Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!

Roppant idegesítő lehet, ha nyikorog az ágy és nem tudsz tőle elaludni. A jó hírem az, hogy ebben a cikkben végigvesszük a lehetőségeket, mi a nyikorgó fakeretes ágy titka. És természetesen tippeket is adok az ágynyikorgás megszüntetésére.

Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!
Ha a párom egyet fordul, lőttek az alvásnak!

Előfordulhat, hogy évek óta küzdesz az ágyad idegesítő hangjával?


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Agyadra megy a nyikorgás, hogy a fülsértő hangok miatt rosszul alszol, és emiatt másnap szinte használhatatlan vagy a munkában.

Ha azt mondod ELÉG!!!, akkor jól figyelj, mert elmondom hogyan szüntesd meg az ágy nyikorgását!

A probléma az ágyaddal csak annyi, ha nem teszel semmit az éjszakai csendért, akkor egyre rosszabbul fogod magad érezni éjszakánként.

Ékszerek

Ha lecseréled az ágyadat, mi a garancia arra, hogy az új nem fog nyikorogni?

Az a baj az ágycserével, hogy egyrészt drága, mert meg kell venni az újat, másrészt el kell valahová helyezni a régit.

Ha szerencséd van az ágycsere (igaz, nem ingyen) megoldja a problémát.

Ha mégsem, akkor így jártál...

A pihentető alvás tippek között már foglalkoztam azzal, hogy az éjszakai pihenés szempontjából milyen fontos az ágy helyes megválasztása. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen, teljesen alárendelve az elérendő célnak: a nyugodt alvásnak. Ha a vásárláskor sikerül is kiválasztanod a megfelelő fekhelyet, előfordulhat hogy odahaza, összeszerelés után recseg az ágy. Kényelmes, megfelelő hosszúságú, szép is – csak nyikorog!

A zavaró hangok megszüntetését kezd azzal, hogy kideríted, mi adja a kellemetlen hangot az ágyban! Ha ez megvan, akkor szüntesd meg az okát és megszűnik a recsegés! Itt az ideje, hogy beszéljünk a megnyugtató megoldásról:

Soha többé ne szenvedj attól, hogy nyikorog az ágy!

Kialvatlan macska
A cicus is szeretné, ha megszüntetnéd a nyikorgást!

Rosszul összeszerelt ágy adhat nyikorgó hangot. Ha nem jól húztad meg a csavarokat az ágy összeállításakor, akkor az illesztéseknél minden egyes mozdulatra hangosan reagál az ágy. Vedd le a matracot az ágyról és húzd meg a csavarokat! Ha szerencséd van, akkor ez segíteni fog.
Ha régebben állítottad össze az ágyat és csak egy idő után kezdett recsegni, akkor is ellenőrizd a csavarokat, illesztéseket. Ahogy telik az idő a csavarok maguktól is meglazulhatnak.

A fakeretes fenyő ágy azért is nyikoroghat, mert a fa folyamatosan szárad, így az összeillesztésnél (látható/nem látható) hézagok keletkeznek. Húzd meg a csavarokat! Ha nem segít, nézd meg hol mozog a fakeret és oda tegyél plusz csavart!

Ne kend be semmilyen zsiradékkal, vazelinnel, vagy mással a csavarokat! Még ha segít is, bele fog ragadni a kosz, egy idő után gusztustalanul koszos lesz az ágy a bekent részeken.

A matrac tartó bordák nyikorognak? Ahogy mozogsz az ágyban, a bordák is megmozdulnak, súrlódnak az ágykereten és nyikorgó hangot adnak.

Ennek a problémának az egyik megoldása, hogy leszegezed, vagy lecsavarozod a bordákat az ágykerethez. Nyikorogni nem fog (hacsak meg nem lazul a csavarkötés, vagy a szegezés egy idő után), ám én akkor sem javasolom ezt a megoldást. A kivehető bordák miatt az ágy pillanatok alatt szétszedhető, ami nagyon jól jön takarításkor, költözéskor, szoba átrendezésekor.

A másik megoldás a nyikorgó bordák elhallgattatására az, ha teszel valamit az érintkező fafelületek közé. Ez lehet valamilyen textília, székláb tapasz, vagy öntapadós szigetelő szalag. A lényeg, hogy strapabíró anyag legyen, és megakadályozza, hogy a fa felületek egymáshoz érintkezve elmozduljanak.

Azt ugye nem kell mondanom, hogy a bordákat célszerű két-három évente megfordítani, hogy ne vetemedjenek el?

A matraccal mi a helyzet?

Ha megszüntetted az ágynyikorgást és mégis elmarad a pihentető alvás, akkor valószínű, hogy a matracod sem megfelelő. Keresd meg a legjobb matracot, ami garantálja neked a reggeli kipihent ébredést. Ehhez pontosan mérd le az ágyad, válaszd ki a megfeleő keménységű matracot, amit befolyásolhat a testsúlyod, a matrac anyaga és sok minden más. De ez már egy másik történet.

Fotó: pixabay

Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon! Köszönöm.

Összefoglaló:
Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!
Cím:
Nyikorog az ágy, aludni sem tudok tőle!
Összegzés:
Nyikorog az ágyad, a gyerekek és a vendégek azt gondolják ép csuda dolgokat csináltok? Pedig csak az egyik oldaladról a másikra fordultál... Elmondtam mit lehet tenni, ha nyikorog az ágyad! Arról is olvashattál, hogy miért érdemes a matracot is kicserélni, ha az ágynyikorgás megszűnte után sem tudsz nyugodtan aludni.
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

Ugrás a tetejére