Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag

Biztosan Te is jártál már úgy, hogy a WC, vagy a mosogató vasárnap, vagy egyéb ünnepnapon dugult el. A gusztustalan trutyi sehogy sem akart lefolyni! Ha szerencséd van, akkor van egy olyan ismerősöd, aki egy hétvégén is elérhető házi lefolyótisztító szakember. Ha nincs, akkor a lefolyótisztítás kellemetlen feladata rád vár...

A lefolyótisztító házilag készítendő: egyszerű, olcsó és hatékony házi szer a dugulás elhárítására, megelőzésére.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Egyébként az egyszerű dugulás elhárítás nem biztos, hogy hatékony is egyben. Mert vannak nagyon könnyen kivitelezhető módszerek a lefolyó makacs dugulásának elhárítására, ám ha nem megfelelően látunk neki a munkálatoknak, a legjobb tippek is hatástalanok.

A jó hír az, hogy az alább felsorolt és kipróbált műveletek a legtöbb esetben hatásosnak bizonyultak!

Lefolyótisztítás házilag, lefolyótisztító házilag

Két fázisa van a lefolyótisztításnak, ha magunk végezzük. Az első a hiba okának kiderítése, a második a dugulás okainak megszüntetése és a lefolyó megtisztítása.

Ékszerek

Az otthonokban leggyakrabban előforduló mosogató és a mosdó lefolyó dugulásának elhárításáról fogtok itt olvasni. Csapjunk bele!

Lefolyótisztítás házilag: mi okozza a dugulást?

Amikor észreveszed, hogy eldugult a lefolyó, sok hibás döntést hozhatsz. Például neki látsz ész nélkül pumpálni a mosogatóban álldogáló vizet, vagy mindenféle vegyszert öntesz bele, reménykedve abban, hogy nem csaptak be a reklámok.

Rossz irány!

Ha magad végzed a duguláselhárítást, akkor legelőször győződj meg arról, mi okozta azt! A mosogató, vagy a mosdó kagyló alatt keresd meg a szifont! Tegyél alá egy üres vödröt, csavard le és tisztítsd ki! Ha szerencséd van, akkor csak ez volt eltömődve és már meg is oldottad a problémát.

Nagyot nőve a feleséged szemében...

Lefolyótisztítás házilag: vedd le a szifont és tisztítsd ki!
Minden hozzáférhető cső és a szifon is tiszta?

Ha a szifont levetted, akkor nézd meg a csöveket is, mindegyiket, amelyikhez hozzáférsz. Lehet hogy a dugulás a csőben van, de még elérhető közelségben. Szedd ki, és örülj, ha lefolyik a víz.

Ha ezzel nem tudtad orvosolni a problémát, akkor máshol, a lefolyócsőben van a baj.

Duguláselhárítás házilag, lépésről lépésre

  • Az első pofon egyszerű praktika a lefolyó többszöri átöblítése forró vízzel, vagy forró és ecetes vízzel. Ha ezután sem folyik le a víz, akkor jöhet a lefolyó tisztítás következő módszere:
  • Szódabikarbónát önts a lefolyóba, engedj rá 20%-os ecetet: ez egy hatékony lefolyótisztító házilag készített keverék. Majd a pezsgés elmúltával (mert pezsegni fog rendesen) öblítsd le forró vízzel.
  • Ha kifogytál épp a szódabikarbónából, akkor van még egy házi szer ami segíthet. Lefolyótisztítás sütőporral! Önmagában kevés, de a sütőport ecettel kombinálva sikert érhetsz el. Két-három zacskó sütőport keverj össze egy nagy pohár ecettel és öntsd a lefolyóba. Várj kb.: 20 percig, hadd oldja a zsírt, majd eressz rá forró vizet.
  • Amennyiben többszöri próbálkozás sem segít, jöhet a lefolyótisztítás fizikai része: a Pumpa. Pumpáld a lefolyó nyílását, hátha a nyomástól átszakad a dugulás. Ha mégsem, akkor vedd elő a csőgörényt:
  • Szereld le a szifont és a lefolyócsőbe dugd be a csőgörényt! Dróttal, vagy vasrúddal nem érdemes próbálkozni. A csőgörényt kimondottan duguláselhárításra találták ki!

A makacs dugulás elhárítása már szóba került egy korábbi írásomban, ebben részletesen szóltam az egyes lépésekről. A linkre kattintva ott elolvashatod a részleteket!

Ha nem jött össze...

Ha a lefolyó dugulás elhárítás nem jött össze, akkor szakembert kell hívnod. Első körben feltehetőleg ő is csőgörénnyel esik neki, de az övé hosszabb és motorral tudja egyre beljebb- és beljebb vinni a lefolyócsőben.

Ha elakad és nem megy tovább, akkor sajnos elképzelhető, hogy falat kell bontani... ennél a lefolyó tisztítás házilag sokkal kíméletesebb megoldás. És ha szerencséd van, akkor hatékony is.

És a falbontás az, amit nem kívánok senkinek!

Összefoglaló:
Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag
Cím:
Pofon egyszerű lefolyótisztítás házilag
Összegzés:
Hétvégén, ünnepnapon vagy csak egyszerűen rosszkor akad fenn a trutyi a mosogatóban. Duguláselhárító ilyenkor? Felejtsd el! Összegyűjtöttem pár praktikát, melyekkel magad is megpróbálhatod megoldani a problémát. Házilag, olcsón, saját magad. Mentőöv a konyhai katasztrófa idejére.
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + nyolc =

Ugrás a tetejére