Így könnyű lesz a kutyaszőr eltávolítása a lakásból. Nézd csak!

Ugye nem szeretnéd, hogy kedvenced szőre allergiás reakciókat váltson ki bárkiből is? Sajnos előfordulhat, mert a kutyaszőr némelyeknél ilyen tüneteket okozhat. Ha tele van a lakás kutyaszőrrel azzal még az is probléma, hogy csökkenti a tisztaságérzetet. Sem a szőnyegen, sem a bútor kárpiton, sem a ruházaton nem mutat jól a kutyaszőr. Ugye milyen kellemetlen, ha a vendéged ruhájára rátapad négylábú barátod szőre?

Csupa szőr itt minden, hogy lehet így élni?!

Hiába keféled naponta, nem hálálja meg...

Ne felejtsd! A kutyáról van szó!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Kutyaszőr eltávolítása a lakásból
A képen kinagyítottam, ahogy Foltos szőre a ruhámra tapadt...

Amennyiben házi kedvencünk bejöhet a lakásba, úgy a nyomát ott fogja hagyni. Ha szerencsénk van, akkor csak szőr formájában, ám ezt a „csak”-ot idézőjelbe kell tenni, hiszen a kutyaszőr eltávolítása nem egy egyszerű feladat. Ha naponta keféled a kutyust, akkor is marad épp elég szőre, amit elhullajt a lakásban...

Természetesen nekünk erre is van több módszerünk!

Először megnézzük, hogyan lehet eltávolítani a ruháról, ezután a bútorkárpitról, végül a szőnyegből a kutyaszőrt. Semmi különleges eszköz nem kell hozzá. Nézd csak:

Ékszerek

Mit tegyünk, ha kedvencünk a ruházathoz, takaróhoz, kárpithoz dörgölődzött?

Kutya a kanapén
Kényeztetheted, de a szőre ott fog maradni!

A kutyagumi egy más téma, arrról most nem lesz szó. Maradjunk a kutyaszőrnél!

A kutyaszőr eltávolítása a ruhából sok emberen kifogott. Hiába próbálták porszívóval leszívni a ruháról, vagy egyszerűen kirázni az adott holmit, a szőr mintha csak odaragasztották volna, meg sem mozdult.

Biztosan nem hallottak még arról, hogy lehet kapni állati szőr (kutya, macska) eltávolító hengert. Ez egy ragacsos felületű, nyeles henger, amihez hozzá tapadnak a szőrszálak, ha végig görgeted a ruhán.

A másik megoldás a kutyaszőr eltávolító kefe, melynek műanyag tüskéi egy irányba döntve vannak. Ezt végighúzva a ruhaneműn, a tüskéken fennakad a szőr.

A legegyszerűbben úgy lehet a kutyaszőrt eltávolítani a ruhából, ha enyhén vizes kézzel felülről lefelé elkezded lefele sodorni a szőröket.

A kárpitos bútorból így tudod eltávolítani a kutyaszőrt

Itt is beválhat az, amit az előbb írtunk, azaz a kefe, a henger és a vizes kéz technika. Utóbbi azonban kiváltható egy gumikesztyűvel!

Az egyik leghatásosabb módszer, ha gumikesztyűt húzol a kezedre és erőteljes kézmozdulatokkal – szigorúan egy irányba – lesodrod az odatapadt szőröket. A gumikesztyű alatt összegyűlik a sok szőrszál, amit aztán könnyen kidobhatsz.

A porszívó nem szedi ki a szőnyegről a kutyaszőrt?

Kutyaszőr marad a kutya után
A rövid szőrű kutyák is hullatnak, nem csak az ilyen hosszú szőrűek!

Amikor mi a hagyományos porszívóval megpróbáltuk kiporszívózni a kutyaszőrt, bizony nem jártunk teljes sikerrel. Viszont találtunk az egyik internetes oldalon egy olyan porszívó fejet, amit kimondottan erre a célra fejlesztettek ki!

Csak fel kell szerelni a kutyaszőr eltávolító porszívó fejet a hagyományos fej helyére és szuperül teszi a dolgát! Gyorsan és könnyedén eltávolítja a szöszöket, a kutya- és macskaszőrt, valamint az egyéb szálakat a szőnyegből anélkül, hogy a szőnyeg egyetlen szálát is kihúzná.

Ha nem bízol a porszívóban, nedvesíts be egy súrolókefét és azt egy nyélre csavarva, erős mozdulatokkal lesöpörheted a kutyaszőrt a szőnyegről.

Összegzés és egy hasznos tipp a végére

A kutyaszőr több egészségügyi probléma (asztma, allergia, stb.) forrása lehet a lakásban. (A Webbeteg weboldal szerint ezek a Házi kedvencek által terjesztett betegségek).

Amint észrevesszük, azonnal el is távolítanánk, ám ez nem egy egyszerű feladat. Röviden áttekintettük, milyen házi praktikákkal lehet mégis könnyen eltávolítani a kutyaszőrt a lakásból.

+tipp

Ha eddig elolvastad az írásunkat, had köszönjem meg úgy, hogy adok egy tuti tippet: nehogy kidobd az összegyűjtött kutyaszőrt, ez az egyik legjobb nyestriasztó! Gyújtsd össze, tedd egy vászon tasakba és azt tedd az autóba. A nyestek soha többé nem fogják elrágni az autó vezetékeit, mert a kutyaszőr szaga távol tartja majd őket az autódtól!

Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon!
Köszönöm.

Fotók: saját archivum, giphy.com, pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

Ugrás a tetejére