Szemüvegeseknek szóló tippek – sokáig tartson ki a szemüveged!

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A szemüvegeseknek szóló tippek neked szólnak, ha sokkal előbb cseréled le a szemüvegedet, mint az egészségügyileg indokolt lenne. Elhasználódott, összekarcolódott, elszíneződött. A cserének ezer oka lehet.

Szemüvegeseknek szóló tippek - sokáig tartson ki a szemüveged!
Azonnal használható tippek szemüvegeseknek

Ezek a szemüvegesek legjellemzőbb problémái

Azt tudod, hogy Te mit vársz el a szemüvegedtől. Egyszerű, látni akarsz vele úgy, mint régen. De vajon mit vár el tőled a szemüveged?

Évek óta viselsz szemüveget és nem tudod miért színeződik el idő előtt a szemüveg kerete, miért piros az orrnyerged a szemüveg papucsaitól? Vajon miért karcos az üveg, mikor csak szemüveg tisztítóval pucolod?

Biztosan eleged van abból, hogy a vásárláskor tökéletesnek tűnő szemüvegben már nem tudsz emberek közé menni. Mert a karcokat már messzebbről is látni és a szemüveg szára úgy néz ki, mintha penészes lenne.

Száz szónak is egy a vége , ha ismerősek ezek a problémák, akkor a szemüvegeseknek szóló tippek átböngészése a számodra kötelező! Szüntesd meg a finom karcokat, a keret elszíneződését és az orrnyerged kipirosodását az alábbi ötletek alapján!

Figyelj, mert most jön a lényeg! Itt az ideje, hogy a konkrét tippekről beszéljek.

Szuper szemüvegeseknek szóló tippek gyűjteménye

Szemüvegben alvás? Vigyázz, deformálódik!
Vigyázz, deformálódik a szemüveg, ha abban fekszel/alszol!

Ha azt gondolod, hogy majd drágább üveget veszel a szemüvegedbe, vagy a legmenőbb keretet kéred az optikustól és az segíteni fog, akkor tévedsz! Lehet, hogy szerencséd lesz, de attól, mert valami drágább (vagy menőbb) még nem biztos, hogy jobb is.

 • Ha rosszul van beállítva a szemüveg, nem jól fekszik fel az orrodra, akkor kipirosíthatja a bőrt. Szánj elegendő időt az optikában a szemüveg beállítására!
 • A fémkeret néhányaknál allergiás reakciót válthat ki. Ilyenkor nincs mese, keretet kell cserélni.
 • A szárazon pucolt lencse megkarcolódhat! Szintén veszélyes a szemüveg mellett, a tokjában tartott kulcs csomó, ami összekaristolhatja a lencsét. Sose tedd az asztalra, vagy más kemény felületre üveggel lefele a szemüveget! Kell-e mondanom, hogy karcolódik? A szemüveg élettartama nagyban függ attól, mennyire tudsz vigyázni a lencsékre. Ha nagyon sok, apró por tapadt rá, akkor tisztítás előtt öblítsd le langyos meleg vízzel!
 • Ne pucold a lencsét ismeretlen vegyi anyagokkal, mosó-, vagy mosogatószerrel! Használj optikában vásárolt tisztítószert, vagy egyszerűen tiszta vizet és mikroszálas törlőkendőt.
 • Ne tapogasd a lencsét! A szemüveget az orr résznél, vagy a szárainál fogd meg.
 • Használj kemény szemüvegtokot. Nyilvánvaló, hogy jobban véd, mint valamilyen puha műanyag, vagy szövet.
 • Van akinek a bőre olyan (pl.: zsíros bőrűek) melynek kipárolgása megszínezi a fémkereteket. Ilyenkor indokolt műanyag keretet használni.
 • A szemüveg papucsok gyakran okoznak bőrpírt, gyulladást az orrnyergen. Ilyenkor érdemes papucs nélküli keretet választani.
 • Sokan panaszkodnak arra, hogy – főleg ősszel és télen – bepárásodik a szemüvegük és pillanatokig ugyan, de semmit sem látnak. Te is jártál már így? Akkor használj páramentesítő sprayt! Némelyik egész jó hatásfokkal megakadályozza a szemüveg párásodását!
 • Sose aludj szemüvegben! (Nálam tévézés közben már sajnos előfordult, hogy szemüvegben elaludtam a készülék előtt…) Ahogy forgolódsz, a fejeden hagyott szemüveg deformálódik, akár el is törhet.
 • A szemüveg kiválasztása nem csak egészségügyi szempontból fontos. A szemüveg öltöztet! Eltakarhatja a szem alatti táskákat, harmonizálhat az öltözékeddel, ellensúlyozhatja a hosszúkás, vagy gömbölyű fejformád!

Bevallom, én sem mindig tudok vigyázni a szemüvegemre. Számomra különösen veszélyes a tévézés, volt már, hogy a szemüvegem szárát egyengetnem kellett tévénézés után…

Ha szemüveges vagy, akkor viseld!

Elton John - A szemüveg mint divatos kiegészítő
Elton John - A szemüveg mint divatos kiegészítő

A szemorvos azért írta fel a szemüveget, hogy javítsa a látásodat. Attól még jó pasi, vagy jó csaj vagy, ha szemüveget hordasz. Gondolj rá úgy, mint egy újabb ruhadarabra, ami öltöztet, javítja a fejformádat, azaz jól áll!

Szerintem ne vegyél kész szemüveget. Szupermarketekben, egyes boltokban árusítanak ilyet, de Te csak olyat vegyél, amit optikus készített a Te szemedre, az orvos rendelése szerint.

Vannak akik napszemüveget hordanak ha kell, ha nem. Ha neked látásjavító szemüvegre van szükséged, akkor sem kell lemondani a napszemüveg kényelméről, amit tűző napsütésben nyújt. Hiszen van dioptriás napszemüveg és van már szemüvegre felcsatolható napszemüveg is.

A fényre sötétedő lencsékről nem is beszélve...

Sokáig tartson ki a szemüveged!

Sokáig tartson ki a szemüveged, ehhez kaptál itt azonnal használható tippeket. Használd őket egészséggel dioptriás szemüveghez, vagy napszemüveghez, esetleg mind a kettőhöz.

Arra is rávilágítottam (remélem!), hogy szemüvegesnek lenni nem szégyen.

Ha szemüveges vagy, biztosan neked is van pár hasznos gondolatod. Ne habozz, oszd meg velünk a hozzászólások között!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is. Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Ez tetszik, ezt megosztom!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

Ugrás a tetejére