Praktikus mágnestábla készítés – egyszerűen, otthon

Te is feledékeny vagy, ezért rengeteg papírfecnit halmozol fel a hetek során, melyek rendszerint elkallódnak, vagy nincsenek eléggé szem előtt? Esetleg kreatív, hasznos, és közös időtöltést keresel családoddal?

Természetesen a kereskedelemben is kapható mágnestábla. Profi kivitelben, falra akasztható, lábon álló, vagy amilyet akarsz. De ha szereted a magad készítette dolgokat, akkor készíts inkább DIY mágnestáblát, ami garantáltan tökéletes eleme lesz majd a hűtőtöknek, a nappalinak, vagy gyermeketek hálószoba falának!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Mágnestábla készítés otthon fémtálcából
Van olyan fémtálcád, amit nem sajnálsz és mágnestáblát készítenél belőle? Hajrá!

A mágnestábla előnyei

Egy mágnestábla akkor lehet igazán hasznos a számodra, hogyha szeretsz különböző cetliket kitűzdelni a házad, vagy irodád egyes szegleteiben.

  • Könnyedén észrevehető: Egy ilyen eszköz segítségével, végre nem kell rengeteg, apró mágnest alkalmaznod. Sőt, akár olyan táblát is készíthetsz, amely az egész hűtőd ajtaját befedi. Így kényelmesen elférhet rajta minden üzenet, fénykép, képeslap, vagy néhány hosszabb bevásárló lista.
  • Szuper dekoráció: Amellett, hogy ez a kellék nagyon praktikus, még remek dekoráció is válhat belőle, attól függően, hogy miként díszíted fel.
  • Fejlesztheti gyermekeink képességeit: Tökéletes választás lehet gyermekünk szobájába. Hiszen azon felül, hogy egy pompás játék, átlátható felületet nyújt a különböző tanulási anyagok részletes ismertetéséhez. (Elhelyezhető rajta például egy saját készítésű mágneses abc, vagy bármilyen síkidom forma)

Hogyan működik?

A mágnes egy felettébb különleges, és hasznos találmány. Mint azt tudjuk, a mágnesesség egy olyan fizikai fogalom, amely az egymás közötti vonzáserőn alapul.

Napjainkban a mágneseket rengeteg dologra használják, úgymint az anyag és árú mozgatás, a különböző tárgyak, motorok működtetése, tájolás, valamint rögzítés. A hűtőmágnes, és a mágneses tábla esetében pedig természetesen a rögzítésen van a hangsúly.

Ékszerek

A hűtőmágnes általában olyan díszes tárgy, amelynek alján egy apró mágnes helyezkedik el. Ez a hűtővel vonzást alakít ki, így hozzá tapad.

Nos, a fémtálcán is pontosan ugyanez az elv lép működésbe.

A tábla elkészítéséhez szükséges kellékek

Megtetszett az ötlet? Nincs más dolgod, mint beszerezni az alapanyagokat, és kialakítani azt a területet, ahol majd dolgozni szeretnél.

Feltéve, hogy otthonunkban közvetlenül nem áll rendelkezésre, be kell szereznünk egy teljesen egyszerű, hétköznapi fémtálcát. Valamint hozzá egy festék sprét (tetszőleges színben), pár általános mágnest, kétoldalas ragasztószalagot, továbbá krepp papírt, formálható gyurmát, illetve igény esetén gyurma festéket, amennyiben célunk a dekoráció is egyben.

Amennyiben megtehetjük, a festéshez alakítsunk ki egy apró, elkülönített részt a szabadban. Azonban, ha erre nincs módunk, akkor fokozottan figyeljünk rá, hogy a munkaterületet teljes mértékben le legyen takarva. Ugyanis a festék bútorainkra nézve egy igen csak veszélyes anyag.

A mágneses tábla elkészítése

Miután beszereztük a megfelelő anyagokat, és előkészítettük a megfelelő területet, már kezdődhet is a munka!

Először a fémtáblát a tetszőleges színre kell fújnunk, majd amíg szárad hozzákezdhetünk a többi munkafolyamathoz.

Ahogy a krepp papírt, úgy a gyurmát is kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk. Akár betűket, vagy egyéb mintákat formázhatunk belőlük. Végezetül a gyurmát pedig célszerű lehet befesteni, hiszen így sokkal esztétikusabb lesz az összhatás.

Amint megszáradt a tálca, azaz a táblánk, már rá is ragaszthatjuk a kétoldalas ragasztószalagot a hátuljára. Amennyiben viszont a falra szeretnénk tenni, a gyurmaragasztó szintén egy jó megoldásként szolgálhat, hiszen az garantáltan nem hagy majd nyomot.

Miután már megszáradtak az elkészült gyurma figuráink, szépen a hátuljukra illeszthetjük a mágneseket, akár egy egyszerű ragasztó segítségével is. Innentől már nincs más dolgunk hátra, mint felhasználni őket, és a táblára helyezni a kívánt dolgokat.


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is. Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − tizenegy =

Ugrás a tetejére