Munkaszüneti napok 2020-ban – Tervezd okosan a szabadságot!

Hosszú hétvégéről akkor beszélhetünk, ha a hagyományos szombat-vasárnap pihenőnapok mellett munkanap áthelyezéssel egy-két plusz pihenőnapot kapunk. Ha olyan programot tervezel 2020-ra, amihez kevés a két nap, akkor időzítsd egy hosszú hétvégére! Ehhez jól fog jönni az alábbi összeállítás, melyben szerepelnek a munkaszüneti napok 2020. évből.

Munkaszüneti napok 2020-ban – Tervezd okosan a szabadságot!

A munkaszüneti napok listája végleges, mivel az ezt szabályozó rendelet megjelent a Magyar Közlönyben.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


A rendelet számát megtalálod a cikk alján!

Aki okosan tervezi meg a pihenését, az egy hosszú hétvégéhez csapja hozzá a szabadnapokat, így a pihenésre úgy jut több ideje, hogy szinte alig fogy az egy évre járó szabadsága.

Ha nem akarod végigolvasni a cikket, akkor a jobb oldalról kiválaszthatod azt az ünnepet, amire kíváncsi vagy. Kattints a dátumra!

Ékszerek

Nézd meg, lesz-e az adott ünnep körül munkarend változás, illetve hány egymást követő munkaszüneti nap kapcsolódik hozzá!

Összegyűjtöttem neked a 2020. évre eső ünnepeket, melyekhez hosszú hétvége, plusz pihenőnap és munkanap áthelyezés kapcsolódik.

Itt vannak a munkaszüneti napok 2020-ból - Részletek

Mielőtt belelendülünk 2020-ba: itt vannak a 2019-es munkaszüneti napok, munkarend változások! (kattints a linkre a 2019-es adatokért!).

Frissítés! A munkaszüneti napok 2021-es listája  is elérhető!

2020. január 1. szerda, Új Év

Új Év Ünnepe hét közepére esik. Semmi sem indokolja, hogy az előtte és az utána lévő napokat bedolgozzuk és nem is fogjuk bedolgozni. Új Év Ünnepnapjához 2020-ban nem kapcsolódik hosszú hétvége, munkanap áthelyezés.

Ez azt is jelenti, hogy 2019. december 31-én dolgozni kell. A szilveszteri fáradalmak kipihenésére csak egy nap áll majd rendelkezésre, úgy szervezd az év végi mulatságot!

2020. március 15. vasárnap, az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk – nincs munkanap áthelyezés

Az ünnephez kapcsolódóan nem lesz munkanap áthelyezés és külön pihenőnap. A Nemzeti Ünnep vasárnapra esik.

Mivel vasárnap általában amúgy sem dolgozunk, így ebből kifolyólag itt egyetlen egy többlet pihenő napot sem nyerünk.

2019. április 10. péntek, Nagypéntek, Húsvét - 4 napos hosszú hétvége

Húsvét 2020

Mondhatni, hogy ez a holtbiztos négy napos hosszú hétvége minden évben. Köszönhető ez annak, hogy a Húsvéti Ünnepeket megelőző Nagypéntek is bekerült a hivatalos ünnepnapok közé. (Összesen 11 ilyen nap van). Húsvét dátuma minden évben máskor van. Azt már jó előre megírtam, mikor van húsvét 2020-ban.

Húsvét Hétfő 2020-ban is hétfőre esik (Hoppá!), így ismét négy egymás követő napon pihenhetünk úgy, hogy nem kell külön szabadságot kivenni.

2020. május 01. péntek, a munka ünnepe - 3 napos hosszú hétvége

A Munka Ünnepe 2020-ban szerencsésen péntekre esik. Ez azt jelenti, hogy munkanap áthelyezés nélkül három napot egyben pihenhetnek a munkavállalók. Pihenéssel ünnepeljük a munkát! Szuper!

Nincs bedolgozás, de a péntek, szombat és a vasárnap ezen a hétvégén szabad!

2020. június 01. hétfő, Pünkösd – 3 napos hosszú hétvége

Pünkösd 2020

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, így – ahogy a húsvéti időszakra – a pünkösdi három napos hosszú hétvégére is évekre előre tervezhetsz magadnak programokat. Azt már jó előre megírtam, mikor van pünkösd 2020-ban.

Nyár elején talán már strandolásra alkalmas lesz az idő, ha június 02-től kiveszel 4 nap szabadságot, akkor elmehetsz egy szezon eleji 11 napos nyaralásra úgy, hogy 5 nap helyett csak négy napnyi szabadságod fogy.

2019. augusztus 20. csütörtök, Az államalapítás ünnepe - 4 napos hosszú hétvége

Az államalapítás ünnepe 2020-ban csütörtökre esik, az utána következő pénteket megkapjuk pihenőnapnak.

Augusztus 21-e tehát pihenőnap, amit augusztus 29-én, szombaton kell bedolgozni. Ez a szombat tehát munkanap.

Ugye nem kell külön felhívnom a figyelmedet arra, hogy mikor érdemes kivenni szabadságot 2020 augusztusában úgy, hogy akár kilenc napot egyfolytában pihenhess, mégis csak 3 nap fogyjon az évi rendes szabadságodból?

2020. október 23. péntek, 1956-os Forradalom Ünnepe – 3 napos hosszú hétvége

Az 1956-os Forradalom Ünnepe

A Nemzeti Ünnep 2020-ban péntekre esik, így október 23-ra úgy tekinthetsz a szabadság tervezése szempontjából, mint három napos hosszú hétvégére. Vagy előtte, vagy utána érdemes kivenned a szabit.

2020. november 1. vasárnap, Mindenszentek napja – nem hosszú hétvége

Mindenszentek napja vasárnapra esik 2020-ban, ezért nem kapcsolódik hozzá munkanap áthelyezés, vagy hosszú hétvége. Ennek ellenére halottainkról méltóképpen megemlékezzünk!

2020. December 25-26. péntek és szombat, Karácsony – 4 napos hosszú hétvége

Karácsony 2020
Szenteséhez munkanap áthelyezés kapcsolódik!

December 24-e Szenteste, ami alapesetben nem ünnepnap, de bedolgozásért cserébe megkapjuk pihenőnapnak. December 24-e csütörtök pihenőnap lesz 2020-ban.

Mikor kell bedolgozni Szenteste napját? 2020. december 12-én, szombaton munkanap lesz, ezzel váltjuk ki a 24-i pihenőnapot.

Munkarend változások és a szabadság tervezés

Akinek még van rá lehetősége, a munkaszüneti napok 2020-as listája alapján még átvariálhatja a szabadságának időpontjait.

Az itt közölt dátumok, az ünnepek körüli munkarend változások véglegesnek tekinthetők, mivel azt a 7/2019. (VI. 25.) PM rendelet alapján tettem közzé. A rendeletet a linkre kattintva megtekintheted!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 4 =

Ugrás a tetejére