Odahaza is kerül kávé mellé víz az asztalra?

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Bevallom, én sosem iszom itthon a kávéhoz vizet... De biztos felfigyeltél arra, hogy a kávézókban a kávé mellé víz is jár. A kérdés az, hogy mikor igyuk meg  azt a vizet? Kávézás előtt, vagy utána?

 

Kávé mellé víz is jár
Ha már ott a víz - mikor igyuk meg? Kávé előtt, vagy kávé után?

De térjünk vissza a kávézóba. Mit kezdesz a vízzel? Semmi esetre sem öntöd a kávéba! Nem azért, mert nem fér bele a csészébe, hanem mert egy teljesen értelmetlen dolog lenne.

Van aki hozzá sem nyúl. Csak megissza a kávét és a mellé készített vizet egyszerűen ott hagyja.

Elvégre odahaza sem iszik vizet a kávéhoz...

Nyilván van szerepe a víznek, ha egyszer odakészítették: el kell fogyasztani.Vajon mikor kell a vizet meginni? Kávézás előtt, vagy az után?

Van egy jó hírem: mindenki azt csinál, amit akar, mert...

Megindokolható a kávé után és a kávé előtt is a víz ivás

Minden attól függ, hogy mi a célja a víz fogyasztásának. Ha a gasztronómiai élmény fokozása, akkor mindig a kávé előtt kortyolj bele a vízbe!

A borszakértők sokak által irigyelt munkájának egyik érdekes pillanata, amikor sajtot és almát majszolnak borkóstolás közben. Ezt azért csinálják, hogy az előzőleg kóstolt bor aromáját, ízét semlegesítsék a szájukban. Ne befolyásolja a következő kóstolás eredményét az előző bor hatása.

Ha kávé mellé víz is felszolgálásra kerül, az igazi ínyencek szerint érdemes a szádat pár korttyal felkészíteni a finom fekete folyadék okozta gasztro élményre.

Hogy teljesen kiélvezhesd a kávé finom ízeit, ne terhelje az ízlelőbimbóidat semmilyen korábban elfogyasztott étel, vagy ital.

Ez volt előtte, most jöjjön az utána:

Ezért iszod a kávé mellé kapott vizet a fekete elfogyasztása után

Több magyarázatot is hallottam arra, miért a kávé után kell vizet inni. Lássuk miért akarja valaki a finom ízeket azonnal kimosni a szájából:

  • Az egyik, hogy a kávé erős színezőanyag, megmaradhat a fogakon. Aki kényes a fehér fogaira, az biztosan elfogyasztja a kávé mellé kapott vizet – kávézás után.
  • A másik magyarázat, hogy a kávé savas, vízhajtó hatású, vizet von el a szervezetből. Aki ezt azonnal pótolni akarja, az igyon vizet.
  • Rosszindulatú vendégek azt mondják, hogy azért kapnak a kávé után vizet egyes kávézókban, hogy a förtelmes ízt azonnal kimossák a szájukból. Az eszpresszó élénkítő hatása elfogadható, de az íze!...
  • A kávé intenzív íze sokáig megmarad a szájban, amivel együtt jár egy jellegzetes, kávés szájszag. Aki nem szeretné társaságban ezzel felhívni magára a figyelmet, az nyugodtan öblítse le a kávét.

Egy dologról nem beszéltem még. Mi van akkor, ha valaki kortyonként fogyasztja a kávét és a vizet? Pontosabban minden korty kávé után egy-egy korty vizet iszik?

Na annak semmi értelme...

Fotók: saját archivum

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 15 =

Ugrás a tetejére