Mennyei édesség egyszerűen: máglyarakás kifliből

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ez a recept megmutatja, milyen egyszerű a máglyarakást kifliből elkészíteni. Szeretnél egy finom, laktató süteményt hamar megsütni? Ha nem kellene órákig tapogatni vele a konyhában? Akkor jó helyen jársz! Ez az édes süti szinte pillanatok alatt készen van és akár a kezdő háziasszonyok is elkészíthetik.

Máglyarakás kiflivel recept
Kevesebb mint egy óra kell ennek a finomságnak az elkészítéséhez!

Máglyarakás kalácsból is elkészíthető, de mi kifliből sütjük. A másik fő alkotóelem az alma, ami bármilyen lehet, de szerintem a savanykás a legideálisabb.

Korábban írtam arról, hogy a konyhai maradék felhasználására mennyi lehetőség van a háztartásban. Spórolsz és finom ételeket is készítesz egyszerre. A máglyarakás is egy olyan étel, amivel takarékoskodhatsz: akár a megszikkadt kifliből is elkészítheted, nem kell kidobnod a megszáradt péksüteményt. Sőt, ha kemény a kifli, könnyebben fel tudod szeletelni.

Máglyarakás kifliből recept

Hozzávalók

  • négy kifli,
  • 3 db tojás,
  • 3 dl tej,
  • 10-15 dkg cukor,
  • 5 nagy alma,
  • 1 vaníliás cukor,
  • fahéj,
  • baracklekvár ízlés szerint.
A cél: mesült a máglyarakás!
Ilyen lesz: így néz ki a kész a máglyarakás

Máglyarakás készítése kifliből

  1. Az almákat mosd meg, hámozd meg, szedd ki a magházát és reszeld le.
    Karikára szelt kifli a máglyarakáshoz
    Karikára szelt kifli
  2. A kifliket karikákra szeleteld fel.
  3. A tejet forrald fel a vaníliás cukorral.
  4. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd össze a cukorral és a vaníliás tejjel.
  5. Az édes masszába forgasd bele a felszeletelt kifliket, kicsit hagyd állni benne.
    Az édes massza: tej, vaníliás cukor, tojás sárgája
    Az édes massza: tej, vaníliás cukor, tojás sárgája
  6. Ezután egy hőálló tál aljára (mázas cserépedény, jénai, stb.) terítsd el a masszába forgatott kifli felét. Erre két-három teáskanál baracklekvárt tehetsz, de ha gondolod ezt el is hagyhatod. Nekem bevált a lekvár, de van aki nem szereti.
  7. A megpucolt, lereszelt almát egyengesd el rajta, ízlés szerint szórd meg fahéjjal és ha savanyú az alma, akkor egy-két evőkanálnyi cukorral. Én barna cukrot használtam hozzá, talán látszik a fotón.
    Barna cukorral meghintettem az almát
    Barna cukorral meghintettem az almát
  8. Ezután a maradék kiflis-, vaníliás masszával takard be, tedd be a 180 C fokos, légkeverésesre állított sütőbe.
  9. A tojások fehérjét verd fel kemény habbá. 25 perc után vedd ki a sütőből a sütit és terítsd rá a tojásfehérje habot.
  10. Tedd vissza a 180 C fokos sütőbe a máglyarakást és kb.: 15 perc alatt süsd meg úgy, hogy a teteje bebarnuljon. Ha kivetted a sütőből várj a szeleteléssel, amíg kihűl! Én nem vártam...

Laktató, édes sütemény

Kész a máglyarakás!
Kész a máglyarakás!

Ugye milyen egyszerű elkészíteni kifliből a máglyarakást? A kiflin és a fent említett kalácson kívül akár kenyérrel is elkészíthető, de azzal én még nem próbáltam.

A máglyarakás eszerint a recept szerint készítve kitűnő desszertnek is, de akár fő fogásként is megállja a helyét.

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló recepteket, vagy praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló
recipe image
Recept:
Máglyakarás kifliből
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy − egy =

Ugrás a tetejére