Ragacsos címke, matrica eltávolítása üvegről

Ragacsos matrica, címke eltávolítása üvegről

Van egy pofon egyszerű módszer, ha nem jön le a címke az üvegről

A befőttes üveget, vagy a pici tormás üveget nem minden háztartásban viszik visszaváltani. Ha sikerül a ragacsos matricát eltávolítani az üvegről, akkor újra felhasználható a házi befőttekhez, savanyúságokhoz. De a - szinte oda hegesztett - címke leszedése üvegről nem is olyan egyszerű.

Valami oknál fogva ahogy nekilátsz leszedni a matricát, az vagy beszakad, vagy a papír felülete lejön ugyan, de a ragasztó maradványai levakarhatatlanul ott maradnak az üvegen.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Jó hírem van! Elmondom, hogy a befőttes üvegről címke eltávolítása milyen egyszerű, ha tudod hogyan állj neki. És nem csak elmondom, egy videóban meg is mutatom!

Ragacsos matrica eltávolítása üvegről pillanatok alatt

Mielőtt a részletekbe belemennék, hadd mondjak el két dolgot.

  • Az egyik az, hogy itt a posztban, kicsit lejjebb meg is mutatom, hogy a címke leszedése hogyan történik az üvegről. A videó alapján pofon egyszerű lesz neked is a ragacsos matricákat eltávolítani bármilyen üvegfelületről.
  • A másik dolog, hogy én is kipróbáltam sok mindent. Ezek nem jöttek be: áztattam, súroltam, dörzsöltem – a nyamvadt matrica csak nem akart lejönni. Vagy ha lejött a papír, ott maradt egy homályos, ragasztós réteg, amit újra kezdhettem vakarni…
Az internet tele van ötletekkel, hogyan szedd le az üvegre ragasztott címkét. Sokat kipróbáltam, több kevesebb sikerrel. Ami igazán bevált, az itt van lenn a videóban.

Az én módszerem nem áztatáson és súroláson alapul, bár egy kis dörzsi van benne.

Ékszerek

Mielőtt tovább mennénk, hadd hívjam fel a figyelmedet egy korábbi írásomra! A vasalótalp tisztítását is videóval mutattam be, a linkre kattintva meg tudod nézni. Láthatod, hogy az a módszer is működik!

De térjünk vissza a ragadós matrica eltávolításához!

Csupán három dolog kell hozzá: egy hajszárító, egy kevés 96%-os alkohol és egy darab rongy (vagy vatta pamacs, szivacs).

A matrica leszedése melegítéssel kezdődik. Ehhez kell a hajszárító. Fújasd a forró levegőt a matricára és ha szerencséd van, akkor egyben lehúzhatod az üvegről. Volt címke, nincs címke!

Ha nincs akkora szerencséd – ahogy nekem sem volt – akkor a matrica alatti ragasztó rétegből maradt egy kevés az üvegen. Ettől homályos lesz és ragacsos.

Ilyenkor dönthetsz úgy, hogy egy új matricát ragasztasz erre a felületre úgy, hogy teljesen betakarja a homályos részt. De miért tennél ilyet, hisz ezt már először is megtehetted volna: felül ragasztod a régi matricát egy újjal.

A még üvegen maradt matrica ragasztó eltávolítása egyszerűbb, mint gondolnád. Ha van otthon 96%-os alkoholod, akkor tégy egy keveset egy darab vattapamacsra és azzal dörzsöld át a felületet. Nem kell nagy erőt kifejteni, de az eredmény szép, tiszta, átlátszó üveg felület lesz.

Hogy ez valóban így van, arra itt a bizonyíték, az alábbi videó.

Viszont van olyan eset, amikor ez a módszer nem működik. Gondolom a ragasztó minőségétől is függ. A videó alatt egy konkrét példával szemléltetem: akkor sem marad ragacsos a felület, ha nem viszi le az alkohol.

Így szedd le az üvegről a matricát – videó lépésről lépésre

Egy kicsi sótartóról szedtem le a ragacsos matricát egy-két perc alatt. Mert a módszer bármilyen üveg esetén működik.

Egy jó tanács ahhoz, hogy ha Te is ekkora üvegről kaparnád le a címkét: melegítéskor kesztyűben tartsd az üveget! A forró levegőt nem mindenki bírja...

Az alkoholt a gyógyszertárban lehet beszerezni, csakúgy mint a videóban látott vattapamacsot. Utóbbi helyett bármilyen rongydarabbal, szivaccsal ledörzsölhető a címke az üvegről.

DIY – szedd le a címkét, ragasztót házilag!

Van amikor étolajjal tudod leszedni a ragacsot

Húsvét közeledtén vettünk egy tapadás mentes fém tepsit, a kalács sütéshez. A talpára egy jó nagy matricát ragasztottak, azon volt minden tudnivaló. A matrica felülete szépen lejött, de a ragacs ott maradt.

Gondoltam a fenti módszerrel ezt a ragasztós maradványt is el tudom távolítani. Tévedtem.

Bárhogy dörzsöltem, áztattam, alkohollal kentem - nem jött le.

Bosszúsan keresgéltem az interneten és megtaláltam a megoldást: olaj és szódabikarbóna!

A módszer nagyon egyszerű: keverj össze két kávéskanál szódabikarbónát kevés olajjal. Ezzel az eleggyel be kell kenni a ragacsos felületet, hagyni kell pár percig, majd ledörzsölni a ragaccsal együtt. A szódabikarbóna csak azért kell, hogy az olaj ne folyjon szét a felületen.

Hát ennyi. Neked van jobb, bizonyítottan bevált módszered? Akkor tedd közkinccsé, írd meg hozzászólásban!


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló:
Ragacsos matrica, címke eltávolítása üvegről
Cím:
Ragacsos matrica, címke eltávolítása üvegről
Összegzés:
Sokan feladják a címke leszedését az üvegről, miután minden praktika hasztalannak bizonyult. Te ne tedd! Megmutatom milyen egyszerű a ragacsos matrica, címke eltávolítása az üvegről. Videóval!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 11 =

Ugrás a tetejére