Praktikus jelentése

Praktikus jelentése
Ismered a praktikus szó jelentését? Neked mit jelent?

Mit jelent az a szó hogy praktikus? Ezen a weboldalon gyakran találkozhatsz praktikus ötletekkel, de magáról a praktikus jelentéséről eddig még nem beszéltem.

Előre bocsátom semmiféle kőbe vésett szabályt nem fogok mondani, de a lényeg így is érthető lesz.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Praktikus szó jelentése

Használhatod a praktikus szót egy emberre. Aki gyakorlatiasan, ügyesen old meg különféle problémákat, az egy praktikus ember. De azt is mondhatod rá, hogy élelmes, életre való.

Praktikus lehet egy tárgy. Egy szekrény, ami jól pakolható, egy asztal, ami összecsukható és így kis helyen elfér. Vagy mondjuk a papírbrikett, amivel ingyen fűtheted fel a lakásodat.

Ismersz különféle praktikus eszközöket? Persze, ezek is tárgyak, de azért vegyük őket külön az előbbi csoporttól. Mire gondolok? Például egy dugóhúzóra, ami sörnyitó és konzervnyitó is egyben, egy svájci bicskára, ami legalább 10 funkcióval rendelkezik, vagy a biciklisek szerelőkészletére. És a bankkártyából hajtogatott telefontartó? Ugye milyen praktikusak?

Ékszerek
Bankkártyából hajtogatott asztali telefontartó
A telefon egy olyan használaton kívüli bankkártyán áll az asztalon, amit eléje tettem. Ugye milyen praktikus?

A különböző ötletek, tippek is lehetnek praktikusak. Reményeim szerint ezen az oldalon csak ilyeneket találsz és ha a praktikus jelentése magyarázatára van szükséged, egyből a tippekneked.hu jut eszedbe!

Praktikus szó eredete

A praktikus szavunk latin eredetű, a practicus szóból származik, melynek jelentése a dictzone szerint aktív, cselekvő, tevékeny.

Mi lehet még praktikus? Neked mit jelent ez a szó?

Ha tetszett és ezt elmondanád a barátaidnak is, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon, vagy ás közösségi oldaladon!
Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − egy =

Ugrás a tetejére