Lézer- vagy tintasugaras nyomtató? A választás legnagyobb hibája

Lézer- vagy tintasugaras nyomtató? A választás legnagyobb hibája
Milyen nyomtatót vegyek?

A lézer- vagy tintasugaras nyomtató dilemmára keresem a választ ebben az írásban. Az otthoni felhasználás kapcsán elárulom a lehető legnagyobb hibát, amit elkövethetsz. De megismerhetted a nyomtató választás legnagyobb bölcsességét is.

Hadd kérdezzek valamit: felmerült már benned, hogy venned kellene egy nyomtatót, de abszolút tájékozatlan vagy ebben a témában? A munkahelyeden van egy hatalmas fénymásolós nyomtató. A rendszergazda beállította, kicseréli benne a festékkazettát és szerelőt hív hozzá, ha kell. Neked csak nyomtatnod vagy fénymásolnod kell.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Ennyi.

De mi van otthon?

Lézer- vagy tintasugaras nyomtató kell neked odahaza?

Ha otthonra vásárolsz készüléket, akkor a nyomtató beállításáról, a karbantartásról, a festék toner beszerzéséről neked kell gondoskodni.

Ékszerek

A jó hírem az, hogy most alaposan átrágjuk magunkat egy nyomtató megvásárlásának dilemmáján. Nem kell megijedned! Nem fogok pixelekkel, wattokkal, meg mit tudom én mivel dobálózni…

Egyszerűen számba vesszük, hogy mire kell odafigyelned, ha lézer- vagy tintasugaras nyomtatót vásárolsz.

Óriási hiba: ha az ára alapján választasz nyomtatót

Nem mondom azt, hogy a nyomtató ára nem fontos. Hogy a fenntartás költségeket nem kell figyelembe venni. Igenis figyelni kell ezekre a dolgokra.

De a fenntartási költség már nem olyan kiemelt szempont mint régen.

Példának okáért, ha Brother toner vásárlás előtt állsz, nem muszáj az eredetit, gyárit a választani, kiváló minőségű utángyártott kiegészítők állnak rendelkezésre, szinte az összes márkához.

Természetesen olyan helyről kell vásárolni, ahol az alternatív patronok és tonerek olyan működését garantálják, mint amilyen az eredeti festékkazettákkal tapasztalható. Ugyanis egy ellenőrizetlen minőségű, utángyártott toner kárt okozhat a nyomtatódba, vagy sokkal előbb kifogy, mint egy jó minőségű alternatíva. Vagy egy eredeti toner.

Sokszor az olcsón fenntartható nyomtató működtetése a drágább

Ennek semmi értelme – gondolhatnád. Azonban elmondom az én történetemet és mindjárt megérted, miről beszélek.

Réges-régen vásároltam egy szuper tintasugaras nyomtatót. A választásom egy multifunkcionális Epsonra színes nyomtatóra esett. Gondoltam ez majd mindenre jó lesz. Szkennerként, fotó- és dokumentum nyomtatóként is tudom majd használni.

Nem mondanám, hogy nem voltam körültekintő. Gondosan áttekintettem az Epson toner, tintapatron árakat, kiszámoltam hogy egy fotó, egy dokumentum nyomtatása hány forintra jön ki és úgy döntöttem, nekem megfelel egy több funkciós tintasugaras nyomtató.

Megvettem, majd kis idő múlva megbántam. Ugyanis alig-alig nyomtattam fotókat, így a színes patronok egy idő után beszáradtak, és pont akkor nem tudtam színesben nyomtatni, amikor szükségem lett volna rá. Hol a sárga, hol a piros kazetta fogyott ki.

Elképzelheted, hogy Mikulás ünnep előtt milyen érzés, amikor kifogy a piros festék és Te egy óvodányi kisgyereknek szeretnél meglepetés képeslapot nyomtatni…

Egy szó mint száz, bekerültem a „beszáradt – újat veszek” körforgásba.

Tanulj az én hibámból. Ha sokszor nyomtatsz színesben, kell a szkenner, akkor jó választás a tintasugaras nyomtató.

Egyéb esetben egy feketén nyomtató lézer nyomtató a jó választás.

A nyomtató választás legnagyobb bölcsessége

Nem húzom az időt, most már elárulom mi alapján válassz otthonra nyomtatót. Az alapján, amire használni fogod!

Leges legelőször azt tekintsd át, hogy mire használod a készüléket. Ha vállalkozó vagy, sok szerződést, számlát kell odahaza nyomtatnod, akkor én egy lézer nyomtatót javasolok.

(Az enyém egy Brother típusú, több mint 6 éves és kiválóan teszi a dolgát. Erre cseréltem az Epsonomat, amit manapság csak szkennerként használok.)

Ha szükséged van szkennerre és nyomtatóra egyaránt, akkor jó lehet egy multifunkciós készülék.

Ha sok színes fotót, dokumentumot kell nyomtatnod, akkor érdemes egy tintasugaras nyomtatóban gondolkodnod. Ezzel szinte minden otthon felmerülő nyomtatási gondod megoldódik.

A színes lézer nyomtatók szerintem otthoni használatra elég drágák, így nálam szóba sem jöhetnek. De ne legyen igazam, számolj utána: mennyi egy színes lézernyomtató oldalankénti nyomtatási költsége?

Összegezzünk!

A lézer- vagy tintasugaras nyomtató dilemmára kerestem a választ ebben az írásban. Az otthoni felhasználás kapcsán elárultam a lehető legnagyobb hibát, amit elkövethetsz. De megismerhetted a nyomtató választás legnagyobb bölcsességét is.

Mondd, ezek után Te milyet választanál?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − kettő =

Ugrás a tetejére