A levendula az álmatlanság leküzdésében is segít

Gondoltad volna, hogy az álmatlanság ellen a levendula, ez a jó illatú gyógynövény sikeresen veszi fel a küzdelmet? Aki alvászavarban szenved, az sokszor azonnal a tabletták után nyúl, pedig a gyógyszer nem a legjobb megoldás, csak végső esetben folyamodjunk hozzá!

A levendulát régóta használják parfümök, szappanok és illatzacskók készítéséhez. A növény olajai ugyanakkor az egészségünk megőrzésében is jelentős szerepet játszanak: elősegítik az emésztést, oldják a szorongást, és segítenek az álmatlanság leküzdésében. Ez a sokrétű gyógynövény a rák gyógyításához végzett kutatások során is felmerült!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


De térjünk vissza az álmatlansághoz!

Mi az az alvászavar? A wikipédia szerint az alvászavar legtöbbször elalvási- (nem tudsz elaludni), vagy átalvási zavarként (éjszaka többször felébredsz), illetve korai ébredésként, vagy ezek kombinációjaként jelentkezik. Okozhatja az öregedés, rendezetlen, egészségtelen életvitel, valamilyen gyógyszer mellékhatása, egyéb orvosi problémák, stressz. Ha ismerjük az álmatlanság okait, akkor próbáljuk meg először azokat megszüntetni!

Az alvászavart kezelni kell, az az ember aki nem tudja megfelelően kipihenni magát nyűgös, feszült, csökken a koncentrációs képessége és ez által akár veszélybe is sodorhatja saját magát vagy embertársait. A jó hír az, hogy a levendula hatásosan alkalmazható az alvászavar ellen!

Ékszerek

Álmatlanság ellen a legjobb gyógynövény a levendula

Miért mondom azt, hogy álmatlanság ellen a legjobb gyógynövény a levendula? Mert többféle módon képes elősegíteni a nyugodt pihenést.

  1. A levendulaolaj illata megnyugtat! Oldj fel levendulaolajat valamilyen hordozóolajban (10 ml-enként 5 cseppet), és lefekvés előtt kenj egy keveset a halántékodra és a homlokodra. Hordozó olajnak kiváló az olívaolaj.
  2. Párologtatóba vagy párásítókészülékbe is tehetsz levendula olajat, hogy beillatosítsd a hálószobát.
  3. Helyezz levendulás illatzacskót (levendulás zsákot) a párnád közelébe. Nem kell a boltban venned, a levendula virágát egy könnyű, jól szellőző vászonba tedd és kösd össze! A levendula kellemes illata elősegíti a nyugodt alvást! A belégzése olyan hatékony lehet, mint némely erős altató szedése.
    Levendula az álmatlanság ellen - Levendulás zsák
    Levendulás zsák
  4. Ha egy nyugtató aromafürdőt veszel lefekvés előtt, az is javíthat az álmatlanságodon! Adj 5 csepp levendulaolajat a fürdővízhez, és áztasd magad a szokásos módon! Ha van a kertben levendula, akkor annak virágát is elkészítheted a fürdővízhez: negyed órán keresztül áztasd az összegyűjtött virágokat vízben, szűrd le, majd ezt öntsd a fürdővízbe!

Levendula további gyógyhatásai

A levendula nem csak álmatlanság ellen használható, számos betegség házi kezelésére is sikerrel alkalmazzák. Ilyen többek között a fejfájás, emésztési zavarok, fertőzések megelőzése, viszketés, szorongás, nyugtalanság stb. (Az emésztési zavarokról jutott eszembe: olvastad már a székrekedés okairól szóló írásunkat?)

Ha a házi praktikákkal mégsem tudod kipihenni magadat, fordulj orvoshoz! Ez főképp akkor fontos, ha az álmatlanság a munkavégzésedet vagy kifejezetten az életedet veszélyezteti (pl. elalszol vezetés-, vagy egy veszélyes munka közben).

Összefoglaló:
A levendula az álmatlanság leküzdésében is segít
Cím:
A levendula az álmatlanság leküzdésében is segít
Összegzés:
Bemutatjuk a betegségek leküzdésében hatékony gyógynövény, a levendula hatását az álmatlanságra. Adunk tippet arra, hogy hogyan használd, ha nem tudsz elaludni, korán felébredsz, illetve gyakran felriadsz az éjszaka folyamán. Hogy pontosan hogyan használd fel a levendulát, azt a cikkből megtudhatod!
Szerző:
Kiadó:
Tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 16 =

Ugrás a tetejére