4 bevált házi praktika hangya ellen

A hangya amilyen pici, olyan idegesítő is tud lenni, ha ott akar tartózkodni, ahol neki semmi keresnivalója: a lakásban. A hangya ellen házi praktika bevetése akkor indokolt, ha nem akarunk egyből hangyairtó vegyszereket alkalmazni.

Ilyenkor a háztartásban megtalálható dolgokhoz nyúlunk: jön a sütőpor, a szódabikarbóna, az ecet vagy a só bevetése a hangyák ellen.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Bevált praktikák hangyák ellen
Mondok pár hasznos ötletet a kiirthatatlannak hitt hangyák ellen

Jó ha tudod, a hangyairtás házilag nem mindig vezet eredményre. Számtalanszor előfordul, hogy a kihelyezett hangyacsapdát a hangyák egyszerűen kikerülik, vagy más útvonalat keresnek ahhoz, hogy bejussanak a házba. Ilyenkor meg kell keresni a hangyabolyt és ott elvégezni a hangyairtást.

Előtte azonban próbálkozhatunk néhány korábban bevált praktikával!

Hangyairtás házilag: a 4 legjobb módszer!

Négy kézenfekvő módszert gyűjtöttünk össze, melyekkel hatásosan lehet felvenni a harcot a hangyák ellen.

Ékszerek

Ha nem is irtod ki őket, de elveszed a kedvüket attól, hogy visszatérjenek hozzád.

Olyan anyagokat használunk fel, melyek minden háztartásban megtalálhatók, az egészségre káros vegyszert nem vetettünk be. Íme a praktikák:

Szódabikarbóna hangyák ellen

Keverj össze egy kevés szódabikarbónát és porcukrot, és ezt a port szórd szét a hangyák vonulási útjában, továbbá a szegélylécek mentén és a sarkokba is juttass belőle. A szorgos rovarok magukkal viszik, elfogyasztják, és felfúvódnak, majd elpusztulnak tőle.

Sós víz

Mindenkinél van odahaza kiürült spriccelős palack, amibe sós vizet tud tölteni. Ablakmosó folyadékot, bútortisztítót, fémtisztítót szoktak ilyen palackokban árusítani. Egy ilyen kiürült flakonba keverj össze sót és vizet 1:4 arányban, majd miután jól összeráztad, spricceld oda, ahol támadnak a hangyák. Spricceld be a küszöböket, sarkokat is!

Tudod mire jó a só a hangyák elterelésén túl a háztartásban? Megnézheted a linkre kattintva.

Hangyák ellen ecet?

Igen! A hangyák szagérzékelése érzékeny ezért ecet szaga riasztja őket. Ezzel a hangyairtást nem tudhatjuk magunk mögött, de elriaszthatjuk őket attól, hogy bejöjjenek a lakásba. Az ecet hangya ellen akkor hatásos, ha beletöltöd egy fújós flakonba, majd befújod azokat a területeket, ahol megjelentek a hangyák.

Megelőzésképp a küszöböt, párkányokat is érdemes lefújni!

Az ecet kapcsán arra figyelj, hogy a szagát nem csak a hangyák fogják érezni, hanem te is. Ha nem bírod, akkor válassz egy másik praktikát a hangya ellen! (Itt elolvashatod, hogy az egér ellen is hatásos-e az ecet!)

Így használd a hangya ellen a sütőport

Sütőpor minden háztartásban van odahaza, így amikor azonnali fellépésre van szükség az idegesítő hangya vonulás ellen, egyből kéznél van. Hasonlóképpen használjuk, mint a szódabikarbónát, azaz a sütőpor porcukorral keverve kerül ki a hangyák vonulási útjára. Reményeink szerint az állatok ezt a finom, csalogató keveréket magukkal viszik a bolyba, a királynővel együtt elfogyasztják, és elpusztulnak tőle.

Áttekintés: miről olvastál itt + 1 tipp

Négy olyan módszert mutattam be a hangya elleni harchoz, melyekhez csupa olyan anyagot használtunk fel, melyek odahaza megtalálhatók. A só, az ecet, a szódabikarbóna és a sütőpor mindegyike fontos alapanyag a háztartásban.

A kép alatt mondok egy újabbat!

Hangya ellen házi praktikák
Még mindig van egy jó ötletem. Olvasd tovább a cikket!

A plusz egy tipp a következő: szórjunk erős illatú fűszereket, zöldségeket a hangyák vonulásának útjába! Ilyen lehet a uborkahéj, a citrom szelet, a fokhagyma, a szegfűszeg, az őrölt chili, az őrölt erős paprika vagy a majoránna.

Neked melyik módszer jött be a hangyák ellen?

Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon!
Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 10 =

Ugrás a tetejére