Réz tisztítása házilag: az ecet és a só a barátod!

A réztárgy nagyon szépen tud csillogni, de viszonylag hamar elveszti csillogását és messziről virít róla, hogy meg kellene tisztítani. Ilyenkor a legtöbb ember egyből a fémtisztító szer után nyúl, azt hiszi, csak a vegyi üzemekben előállított keverék lesz hatásos a rézkilincs, a rézmozsár és a hasonlók kifényesítésére.

Pedig nem így van!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Ha takarítás közben megakadsz azon, milyen homályosak (piszkosak) a fém tárgyaid, nem kell egyből a fémtisztítószerek után nyúlni! Különösen akkor, ha nincs odahaza.

A legtöbb háztartásban található ecet, konyhasó pedig szinte kivétel nélkül mindenhol van. Ezeket kell csak összekeverni és máris kész a csodás erejű réztisztító szer! ( Az ecetet és a sót a hangyák ellen is hatásosan alkalmazhatod! Erről itt olvashatsz bővebben: 4 bevált házi praktika hangya ellen).

Az alábbi videóban egy álló lámpa gyönyörű réz talpazatát pucoltuk meg a só és az ecet keverékével.

Ékszerek

Réz tisztítása ecettel és sóval

Ahogy láthatod, nem kell egyikből sem sok. Két három teáskanál sóra öntöttünk annyi ecetet, hogy jól ellepje. Kicsit megkevertük, majd egy száraz rongyot belemártva elkezdtük tisztítani a lámpatestet.

A legnagyobb felülettel, a talapzattal kezdtük.

Itt az első menetben egy kis darabot először elhagytunk, hogy szembetűnő legyen a különbség a megtisztított rézfelület és a még piszkos rész között. (Be kell valljuk, a lámpatesten a tisztítás után is maradtak foltok. Ezek anyaghibából, repedésekből adódtak. Természetesen ezek eltüntetésére is van tippünk, de az majd egy másik írás lesz).

Most jön a lényeg!

Miután alaposan végigdörgöltük a teljes rézfelületet, kétszer is rongyot váltottunk. Először egy durvább, száraz, tiszta ronggyal áttöröltük a lámpatestet, majd rongyot váltottunk: következett egy puha textília, amivel csak fényesítettük a rezet. Ezzel aztán órákig lehetne simogatni a fém felületet: minél tovább simogatod, annál fényesebb lesz a réz.

A végeredmény: ragyogó réz lámpatest!

Láttad a videót, láttad milyen egyszerű megtisztítani még egy ekkora rézfelületet is. A munka nem tartott tovább, mint a videó hossza, természetesen amit a kamerával szerencsétlenkedtünk felvétel közben, azt kivágtuk a kész anyagból.

Ecettel és sóval takarítottuk le a koszt a rézről, de hasonló a réz tisztítása citromlé és só keverékével. Ha neked is van egy ötleted arra, hogyan lehet házilag megtisztítani a fényüket vesztett fém felületeket, kérjük oszd meg velünk!

Ha tetszett és elmondnád ezt a tippet a barátaidnak, kérlek oszd meg a cikket a Facebookon!

Köszönöm.

Összefoglaló
Réz tisztítása házilag: az ecet és a só a barátod!
Cím
Réz tisztítása házilag: az ecet és a só a barátod!
Leírás

Ebben a videóban megmutatom, milyen egyszerű egy réz lámpatest megtisztítása ecettel és sóval. A végeredmény: pillanatok alatt ragyogó réz felület!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 1 =

Ugrás a tetejére