetett gyertyák előkerüljenek a fiók mélyéről! Tedd ki őket a polcra, az asztalra, az ablakba vagy az erkélyedre, és máris karácsonyi hangulatban fogod érezni magad. A legegyszerűbb gyertyák is megteszik, de még jobb, ha az ünnep színeihez kapcsolódóan a melegebb színeket, valamint illatosított változatokat választod, pl. fahéjas, szegfűszeges, fűszeres illatú gyertyákat.

Elő a puha takarókkal, párnákkal!

A karácsonyi hangulathoz szorosan hozzátartoznak a meleg lakástextíliák, vastag takarók, télies párnák. Öltöztesd a szobát meghitt hangulatba kötött vagy bársony, a tél hangulatához kötődő kiegészítőkkel! Rakj ki belőlük minél többet az ágyra, a kanapéra, karácsonykor semmiből nem lehet túl sok!

Készíts adventi naptárat, koszorút!

Ez a gyerekekkel közösen is jó móka, de ne érezd magad furcsán akkor sem, ha csak a magad szórakoztatására készíted el. Mindennap új ablakot kinyitni tovább fokozza a várakozás örömét, egy szép adventi naptár pedig akár a karácsonyi dekorációd fő eleme is lehet.

Az adventi koszorú szinte bármiből elkészíthető, a lényeg az, hogy négy gyertyát helyezz rá és az elsőt advent első vasárnapján gyújtsd meg! A karácsonyi dekoráció egyik legkorábban elkészítendő része akkor lesz tökéletes, ha betartod a gyertyák színére vonatkozó szabályokat. Három lila és egy rózsaszín gyertyát kell a koszorún elhelyezned és az utóbbit advent harmadik vasárnapján kell meggyújtanod.

Adventi koszorú
Az adventi koszorú gyertyáinak színét jól válaszd ki! (Itt mindegyik egyforma színű, pedig…)

Kis segítség az adventi időszak kiszámításához: advent első vasárnapja a Szent András napjához (minden év november 30-a) legközelebb eső vasárnapon van.

Illatosíts, hallgass ünnepi zenét!

A karácsonyi hangulatot minden érzékünkkel átéljük, kezdve a látványtól az ízeken át egészen az illatokig. Az orrod is vágyakozik már az ünnepi hangulatra. Ezt a narancs, a szegfűszeg, a fahéj, a fenyő, a fűszeres alma illatával teremtheted meg. Készíts potpourrit, illatos párnát, girlandot vagy koszorút a különböző illatos alapanyagokból, és helyezz el egyet-egyet a lakás minden helyiségében.

Ahogy az illatok, úgy a hangok képesek is ünnepi hangulatot varázsolni. Az zene az kell! Ahogy közeledik karácsony napja, úgy szóljon egyre több ünnepi muzsika a lakásban!

Hozd be a természetet! Vagy tedd az ajtóra…

Az egyik legolcsóbb módszer a karácsony hangulat megteremtésére, ha összegyűjtöd a különböző terméseket, vagy egyszerűen keresel néhány girbe-gurbe ágat vagy fenyőágat. Ezekből ötletes dekorációkat készíthetsz. Ha híján vagy a kézügyességnek, néhány ágat tégy egyszerűen egy vázába, tekerd körbe égősorral és máris kész a karácsonyi remekmű!

Már a hazaérkezéskor előkészítheted magadnak a terepet, vagy apró figyelmességgel fogadhatod a vendégeidet, ha egy ünnepi ajtódíszt elhelyezel a bejárati ajtón. Ezt sem kell a boltban megvenned! Néhány fenyő- vagy örökzöld ág, színes szalag és egy apró csengő jelezheti az ajtóban állóknak, hogy a te lakásodban már készülnek az ünnepre.

Egyszerű ötletekkel lett karácsonyi hangulat otthon

Nincs még egy olyan sajátos hangulatú időszaka az évnek, mint a december. Ennek a hónapnak szinte az első napjától kezdve már minden az ünnep közeledtéről szól. Karácsonyi hangulat vesz körbe minket az utcákon, az üzletekben, a mozikban, és otthon is lelkesen díszítünk, illatosítunk, hogy ezt a csodálatos hangulatot még közelebb hozzuk. A felsorolt egyszerű ötletek segítségével otthonodat átadhatod a karácsony hangulatának – akár már hetekkel az ünnep előtt!

Ha azon töprengsz, mit tegyél a fa alá a szeretteidnek, abban A legjobb 20 ajándékötlet karácsonyra fog neked segíteni!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Így lesz karácsonyi hangulat a lakásban
Cím:
Így lesz karácsonyi hangulat a lakásban
Összegzés:
Adunk pár ötletet arra, hogyan dobd fel a lakást karácsonyra várva. Fontosak a színek, a hangok és az illatok, amikor a karácsonyi dekorációt készíted!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

Ugrás a tetejére