Hadd kérdezek egyet tőled: eszedbe jutott a rántott hús újrahasznosítása, amikor a vasárnapi ebéd maradékait pakolgatod még kedden is a hűtőben?
A legtöbb háziasszony vagy kidobja a maradék rántott húst, vagy egyszerűen feltálalja kedden is. De ennek vége!
A rántott hús maradékát többféleképpen fel lehet használni, erről a következőkben részletesen fogok beszélni.
Kezdjünk is neki, további fölösleges körök helyett jöjjenek a tippek!
Tippek a rántott hús maradék újrahasznosításához
A rántott hús maradék finom szendvicsbetét! Vágd ketté a zsemlét, tedd bele a felmelegített rántott húst, pakold tele minden finomsággal (hagyma, saláta, mustár, ketchup, stb.) és fogyaszd úgy, mintha hamburgert ennél. Isteni finom, hidd el!
A felmelegítésről később még lesz szó, elmondom hogyan csináld!
A szendvics egyébként a maradék fasírt felhasználásához is egy finom ötlet.
Másik tippünk a rántott hús kreatív felhasználásához a pástétom készítése.
Le kell darálni a maradék rántott húst, fűszerezni (ízlés szerint hagyma, fokhagyma, mustár, majonéz, só, bors, stb.).
Hogy kenhető legyen, tegyél hozzá tejfölt, vagy öntözd meg kevés olívaolajjal, illetve darálhatsz hozzá szalonnát is!
A harmadik tippem egy rakott, tepsis étel készítése a maradékból. Ehhez nem kell mást csinálni, mint egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatni a hússzeleteket. Ezt le kell önteni egy tejfölös-tojásos-fűszeres öntettel, majd kemény sajtot reszelni rá. Ha ez kész, mehet a sütőbe addig, míg a sajt meg nem barnul a tetején. Isteni lesz!
A rántott hús újrasütése
A rántott hús újrasütése egy egyszerű praktika, de előtte jöjjön még egy pofon egyszerű tipp.
Alap, hogy a rántott hús frissen jó. És ezt a frissességet akár kedden is elérheted a vasárnapi ebéd maradékával.
Ehhez nem kell mást tenned, mint az előkészített, bepanírozott húst elteszed a hűtőszekrénybe és csak akkor sütöd ki, amikor fel akarod tálalni. (Például kedden). Így nem csak olyan lesz, mintha frissen sült volna, hanem frissen is sül.
Arra azért figyelj, hogy a nyers húst nem lehet akármeddig hűtőben tartani, mert megromolhat!
Meddig áll el a rántott hús a hűtőben?
A rántott hús elkészítve 3 – 4 napig is eláll akkor, ha elkészítve, kisütve teszed a fridzsiderbe. A bepanírozott, de ki nem sütött húst én egy-két napnál tovább nem tárolnám.
A rántott hús újrasütése pedig nem más, mint a hús felmelegítése. Tedd a hússzeleteket alufóliára, így tedd a sütő rácsára, majd a sütőbe, közel a fűtőszálhoz. Pár perc alatt grillezd át az egyik, majd a másik oldalát.
Figyeld meg, milyen friss, ropogós lesz a korábban elkészített rántott hús!
A tökéletes rántott húst is meglehet unni. Kivéve, ha elég kreatív vagy és felhasználod a maradékot. Remélem jó tippeket adtam a rántott hús újrahasznosításhoz. Te döntesz. Alkalmazod otthon ezt a konyhai praktikát és spórolva készítesz finomabb ételeket, vagy egyszerűen kidobod a maradékot a kukába.
Ha tetszett ez a konyhai spórolásra buzdító praktika, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon! Hadd ismerjék meg a barátaid is.