Panírozás

Panírozás, bundázás
Ismerd meg, mitől olyan finom a rántott hús!

Bizonyára Te is észrevetted már, hogy egy jól sikerült panírozás jelentősen feldobja az étel ízét, ugyanakkor, ha elhibázod a bundázást, akkor csapnivaló lesz a kaja.

Panírozás és panírozás között van különbség. Lehet rosszul és jól csinálni, de ha mód van rá, Te miért ne csinálnád jól?


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Ebben szeretnék neked tanácsot adni, aztán vagy megfogadod, vagy nem. Először tisztázzuk, mi az a panírozás, aztán beszélek az én panírozási módszeremről, végül elárulom azt is, hogy milyen a jó panírozás.

Mi az a panírozás?

Panírozás, más szóval bundázás, de hallottam már bemorzsázásnak is hívni ezt a műveletet. Manapság egyre több panírozási fajták közül választhatunk, ám én most a hagyományos bundázásról beszélek.

Ez pedig nem más, mint az alapanyag lisztben, tojásban és zsemlemorzsában való meghempergetése. A módszer hagyományosnak is mondható, így készül a tökéletes rántott hús, a rántott máj, vagy a rántott cukkini is.

Ékszerek

A hagyományos bundázás lépésről lépésre

Előkészületek. Készítsd elő a húst, a cukkinit, a sajtot (vagy bármit) a panírozáshoz. Szeletelj, moss, klopfolj ha kell. Ezt étele válogatja.

Fűszerezd meg az alapanyagot panírozás előtt. Ez általában ízlés kérdése, de én például rántott hús bundázása előtt csak sót használok.

Három mélytányérban készítsd össze a panír alapanyagait: külön a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojásokat.

Adj a tojásokhoz darabonként egy csipet sót, majd egy villával verd fel.

Amit panírozni szeretnél, azt forgasd bele először a lisztbe, majd a felvert tojásba végül a morzsába. Figyelj arra, hogy minden alkotórész egyenletesen beborítsa az ételt! Ha ez sikerült, óvatosan ereszd bele az immár bundás szeleteket a forró zsiradékba.

Mi a jó panírozás titka?

Zsemlemorzsa házilag: finom és spórolsz is vele

Először is jó alapanyagot használ. Friss tojást, házi morzsát. Figyeld meg sütéskor az olaj sem habzik annyira, ha a rántott húshoz használt zsemlemorzsa házilag készül.

Nekem az vált be rántott hús készítésekor, hogy először bepaníroztam a hússzeleteket, az összeset, majd azután kezdtem el kisütni őket. Szerintem így, hogy pihen a bundázott hús, az íze is finomabb, ráadásul így kialakul egy bizonyos rend a konyhában, nem egyszerre csinálok mindent (amiből csak a keveredés lenne).

Érdemes a tojással is elbíbelődni, nem csak úgy tessék-lássék módon felverni.

Nem panírozás, de fontos: találd el a zsiradék megfelelő hőmérsékletét. Ha túl forró, megég benne az étel, ha nem elég forró, akkor meg csak beszívja magába a zsiradékot és inkább fő, mint sül.

Azt gondolom mindent elmondtam, amit a panírozás kapcsán érdemes megemlíteni. Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 6 =

Ugrás a tetejére