Konyhai maradék felhasználása

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Bárhogy is ötletelsz, tervezgetsz, nem tudsz úgy főzni, hogy ne legyen konyhai maradék. Az egyik nem annyit eszik, mint máskor, a másiknak fáj a gyomra, a harmadik pedig mielőtt vendégségbe jött hozzád jól bevacsorázott...

Konyhai maradék felhasználása - Húleves zöldség és főtt hús tippek

A konyhai maradék felhasználása mindig dilemma elé állítja a háziasszonyokat. Kidobjam, ne dobjam?

Természetesen mi úgy gondoljuk, hogy a megmaradt ételt vétek kidobni! Viszont az sem lenne szerencsés, ha ráerőltetnénk a családra az olyan ételek elfogyasztását, amit már abszolút nem kívánnak. Mi a megoldás?

A maradékot használjuk fel egy új étel elkészítéséhez!

Azonnal használható spórolási tippek a konyhai maradék felhasználására

Összeállításunkban a megmaradt húsleves zöldség, rántott- és sült hús, valamint a pörkölt újrahasznosításához adunk ötleteket. Csak akkor olvasd el őket, ha spórolva szeretnél finomakat enni!

Maradék párolt zöldség

A megmaradt húsleves zöldség felhasználható egy finom franciasaláta elkészítéséhez. Ha leves is marad a zöldségek mellett, akkor készíts belőle zöldségkrémlevest, ahogy azt a takarékos zöldségkrémleves recept írja!

Maradék rántott hús felhasználása

9 tipp a tökéletes rántott hús készítéséhezEgyik írásunkban adtunk 9 tippet a tökéletes rántott hús elkészítéshez, ha ezt betartva sikerült is nagyon finomra elkészíteni, mégis maradhat meg belőle. A megmaradt rántott hús finom szendvicsbetét! Vágd ketté a zsemlét, tedd bele a felmelegített rántott húst, pakold tele minden finomsággal (hagyma, saláta, mustár, ketchup, stb.) és fogyaszd úgy, mintha hamburgert ennél. Isteni finom, hidd el!

A szendvics egyébként a maradék fasírt felhasználásához is egy finom ötlet!

Másik tippünk a rántott hús felhasználásához a pástétom készítése. Le kell darálni a maradék rántott húst, fűszerezni (ízlés szerint hagyma, fokhagyma, mustár, majonéz, só, bors, stb.). Hogy kenhető legyen, tegyél hozzá tejfölt, vagy öntözd meg kevés olívaolajjal, illetve darálhatsz hozzá szalonnát is!

Ne dobd ki a megmaradt pörköltet!

A maradék pörkölt ledarálva, fűszerezve szendvicskrémek alapanyagaként hasznosítható.

Készíthetünk valamilyen főzeléket, amihez isteni feltét a pörkölt! A rakott ételekbe is fel tudjuk használni a feleslegessé vált pörköltet, egyik ilyen isteni finom étel a rakott zöldbab pörkölttel, melynek receptje szinte pillanatok alatt elkészíthető.

Amennyiben a hús elfogyott, de a szaft megmaradt, úgy azt is lehet hasznosítani. Ha megdermedt, egyszerűen kend kenyérre, kevés sóval ízesítve, paprikával, paradicsommal fogyasztva mennyei zsíros kenyered lesz!

A pörköltszaftba főtt tojást, főtt zöldségeket (brokkolit, gombát, stb.) keverhetsz és főtt rizshez adva finom egytálételt kapsz!

Daráld le a száraz sült húst!

Ha megmaradt a levesben főtt hús, vagy a sült hús már nem kell senkinek, akkor daráld le! Ledarálva, ízesítve szendvicsekbe fogyasztható, illetőleg rakott ételek készítéséhez használható fel. Száraz sült hús felhasználása írásunkban erről részletesebben olvashatsz!

Ugyan így járj el, ha sült májad maradt: ledarálva, ízesítve és némi vaj (esetleg margarin, olívaolaj, stb.) hozzáadásával remek házi májkrém készíthető belőle.

Összeállításunkban azokat az ételeket szerepeltettük, melyekből talán a leggyakrabban képződik maradék. Nyilván a húsételek azok, melyeket alapjában véve nehéz szívvel dobnánk csak ki, hiszen manapság elég drágán tudjuk csak beszerezni, így óriási pazarlás lenne a kukát megtölteni vele.

Maradék főtt krumpli
Nézd meg a főtt krumpli kisokost!

Mi van akkor, ha főtt krumpli maradt meg? A linkre kattintva arra is kapsz tippeket - sok más mellett - hogy mit kezdj a megmaradt főtt burgonyáddal.

További tippek a konyhai spórolásra a linkre kattintva olvashatók!

Természetesen van több módja a maradék felhasználásának. Ha van egy használható ötleted, amivel mi is takarékoskodhatunk, kérünk oszd meg velünk!

Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon!
Köszönöm.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Így használd fel a konyhai maradékot új ételek készítéséhez! (√ Tuti tippek!)
Cím:
Így használd fel a konyhai maradékot új ételek készítéséhez! (√ Tuti tippek!)
Összegzés:
Megmaradt a rántott hús, a pörkölt vagy a sült hús? Nem tudsz mit kezdeni a húsleves zöldséggel és a benne főtt hússal? Adunk pár "finom" tippet: készíts a maradékból új ételt!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

Ugrás a tetejére