Ez a fokhagymás sült tarja recept minimális fűszerezéssel készül. Tepsiben sül és a végeredmény tökéletes: omlós és szaftos! Hogy mi a mennyei finom sült tarja titka? A receptből az is kiderül!
Annak ellenére, hogy ez egy egyszerű recept, a végeredménnyel sokakat el tudsz kápráztatni. Igaz, a sült tarja sütőben sütve nem lesz a diétázók kedvence. A tökéletes ízek azonban a sertéssültek kedvelőinek biztosan örömet okoznak majd.
Mennyei finom sült tarja recept sütőben
A mennyei finom sült tarja titka, hogy megfelelő ideig maradjon a hús a sütőben és
Hozzávalók
- 80 dkg csont nélküli tarja,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál sertés zsír,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
- koriander ízlés szerint,
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika,
- bors ízlés szerint,
- só ízlés szerint.
Sült tarja recept
- A tarját tisztítsd meg, ujjnyi vastagra szeleteld fel.
- Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
- A túl zsíros részeket leszedheted, de én soha nem teszem. Az is nagyon finom lesz, ha megsült a hús…
- A tarja mindkét oldalát megsózod, őrölt köménnyel, kevés borssal, pirospaprikával meghinted.
- Zsírozd ki egy tepsi alját, ezután a megfűszerezett húst a tepsibe teszed, majd rakd mellé (rá, alá) a hagymadarabokat és fokhagymát.
- Alufóliával fedd le a tepsit, úgy, hogy légmentesen zárjon (Ez a mennyei finom sült tarja recept egyik legfontosabb lépése!), önts alá kb.: 1 dl vizet, majd a 160 fokra előmelegített sütőt állítsd légkeveréses módba és kezd el sütni a húst, kb.: 1 – 1,5 órán át.
- Sütés közben forgasd meg a hús szeleteket, az elfőtt vizet pótold, majd tedd vissza az alufóliát.
- Amikor a hús elkészült, vedd le az alufóliát, és pár percig így süsd tovább.
- Tálaláshoz:, tört burgonyával, burgonyapürével, párolt káposztával, házi savanyúsággal kínáld. Szerintem a házi kovászos uborka a legjobb!
Próbáld ki, isteni az ilyen módon készített sült tarja!
A fotó alatt még jön egy hasznos tipp neked!
TIPPneked: Tudod milyen egyszerű a sült tarja készítéséhez a fokhagyma pucolás? Kattints a linkre és meglátod!