Így készül el a sajt chips házilag, pillanatok alatt

A sajt chips készítése csak pár percet vesz igénybe, ezzel a recepttel finom ropogtatni valót tudsz pillanatok alatt a vendégeid elé varázsolni. A cikk alján megtalálod a videót, amiben be is mutatom lépésről lépésre a készítés folyamatát. Mielőtt letekernél, nézd meg a hozzávalókat és a leírást!

Az alábbi recept alapján készített chipset szokás sajtos chips (sajtos csipsz) néven is emlegetni. Ez azért zavaró, mert ez nem sajtos ropogós, hanem maga a megsült sajt!

Sajt chips házilag: Finom vendégváró pillanatok alatt

Az eddigiek alapján biztosan azt gondolod, hogy viccelek és biztosan van valami titkos összetevő, amitől ropogós lesz a chips.

Elárulom neked, hogy nincs! Nézd csak:

A sajt chips recept hozzávalói

  • kemény sajt

Igen, ennyi. Ha bonyolultabb sajtos receptekre vagy kíváncsi, több hozzávalóval, akkor olyan oldalt keress fel, ahol ilyen sajtos recepteket találsz.

De térjünk vissza ehhez a nassolni valóhoz!

Én most kétféle sajtot használtam (füstölt+gouda), ami egyébként változatosságot jelent az ízekben, tehát jó ötlet.

Viszont nem egyformán sült meg a két típus! Van amelyik már-már elég és a másik szinte alig barnul.

Hogy ez tényleg így van, nézd meg a recept aljára beillesztett videóban! A füstölt kemény sajt jól bebarnult, míg a gouda típusú épp hogy kezdett barnulni. Hogy ezt elkerüld, használj hasonló sajtokat, vagy süsd meg külön-külön őket.

A sajt chips készítése pofon egyszerű! Igen, a recept következik...

  1. Vedd elő a hűtőszekrényből a kemény sajtot, amit épp otthon találsz.
  2. Sajtvágóval vágj vékony szeleteket. (Reszelheted is a sajtot, vagy ha késsel jól bánsz, azzal is megpróbálhatod.)Sajtvágóval vágtam a sajt szeleteket, de másképp is darabolható a chipshez
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgasd föl. Ha azt akarod, hogy összesüljenek a sajtszeletek, akkor rakd őket közel egymáshoz. Ezzel a módszerrel egy lappá fog sülni. Ha kész az egyben sült sajt chips, olyan darabokra törheted, amilyenre csak akarod.

    Állítsd a sütőt 250 C fokra a sajtos ropogós sütéséhez!
    Igen, valóban 250 C fokra állítod a sütőt!
  4. Állítsd a sütőt 250 C fokra és felső sütésre.
  5. Kb.: 5 perc alatt süsd készre a csipszeket.
  6. Szedd ki a sütőből, várd meg míg kihűl, majd szedd le a sütőpapírról.

Készen is vagy!

Hihetetlen? Akkor nézd meg ezt a recept videót!

=========================================
Ennyi. A tippekneked.hu videó csatornájára az alábbi képre kattintva tudsz feliratkozni!

Tippekneked.hu videó csatorna

Röviden bemutattam neked, hogyan tudsz pillanatok alatt kedveskedni a vendégeidnek sajt chips készítésével. Kevesebb mint tíz perc alatt tálalhatod a finom bor-, vagy a jégbe hűtött sör mellé.

Remélem elégedett vagy a végeredménnyel! Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is! Ha hasonló cikkeket szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 2 =

Ugrás a tetejére