Penész eltávolítása a falról drága vegyszerek nélkül

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni? Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet!

A penész eltávolítása a falról: hatékony módszerek

Számtalan kérdés felmerül az emberben, amint meglátja a foltot a falon. Hiába szép és tiszta a lakás, elég egy penészfolt, hogy lerombolja a pozitív összképet.

Szerencsére van megoldás, a penészfolt nyom nélkül eltávolítható a falról. Vannak házi praktikák és vannak vegyszerek, melyek segíthetnek neked is. Ha minden próbálkozásod kudarcba fulladt, akkor még mindig hívhatsz szakembert! Olvasd tovább az írásom a hatékony megoldásokért!

Mi okozza a penészesedést a falon?

Röviden: a túl magas páratartalom. Ez kialakulhat a lakás nem megfelelő szigetelése, az elavult nyílászárók miatt, vagy azért, mert nagyon párás az adott helyiség. A konyha és a fürdőszoba falak a legveszélyeztetettebbek a penész kialakulása szempontjából.

Ahogy az olasz fociban sokáig divat volt a védekező taktika, az a penész esetén is beválhat: védekezzünk jó előre a penész kialakulása ellen!

A legjobb támadás a védekezés...

A páratartalom kordában tartása meggátolja a penész kialakulását. Megfelelő szigetelés alkalmazása, gyakori szellőztetés, vagy esetleg a szódabikarbóna segít a penész kialakulásának megelőzésében. Utóbbi módszerről a linkre kattintva többet is olvashatsz!

Vannak a kereskedelemben kapható páramentesítő berendezések, melyekkel a megfelelő páratartalom alakítható ki a lakóhelyiségekben.

Így távolíthatod el a penészfoltot a falról

A penész ellen alkalmazható házi praktikák közül a legismertebbek

  • az ecetes oldatos kezelés
  • a szódabikarbónás masszával ledörzsölés, és a
  • hipós oldatos fertőtlenítés, kezelés.

Ezekről a technikákról – más érdekességek mellett – a Házi praktikák penész ellen című írásomban olvashatsz.

Ezen túlmenően kipróbálhatod a festék- vagy háztartási boltokban kapható penész eltávolító és penészfolt elleni szereket. Ezek is hatásosak lehetnek a penésszel szembeni küzdelemben.

Bármilyen tisztítószert használsz, nem elég eltüntetni a penészfoltot, célszerű fertőtleníteni is!

Ha sikerült a művelet, olyan a fal mint új korában, akkor jön a következő lépés – mert még nem végeztél!

Az olasz focisták ebben verhetetlenek!

Mi köze a focinak a penészhez? Azonnal kiderül:

Tedd fel magadnak a kérdést: mi okozta a penészesedést a falamon? Ha tudod rá a választ, akkor védekezz (mint az olasz focisták)!

Előzd meg, hogy visszatérjen a penész a falra! Görgess fel a cikk elejére, és olvasd át még egyszer mit kell tenned a penészesedés megelőzésére! Hidd el, könnyebb a bajt elkerülni, mint utólag szenvedni a piszkos fallal.

Röviden ennyit akartam elmondani neked erről a témáról. Remélem ezekre a tippekre sohasem lesz szükséged! Nem foglalkoztat a penész eltávolítása a falról, mert kellemesebb dolgok kötik le idődet.

Így legyen!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
A penész eltávolítása a falról
Cím:
A penész eltávolítása a falról
Összegzés:
Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Ezt magad is meg tudod oldani!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − három =

Ugrás a tetejére