A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni

Amikor végre eljön a jó idő, a meleg és a napsütés eltereli a figyelmünket a napozás szabályainak betartásáról. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy már az első napsütötte alkalommal leégünk. Ha mindez a nyaralás első napján történik, akkor akár tönkre is tehetjük a teljes nyaralást: míg a többiek strandolnak, addig mi az árnyékban kuksolunk...

A napozás szabályai - tarsd be őket!

A jó hírem az, hogy a leégés elkerülhető! Egyszerűek a napozás szabályai, szerintem mindenki hallott már róluk, csak valamiért nem tartotta be és ezért pórul járt.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Hogy neked ne legyen problémád, ne kelljen az elégett bőrödre házi praktikát keresned, összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat a napozással kapcsolatban.

A szép barna bőrhöz be kell tartanod a napozás szabályait!

Óvatosan a napozással!

Készítsd fel a bőröd a napozásra! Ha száraz a bőröd, masszírozással, pakolásokkal tudod emelni a víz- , illetve zsírtartalmát. Fokozatosan készülhetsz a napozásra, a fokozatosság elve a diétázásban is segíthet, miért ne segíteni megvédeni a bőrödet a leégéstől? Tavasszal, ha az időjárás engedi, napoztasd a bőrödet. A hófehér bőr könnyebben leég, mint az, aminek már van egy kis „színe”.

Ékszerek

Amíg napozol, ne sminkeld magad és ne használj túlzottan illatszereket sem. Gyógyszert szedsz? Nézd meg, nem okoz-e fényérzékenységet! Ha igen, akkor a napozásról le kell mondanod.

Használj fényvédő szert, a bőrödnek megfelelő faktorszámú naptejet! Kend be magad alaposan, ne hagyj ki semmit a testfelületeden. Ha vízbe mész, utána ismét kend be magad. A napvégén alaposan mosd le a naptejet, és szükség esetén testápolóval puhítsd a bőrödet.

Nem mindegy mikor és mennyit tartózkodsz a napon! A legveszélyesebb a dél körüli időpont a leégés szempontjából. Ha délelőtt 11 óra után bevonulsz a tűző napról és csak délután három után ülsz ki a vízpartra, attól még szép egyenletesen lebarnulhatsz.

Ne csak a bőrödet védd! A szemedet UV szűrős napszemüveggel, a fejedet szalmakalappal, vászonsapkával, vagy más, szellős fejfedővel óvd a tűző naptól.

Napozás közben ne feledkezz meg arról, hogy ilyenkor fokozottabb a szervezeted folyadékvesztése. Pótold! Legjobbak ilyenkor a tiszta víz, ásványvíz, cukormentes üdítők. Az alkohol tartalmú italokat, kávét kerüld a tűző napon!

Mire kell még figyelned napozáskor?

Másokra, különösen a gyerekekre, a betegekre és az idősekre. Az ő bőrük, szervezetük sokkal érzékenyebb, és nem biztos, hogy tudnak magukra figyelni.

Ugye nem bonyolultak a napozás szabályai?

Akkor tartsd be őket!

==================================

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Fotók: giphy, pixabay

Összefoglaló:
A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni
Cím:
A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni
Összegzés:
Amikor végre eljön a jó idő, a meleg és a napsütés eltereli a figyelmünket a napozás szabályainak betartásáról. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy már az első napsütötte alkalommal leégünk...
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 19 =

Ugrás a tetejére