Száraz sült hús felhasználása

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Általában ünnepek után jöhet szóba a száraz sült hús felhasználása, amikor a háziasszony felteszi magának a kérdést: mit kezdjek a maradékkal? Karácsonykor, húsvétkor nagyobb az esély, hogy valami megmarad az ételek közül.

Száraz sült hús felhasználása: Töltött paprika töltelék készítéséhez is használhatsz maradék sült húst

Sok jó ötletem van a maradék hús felhasználására, de a legjobbat le is lövöm azonnal: ne dobd ki semmi esetre sem! Engem nagyanyám megtanított, hogy soha, semmilyen élelmiszert ne dobjak ki. Egyrészt ezzel spórolhatsz, másrészt ha nem romlott meg, akkor meg lehet enni, vagy fel lehet használni egy új étel elkészítéséhez!

Milyen húsok jöhetnek szóba? Mivel nálunk nagyon népszerűek a csirkemell receptek, így csirkéből valószínűleg a melle húsa, esetleg a sült csirkecomb az, ami megmaradhat. Sertésből lehet tarja, karaj, comb, ritkábban oldalas. Lássuk, mit kezdjünk ezekkel, ha megmaradnak!

Ötletek a maradék sült hús felhasználására

Amikor korábban írtam a konyhai maradékok felhasználásáról, ajánlottam, hogy daráld le a száraz sült húst és készíts belőle finom pástétomot! Hogy kenhető legyen, adj hozzá zsírt annyit, amennyivel már simán a kenyérre tudod kenni.

A legfinomabb az ilyen kencékhez a kacsazsír, ha tudod, ezzel tedd kenhetővé a maradék sült húsból készített pástétomot.

Ne legyen pépes, inkább darabos. Mikor aprítod, a késes aprítóba a sült hús mellé dobhatsz hagymát, fokhagymát. Nagyon fűszerezni nem kell, mivel a kész sült hús valószínűleg úgyis fűszeres volt. Maximum egy kis sót felvesz.

A száraz sült húsból készítheted a töltött ételek töltelékét. Mire gondolok? Például töltött paprikára (fotónkon), hortobágyi húsos palacsintára, töltött cukkinire, töltött karalábéra, burgonyára, stb.

A rizses húst nálunk mindenki szereti. Ha maradt meg sült hús az ünnepi ebéd másnapjára, akkor jó megoldás, ha rizses húst készítesz belőle. A linkre kattintva egy ilyen receptet tudsz elolvasni a Nosaltyról.

Van amikor a húst már nem is nagyon kívánja az ember. Karácsony után neked még van kedved a maradék húsokat elfogyasztani? Szerintem sokkal inkább ennél egy jó főzeléket, amihez kitűnően passzol a száraz sült hús! Hidd el jobban fog esni, mint rizzsel és savanyúsággal!

Ha a hús szaftja is megmaradt, használd fel azt is! Akár kenyérre is kenheted, újhagymával, paprikával és paradicsommal fenséges tízórai, vagy uzsonna lehet belőle!

Ha pástétomot készítesz, ahhoz is jól jöhet a szaft, öntsd hozzá nyugodtan! Kenhetőbb, ízletesebb lesz tőle!

Erre figyelj a száraz sült hús felhasználása során!

Nyilván tudod, hogy a kész hús újrahasznosítása más technikát igényel a konyhában, mint amikor nyers hússal dolgozol. Ez az alapanyag már készen van: megsült, fűszeres.

Az új ételed készítésénél vedd tehát figyelembe azt, milyen fűszerezettségű volt a húsod eredetileg. Fontos például, hogy nem volt-e túl csípősre készítve, mert akkor ez erősen korlátozza a felhasználhatóságát.

Tanulság

Semmilyen élelmiszert ne dobj ki, ami még fogyasztható! Ahogy láttad, a száraz sült hús is felhasználható, és a többi feleslegesnek tűnő élelmiszernek is adj lehetőséget arra, hogy elfogyjon.

Ha másképp nem megy, készíts a kész ételedből egy új ételt!

Fotó: pixabay

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Összefoglaló:
Száraz sült hús felhasználása: spórolási tippek a konyhában
Cím:
Száraz sült hús felhasználása: spórolási tippek a konyhában
Összegzés:
Spórolási tippek a konyhában: a száraz sült hús felhasználására több módszer is rendelkezésedre áll. Ki ne dobd a maradékot!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ugrás a tetejére