Így készül el a sajt chips házilag, pillanatok alatt

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A sajt chips készítése csak pár percet vesz igénybe, ezzel a recepttel finom ropogtatni valót tudsz pillanatok alatt a vendégeid elé varázsolni. A cikk alján megtalálod a videót, amiben be is mutatom lépésről lépésre a készítés folyamatát. Mielőtt letekernél, nézd meg a hozzávalókat és a leírást!

Az alábbi recept alapján készített chipset szokás sajtos chips (sajtos csipsz) néven is emlegetni. Ez azért zavaró, mert ez nem sajtos ropogós, hanem maga a megsült sajt!

Sajt chips házilag: Finom vendégváró pillanatok alatt

Az eddigiek alapján biztosan azt gondolod, hogy viccelek és biztosan van valami titkos összetevő, amitől ropogós lesz a chips.

Elárulom neked, hogy nincs! Nézd csak:

A sajt chips recept hozzávalói

  • kemény sajt

Igen, ennyi. Ha bonyolultabb sajtos receptekre vagy kíváncsi, több hozzávalóval, akkor olyan oldalt keress fel, ahol ilyen sajtos recepteket találsz.

De térjünk vissza ehhez a nassolni valóhoz!

Én most kétféle sajtot használtam (füstölt+gouda), ami egyébként változatosságot jelent az ízekben, tehát jó ötlet.

Viszont nem egyformán sült meg a két típus! Van amelyik már-már elég és a másik szinte alig barnul.

Hogy ez tényleg így van, nézd meg a recept aljára beillesztett videóban! A füstölt kemény sajt jól bebarnult, míg a gouda típusú épp hogy kezdett barnulni. Hogy ezt elkerüld, használj hasonló sajtokat, vagy süsd meg külön-külön őket.

A sajt chips készítése pofon egyszerű! Igen, a recept következik...

  1. Vedd elő a hűtőszekrényből a kemény sajtot, amit épp otthon találsz.
  2. Sajtvágóval vágj vékony szeleteket. (Reszelheted is a sajtot, vagy ha késsel jól bánsz, azzal is megpróbálhatod.)Sajtvágóval vágtam a sajt szeleteket, de másképp is darabolható a chipshez
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgasd föl. Ha azt akarod, hogy összesüljenek a sajtszeletek, akkor rakd őket közel egymáshoz. Ezzel a módszerrel egy lappá fog sülni. Ha kész az egyben sült sajt chips, olyan darabokra törheted, amilyenre csak akarod.

    Állítsd a sütőt 250 C fokra a sajtos ropogós sütéséhez!
    Igen, valóban 250 C fokra állítod a sütőt!
  4. Állítsd a sütőt 250 C fokra és felső sütésre.
  5. Kb.: 5 perc alatt süsd készre a csipszeket.
  6. Szedd ki a sütőből, várd meg míg kihűl, majd szedd le a sütőpapírról.

Készen is vagy!

Hihetetlen? Akkor nézd meg ezt a recept videót!

=========================================
Ennyi. A tippekneked.hu videó csatornájára az alábbi képre kattintva tudsz feliratkozni!

Tippekneked.hu videó csatorna

Röviden bemutattam neked, hogyan tudsz pillanatok alatt kedveskedni a vendégeidnek sajt chips készítésével. Kevesebb mint tíz perc alatt tálalhatod a finom bor-, vagy a jégbe hűtött sör mellé.

Remélem elégedett vagy a végeredménnyel! Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + egy =

Ugrás a tetejére