Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Roppant idegesítő lehet, ha nyikorog az ágy és nem tudsz tőle elaludni. A jó hírem az, hogy ebben a cikkben végigvesszük a lehetőségeket, mi a nyikorgó fakeretes ágy titka. És természetesen tippeket is adok az ágynyikorgás megszüntetésére.

Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!

A pihentető alvás tippek között már foglalkoztam azzal, hogy az éjszakai pihenés szempontjából milyen fontos az ágy helyes megválasztása. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen, teljesen alárendelve az elérendő célnak: a nyugodt alvásnak. Ha a vásárláskor sikerül is kiválasztanod a megfelelő fekhelyet, előfordulhat hogy odahaza, összeszerelés után recseg az ágy. Kényelmes, megfelelő hosszúságú, szép is – csak nyikorog!

A zavaró hangok megszüntetését kezd azzal, hogy kideríted, mi adja a kellemetlen hangot az ágyban! Ha ez megvan, akkor szüntesd meg az okát és megszűnik a recsegés! Nézd csak:

Az ágynyikorgás megszüntetése

Rosszul összeszerelt ágy adhat nyikorgó hangot. Ha nem jól húztad meg a csavarokat az ágy összeállításakor, akkor az illesztéseknél minden egyes mozdulatra hangosan reagál az ágy. Vedd le a matracot az ágyról és húzd meg a csavarokat! Ha szerencséd van, akkor ez segíteni fog.
Ha régebben állítottad össze az ágyat és csak egy idő után kezdett recsegni, akkor is ellenőrizd a csavarokat, illesztéseket. Ahogy telik az idő a csavarok maguktól is meglazulhatnak.

A fakeretes fenyő ágy azért is nyikoroghat, mert a fa folyamatosan szárad, így az összeillesztésnél (látható/nem látható) hézagok keletkeznek. Húzd meg a csavarokat! Ha nem segít, nézd meg hol mozog a fakeret és oda tegyél plusz csavart!

Ne kend be semmilyen zsiradékkal, vazelinnel, vagy mással a csavarokat! Még ha segít is, bele fog ragadni a kosz, egy idő után gusztustalanul koszos lesz az ágy a bekent részeken.

A matrac tartó bordák nyikorognak? Ahogy mozogsz az ágyban, a bordák is megmozdulnak, súrlódnak az ágykereten és nyikorgó hangot adnak.

Ennek a problémának az egyik megoldása, hogy leszegezed, vagy lecsavarozod a bordákat az ágykerethez. Nyikorogni nem fog (hacsak meg nem lazul a csavarkötés, vagy a szegezés egy idő után), ám én akkor sem javasolom ezt a megoldást. A kivehető bordák miatt az ágy pillanatok alatt szétszedhető, ami nagyon jól jön takarításkor, költözéskor, szoba átrendezésekor.

A másik megoldás a nyikorgó bordák elhallgattatására az, ha teszel valamit az érintkező fafelületek közé. Ez lehet valamilyen textília, székláb tapasz, vagy öntapadós szigetelő szalag. A lényeg, hogy strapabíró anyag legyen, és megakadályozza, hogy a fa felületek egymáshoz érintkezve elmozduljanak.

Azt ugye nem kell mondanom, hogy a bordákat célszerű két-három évente megfordítani, hogy ne vetemedjenek el?

Fotó: pixabay

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!
Cím:
Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!
Összegzés:
Nyikorog az ágyad, a gyerekek és a vendégek azt gondolják ép csuda dolgokat csináltok? Pedig csak az egyik oldaladról a másikra fordultál... Nézd meg, mit lehet tenni ha nyikorog az ágyad!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 19 =

Ugrás a tetejére