A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni

Amikor végre eljön a jó idő, a meleg és a napsütés eltereli a figyelmünket a napozás szabályainak betartásáról. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy már az első napsütötte alkalommal leégünk. Ha mindez a nyaralás első napján történik, akkor akár tönkre is tehetjük a teljes nyaralást: míg a többiek strandolnak, addig mi az árnyékban kuksolunk...

A napozás szabályai - tarsd be őket!

A jó hírem az, hogy a leégés elkerülhető! Egyszerűek a napozás szabályai, szerintem mindenki hallott már róluk, csak valamiért nem tartotta be és ezért pórul járt.

Hogy neked ne legyen problémád, ne kelljen az elégett bőrödre házi praktikát keresned, összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat a napozással kapcsolatban.

A szép barna bőrhöz be kell tartanod a napozás szabályait!

Óvatosan a napozással!

Készítsd fel a bőröd a napozásra! Ha száraz a bőröd, masszírozással, pakolásokkal tudod emelni a víz- , illetve zsírtartalmát. Fokozatosan készülhetsz a napozásra, a fokozatosság elve a diétázásban is segíthet, miért ne segíteni megvédeni a bőrödet a leégéstől? Tavasszal, ha az időjárás engedi, napoztasd a bőrödet. A hófehér bőr könnyebben leég, mint az, aminek már van egy kis „színe”.

Amíg napozol, ne sminkeld magad és ne használj túlzottan illatszereket sem. Gyógyszert szedsz? Nézd meg, nem okoz-e fényérzékenységet! Ha igen, akkor a napozásról le kell mondanod.

Használj fényvédő szert, a bőrödnek megfelelő faktorszámú naptejet! Kend be magad alaposan, ne hagyj ki semmit a testfelületeden. Ha vízbe mész, utána ismét kend be magad. A napvégén alaposan mosd le a naptejet, és szükség esetén testápolóval puhítsd a bőrödet.

Nem mindegy mikor és mennyit tartózkodsz a napon! A legveszélyesebb a dél körüli időpont a leégés szempontjából. Ha délelőtt 11 óra után bevonulsz a tűző napról és csak délután három után ülsz ki a vízpartra, attól még szép egyenletesen lebarnulhatsz.

Ne csak a bőrödet védd! A szemedet UV szűrős napszemüveggel, a fejedet szalmakalappal, vászonsapkával, vagy más, szellős fejfedővel óvd a tűző naptól.

Napozás közben ne feledkezz meg arról, hogy ilyenkor fokozottabb a szervezeted folyadékvesztése. Pótold! Legjobbak ilyenkor a tiszta víz, ásványvíz, cukormentes üdítők. Az alkohol tartalmú italokat, kávét kerüld a tűző napon!

Mire kell még figyelned napozáskor?

Másokra, különösen a gyerekekre, a betegekre és az idősekre. Az ő bőrük, szervezetük sokkal érzékenyebb, és nem biztos, hogy tudnak magukra figyelni.

Ugye nem bonyolultak a napozás szabályai?

Akkor tartsd be őket!

==================================

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Fotók: giphy, pixabay

Összefoglaló:
A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni
Cím:
A napozás szabályai, melyeket betartva biztos hogy nem fogsz leégni
Összegzés:
Amikor végre eljön a jó idő, a meleg és a napsütés eltereli a figyelmünket a napozás szabályainak betartásáról. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy már az első napsütötte alkalommal leégünk...
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + hét =

Ugrás a tetejére