Panír fajták

Panír fajták
A képen a hagyományos módszert látod. A cikkben elolvashatod a különleges panír fajtákat.

A panír fajták sokszínűsége azt is jelzi, hogy a konyhai praktikák a bundázást sem kerülték el. Mindenki megpróbál hozzátenni – vagy ép elvenni belőle – hogy valami újat, érdekeset és főkép finomat tegyen az asztalra.

A hagyományos panírozás lényege a liszt-tojás-zsemlemorzsa alapanyagokkal az étel bebundázása. Erről a linkre kattintva olvashatsz bővebben.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


A hagyományostól eltérő panír tehát más alapanyagokból készül. (Panír = bunda).

Az alábbiakban pár érdekesebb bundát mutatok be Neked, aztán vagy kipróbálod valamelyiket, vagy nem. Bevallom, én sem próbáltam mindet a különleges panírok közül, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fogom. Jöjjenek a panír fajták!

Különleges panír fajták

Egyre több panírozási fajta létezik, az alábbi felsorolás nyilván nem lehet teljes. Ha kimaradt valami a bundázási fajták közül, kérlek jelezd hozzászólásban!

Ékszerek

Bécsi (hagyományos) bundázás

A bécsi bundázás a hagyományos panírozás, a leggyakrabban így panírozunk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a húst sütés előtt. Oké, ebben semmi különleges nincs, azonban nem lehetett kihagyni: mert ez az alap!

Angolos bundázás

Az angol bundázás lényege, hogy a sütni kívánt ételt előbb olvasztott vajba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük. Nincs tehát liszt és tojás a bundában.

Natúr bundázás

A natúr bundázáshoz csak lisztre van szükségünk, mivel az alapanyagot csak lisztbe forgatjuk, majd nagyon kevés, forró zsiradékban kisütjük. A bundázási fajták legegyszerűbb változata!

Olaszos panír

Az olaszos bundázás lényege, hogy a hagyományos alapanyagokhoz parmezán sajtot kell adni. Van aki ezt a felvert tojásba keveri bele, van aki a zsemlemorzsába és így készíti el az olaszos rántotthúst.

Orly bundázás

Az orly bundázáshoz sörtésztát készítünk lisztből, tojásból és sörből. A lisztbe mártott húsokat mártjuk meg ebben a sörtésztában és így sütjük ki.

Mit jelent az Orly-módra az étlapokon?

Jegyezd meg: az „Orly”-módra az étlapokon a sörtésztában sült fogásokat jelenti.

Párizsi bundázás

A zsemlemorzsa elmarad a párizsi bundázásnál. A hússzeleteket közvetlenül a sütés előtt csak lisztbe és a felvert tojásba mártjuk.

Tömlős sajtos bundázás

Tejszínes tömlős sajt, tojás, liszt, tej és olaj kell a tömlős sajtos bundához. Ebben kell az alapanyagot alaposan megmártani és ezután a forró olajban kisütni.

Ezt a bundát én a Tejszínes sajtos tömlős csirkemell csíkok receptemhez használtam, melyet a képre kattintva tudsz elolvasni.

Azt gondolom sokféle panír fajtát bemutattam, talán ezek a leggyakoribbak manapság. Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 16 =

Ugrás a tetejére