Büdös a macskaalom – szagtalanítás házilag

Macskaalom szagtalanítás házilag
A gazdi is ilyen nyugodt lesz, ha megszűnik a macskaalom szaga a lakásban…

A használatban lévő macskaalom büdös, ezen kár lenne vitatkozni. Ha a lakásban tartod a cicát, akkor Te is régóta küzdesz a lakásból szinte kizárhatatlan szagok ellen és tudod hogy ez mennyi problémával jár. Amit ígérek ebben az írásban: megmutatom hogyan megy a macskaalom szagtalanítás házilag.

Macskatartóként úgy érzed mindent megtettél a macsek kényelmére: kaparófát készítettél neki, macskaalmot és alvós kosárkát vetettél be a kényelmére és a kedvenc kajáját vásárolod, ami nem is olcsó. De az agyadra megy, hogy ha jön egy vendég a házhoz, azonnal mellbe vágja a macskaalom bűze!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Csak zárójelben jegyzem meg, hogy bármilyen típusú macskaalmot használsz, az előbb vagy utóbb büdösödni fog. Legyen az ásványi alapú, szilikonos, csomósodó, nem csomósodó, vagy akár biológiailag lebomló…

Ez olyan, mint amikor dohányzol a lakásban. A cigifüst előbb utóbb megragad a bútorokban, a függönyben, a falakban. Ha ez nálad is így van, akkor jól jöhet a következő praktika: Dohányszag eltüntetése a lakásból

Ha megfogadod az alábbi háztartási tippeket, akkor neked is észrevétlen lesz a cicusod kedvenc helye. Anélkül, hogy drága szereket kellene beszerezned a szagtalanításhoz.

A büdös macskaalom miatt ne a cicára haragudj!

Félős cica
Lehet rájuk egyébként is haragudni?

A szagok nem múlnak el maguktól, ha nem teszel velük semmit. A kereskedelemben kapható macskaalmok legtöbbje önmagában is képes bizonyos mértékig magában tartani a kellemetlen illatokat. De nem örök időkre.

Ékszerek

Ha nem kezeled, illetve nem cseréled, akkor a bűz szép lassan el fogja lepni a lakást. Sokan ilyenkor elszaladnak valamelyik szakáruházba és megveszik a számukra ismeretlen, és nem is olyan olcsó szagtalanítót.

Mit jelent az, hogy kezeled a macskaalmot? Vagy lecseréled az elhasználtat, vagy valamilyen macskaalom szagtalanító segítségével semlegesíted a szagokat.

Más esetben is sikerült már házi szerekkel semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Talán olvastad már a konyha kitakarításáról szóló írásomban, ahol a hűtőszekrényt szagtalanítottam, vagy legutóbb a büdös cipők elleni szerekről írtam.

Figyelj, mert most jön a lényeg!

Macskaalom szagtalanítása házilag szódabikarbónával

Itt az ideje, hogy a konkrét megoldásról beszéljek.

Az első javaslatom az, hogy ne bízz abban, hogy a szuper modern macskaalmok minden szagot elrejtenek! Erre előbb vagy utóbb magad is rá fogsz jönni. Megfelelő időközönként kezelni és/vagy cserélni kell őket.

A második javaslatom, hogy a tálcára, amiben a macskaalom van, szórj szét szódabikarbónát! Ez a remek házi szer kitűnően semlegesíti a kellemetlen szagokat. Ha gondolod, keverd össze az alommal, de ezt a részt nyugodtan ki is hagyhatod. Kedvenced majd gondoskodik a keverésről.

A harmadik javaslatom, hogy a tálcát se hanyagold el. Amikor cseréled a macskaalmot, tisztítsd meg alaposan a tálcát. Dörzsöld át szódabikarbónával, vagy ecetes oldattal mosd el. Ha az ecet a szúrós szaga miatt nem válik be, használj citromsavat helyette!

Tudjuk, az ecet és a citromsav is remek házi szer!

Miért jó megoldás a szódabikarbóna mint házi szer a macskaalom szagtalanítására?

Mert szagtalan, ellentétben a bolti macskaalom szagtalanítókkal. Ha utóbbiakból elvéted a mértéket, túl sokat használsz, fenn áll a veszélye, hogy az idegen illatok elűzik a cicust és nem az almot fogja használni egyéb dolgai elvégzéséhez.

Tehát újra csak a szódabikarbóna az ideáli házi szer, ami ismét segít megoldani egy problémát a háztartásban.


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg, próbálják ki a módszert a barátaid is. Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Ugrás a tetejére