A pozitív gondolkodás hatása az életünkre

Te is rosszul érzed magad a bőrödben, és egyszerűen nem tudod, hogy miért ilyen szerencsétlenek a napjaid? A keresett válasz a kérdésedre mindössze két szó: pozitív gondolkodás!

Pozitív gondolkodás
Tedd meg az első lépést a siker felé!

Az alábbi cikkben megmutatjuk azt, hogy miért érdemes pozitívan állni a dolgokhoz, ahelyett, hogy mindenben csak a rosszat látnánk meg.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Minden, amit a pozitív gondolkodásról tudni érdemes

Lényegében már az ókorban elkezdték alkalmazni ezt a technikát, többek között például Marcus Aurélius is. Tőle származik ez az idézet:

Az, hogy milyen a boldog ember élete, gondolatai milyenségén múlik: így hát ügyelj erre! Ne fogadj be sötét, negatív gondolatokat.

Mégis mi lehet a pozitív gondolkodás lényege? A válasz egyszerű.

Ahhoz, hogy tökéletesen, és boldogan tudjunk élni, ki kell űznünk a negatív gondolatokat a fejünkből. Amint ez ténylegesen sikerül, a friss, megújult tudatállapot olyan érzés lesz, mintha egy rémálomból ébredtünk volna fel. Ezáltal a világ is szebbé fog válni a számunkra.

Ékszerek

Itt nem csak arról van szó, hogy a fejünkben jobban érezzük magunkat, hanem arról, hogy a testünkben is. Azonban ne aggódj egy pillanatig se. Képes vagy rá, hogy megcsináld!

Az első lépés a siker felé: A felismerés

Ahhoz, hogy változtatni tudjunk a gondolkodásmódunkon, először fel kell tudni ismerni, hogy mi az ami rossz, és megváltoztatandó.

Ez nem könnyű feladat, hiszen végig kell menni a fejünkben minden emlékünkön, pillanatunkon, illetve magán az életmódunkon. Legyen az jó, vagy rossz.

Ugyanis, ha ezt nem tesszük meg, hiába haladunk tovább lépésről lépésre, nem fogunk elérni semmilyen nagyobb eredményt.

Ez a folyamat talán az, ami a legtöbb időbe telik, és a legtöbb munkát igényli, de ha ezen túl vagyunk, jöhet végre az építkezés.

A szavaink határozzák meg kik vagyunk

Motiváció - a szavak ereje
Negatív, vagy pozitív szavakat használsz inkább a mindennapjaidban?

Az, hogy a szavaink határozzák meg kik vagyunk, egy általános igazság.

Gondoljuk csak végig. Feltéve, hogy valaki tájszólással beszél, be tudjuk azonosítani honnan jön, kicsoda. Ugyan erre eredeztethető vissza a szleng használat, vagy a választékos beszéd, illetve a káromkodás is.

Ennek függvényében válik igazzá az, hogyha rengeteg negatív szót használunk a hétköznapi beszédünkben, akkor lényegében saját magunkat és életünket kategorizáljuk be vele. Ez a hozzáállás pedig előbb, vagy utóbb hatalmas problémát fog okozni.

Tegyük fel, hogy valaki reggel munkába menet úgy lépi át a küszöbét, hogy: "Jaj istenem, csak érjek már haza.", garantáltan egy hosszú, szenvedéssel teli napra számíthat.

Aki úgy indul csajozni, hogy "Csak nehogy beégjek a lány előtt!", abból sosem lesz jó pasi, mert elveszik a magabiztossága.

Amennyiben a negatívumokat ki tudjuk szűrni a gondolatainkból, esetleg valami pozitív irányba tudjuk terelni azokat, garantáltan nem lesz olyan hosszú, és fáradalmas a munka. És nem lesz probléma a csajozással sem...

A pozitív gondolkodás sarkalatos pontjai

Van néhány dolog, amire oda kell figyelni, és elfogadni ahhoz, hogy a megfelelő hatást érjük el pozitív gondolkodás terén.

Az első és legfontosabb az, hogy saját magunkkal szemben elégedettek legyünk, avagy tudjuk egy kicsit csodálni magunkat. Ne helyezzük magunkat senki alá, se fölé, mindenkivel egyenrangúnak kell éreznünk magunkat.

Mond a következőket:

"Meg tudok csinálni a világon mindent, ha hiszek benne, és van elég motivációm. Minden hibámmal együtt véve szeretem magam, és elfogadom magamat olyannak amilyen vagyok. A negatív, kritizáló emberekkel nem foglalkozom, maximum egy mosoly az, amit adhatok a számukra."

Vajon tényleg hasznos a pozitív gondolkodás?

Megosztóak a vélemények a kérdést illetően, hogy tényleg hasznos-e a pozitív gondolkodás a problémák megoldásában, vagy sem.

Egyesek szerint nem attól lesz szép a világ, hogy bemeséljük magunknak.

Viszont a másik tábor erősítői állítják, hogy nekik a pozitivizmus az egész életüket gyökerestül megváltoztatta. Többé nincs számukra olyan, amiben ne látnának meg, akár csak egy picike jót. Ez pedig már bőven elegendő ahhoz, hogy motiválja, és behangolja őket a továbbiakban.

Negatív gondolkodással semmire sem mész
Szerinted mikor tudsz elmenni álmaid helyszínére nyaralni? Ha folyamatosan azon kattogsz, hogy sohasem?

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 6 =

Ugrás a tetejére