Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Az egyszerű dugulás elhárítás nem biztos, hogy hatékony is egyben. Mert vannak nagyon egyszerű módszerek a lefolyó makacs dugulásának elhárítására, ám ha nem megfelelően látunk neki a munkálatoknak, a legjobb tippek is hatástalanok.

A jó hír az, hogy az alább felsorolt műveletek a legtöbb esetben hatásosnak bizonyultak!

Lefolyótisztítás házilag

Két fázisa van a lefolyótisztításnak, ha magunk végezzük. Az első a hiba okának kiderítése, a második a dugulás okainak megszüntetése és a lefolyó megtisztítása.

Az otthonokban leggyakrabban előforduló mosogató és a mosdó lefolyó dugulásának elhárításáról fogtok itt olvasni. Csapjunk bele!

Lefolyótisztítás házilag: mi okozza a dugulást?

Amikor észreveszed, hogy eldugult a lefolyó, sok hibás döntést hozhatsz. Például neki látsz ész nélkül pumpálni a mosogatóban álldogáló vizet, vagy mindenféle vegyszert öntesz bele, reménykedve abban, hogy nem csaptak be a reklámok.

Rossz irány!

Ha magad végzed a duguláselhárítást, akkor legelőször győződj meg arról, mi okozta azt! A mosogató, vagy a mosdó kagyló alatt keresd meg a szifont! Tegyél alá egy üres vödröt, csavard le és tisztítsd ki! Ha szerencséd van, akkor csak ez volt eltömődve és már meg is oldottad a problémát.

Nagyot nőve a feleséged szemében...

Lefolyótisztítás házilag: vedd le a szifont és tisztítsd ki!
Minden hozzáférhető cső és a szifon is tiszta?

Ha a szifont levetted, akkor nézd meg a csöveket is, mindegyiket, amelyikhez hozzáférsz. Lehet hogy a dugulás a csőben van, de még elérhető közelségben. Szedd ki, és örülj, ha lefolyik a víz.

Ha ezzel nem tudtad orvosolni a problémát, akkor máshol, a lefolyócsőben van a baj.

Duguláselhárítás házilag, lépésről lépésre

  • Az első pofon egyszerű praktika a lefolyó többszöri átöblítése forró vízzel, vagy forró és ecetes vízzel. Ha ezután sem folyik le a víz, akkor jöhet a következő módszer:
  • Szódabikarbónát önts a lefolyóba, engedj rá 20%-os ecetet, majd a pezsgés elmúltával (mert pezsegni fog rendesen) öblítsd le forró vízzel. Amennyiben többszöri próbálkozás sem segít, jöhet a lefolyótisztítás fizikai része:
  • Pumpa. Pumpáld a lefolyó nyílását, hátha a nyomástól átszakad a dugulás. Ha mégsem, akkor vedd elő a csőgörényt:
  • Szereld le a szifont és a lefolyócsőbe dugd be a csőgörényt! Dróttal, vagy vasrúddal nem érdemes próbálkozni. A csőgörényt kimondottan duguláselhárításra találták ki!

A makacs dugulás elhárítása már szóba került egy korábbi írásomban, ebben részletesen szóltam az egyes lépésekről. A linkre kattintva ott elolvashatod a részleteket!

Ha nem jött össze...

Ha a lefolyó dugulás elhárítás nem jött össze, akkor szakembert kell hívnod. Első körben feltehetőleg ő is csőgörénnyel esik neki, de az övé hosszabb és motorral tudja egyre beljebb- és beljebb vinni a lefolyócsőben.

Ha elakad és nem megy tovább, akkor sajnos elképzelhető, hogy falat kell bontani...

Na ez az, amit nem kívánok senkinek!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag
Cím:
Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag
Összegzés:
Ha egyszerű a lefolyótisztítás házilag, az még nem azt jelenti, hogy hatékony is. A jó hír az, hogy az itt olvasható tippek valóban segíthetnek neked a dugulás elhárításában!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 18 =

Ugrás a tetejére