Odahaza is kerül kávé mellé víz az asztalra?

Bevallom, én sosem iszom itthon a kávéhoz vizet... De biztos felfigyeltél arra, hogy a kávézókban a kávé mellé víz is jár. A kérdés az, hogy mikor igyuk meg  azt a vizet? Kávézás előtt, vagy utána?

 


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Kávé mellé víz is jár
Ha már ott a víz - mikor igyuk meg? Kávé előtt, vagy kávé után?

De térjünk vissza a kávézóba. Mit kezdesz a vízzel? Semmi esetre sem öntöd a kávéba! Nem azért, mert nem fér bele a csészébe, hanem mert egy teljesen értelmetlen dolog lenne.

Van aki hozzá sem nyúl. Csak megissza a kávét és a mellé készített vizet egyszerűen ott hagyja.

Elvégre odahaza sem iszik vizet a kávéhoz...

Ékszerek

Nyilván van szerepe a víznek, ha egyszer odakészítették: el kell fogyasztani.Vajon mikor kell a vizet meginni? Kávézás előtt, vagy az után?

Van egy jó hírem: mindenki azt csinál, amit akar, mert...

Megindokolható a kávé után és a kávé előtt is a víz ivás

Minden attól függ, hogy mi a célja a víz fogyasztásának. Ha a gasztronómiai élmény fokozása, akkor mindig a kávé előtt kortyolj bele a vízbe!

A borszakértők sokak által irigyelt munkájának egyik érdekes pillanata, amikor sajtot és almát majszolnak borkóstolás közben. Ezt azért csinálják, hogy az előzőleg kóstolt bor aromáját, ízét semlegesítsék a szájukban. Ne befolyásolja a következő kóstolás eredményét az előző bor hatása.

Ha kávé mellé víz is felszolgálásra kerül, az igazi ínyencek szerint érdemes a szádat pár korttyal felkészíteni a finom fekete folyadék okozta gasztro élményre.

Hogy teljesen kiélvezhesd a kávé finom ízeit, ne terhelje az ízlelőbimbóidat semmilyen korábban elfogyasztott étel, vagy ital.

Ez volt előtte, most jöjjön az utána:

Ezért iszod a kávé mellé kapott vizet a fekete elfogyasztása után

Több magyarázatot is hallottam arra, miért a kávé után kell vizet inni. Lássuk miért akarja valaki a finom ízeket azonnal kimosni a szájából:

  • Az egyik, hogy a kávé erős színezőanyag, megmaradhat a fogakon. Aki kényes a fehér fogaira, az biztosan elfogyasztja a kávé mellé kapott vizet – kávézás után.
  • A másik magyarázat, hogy a kávé savas, vízhajtó hatású, vizet von el a szervezetből. Aki ezt azonnal pótolni akarja, az igyon vizet.
  • Rosszindulatú vendégek azt mondják, hogy azért kapnak a kávé után vizet egyes kávézókban, hogy a förtelmes ízt azonnal kimossák a szájukból. Az eszpresszó élénkítő hatása elfogadható, de az íze!...
  • A kávé intenzív íze sokáig megmarad a szájban, amivel együtt jár egy jellegzetes, kávés szájszag. Aki nem szeretné társaságban ezzel felhívni magára a figyelmet, az nyugodtan öblítse le a kávét.

Egy dologról nem beszéltem még. Mi van akkor, ha valaki kortyonként fogyasztja a kávét és a vizet? Pontosabban minden korty kávé után egy-egy korty vizet iszik?

Na annak semmi értelme...

Fotók: saját archivum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 11 =

Ugrás a tetejére