Szemüvegeseknek szóló tippek – sokáig tartson ki a szemüveged!

A szemüvegeseknek szóló tippek neked szólnak, ha sokkal előbb cseréled le a szemüvegedet, mint az egészségügyileg indokolt lenne. Elhasználódott, összekarcolódott, elszíneződött. A cserének ezer oka lehet.

Szemüvegeseknek szóló tippek - sokáig tartson ki a szemüveged!
Azonnal használható tippek szemüvegeseknek

Ezek a szemüvegesek legjellemzőbb problémái

Azt tudod, hogy Te mit vársz el a szemüvegedtől. Egyszerű, látni akarsz vele úgy, mint régen. De vajon mit vár el tőled a szemüveged?


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Évek óta viselsz szemüveget és nem tudod miért színeződik el idő előtt a szemüveg kerete, miért piros az orrnyerged a szemüveg papucsaitól? Vajon miért karcos az üveg, mikor csak szemüveg tisztítóval pucolod?

Biztosan eleged van abból, hogy a vásárláskor tökéletesnek tűnő szemüvegben már nem tudsz emberek közé menni. Mert a karcokat már messzebbről is látni és a szemüveg szára úgy néz ki, mintha penészes lenne.

Száz szónak is egy a vége , ha ismerősek ezek a problémák, akkor a szemüvegeseknek szóló tippek átböngészése a számodra kötelező! Szüntesd meg a finom karcokat, a keret elszíneződését és az orrnyerged kipirosodását az alábbi ötletek alapján!

Ékszerek

Figyelj, mert most jön a lényeg! Itt az ideje, hogy a konkrét tippekről beszéljek.

Szuper szemüvegeseknek szóló tippek gyűjteménye

Szemüvegben alvás? Vigyázz, deformálódik!
Vigyázz, deformálódik a szemüveg, ha abban fekszel/alszol!

Ha azt gondolod, hogy majd drágább üveget veszel a szemüvegedbe, vagy a legmenőbb keretet kéred az optikustól és az segíteni fog, akkor tévedsz! Lehet, hogy szerencséd lesz, de attól, mert valami drágább (vagy menőbb) még nem biztos, hogy jobb is.

 • Ha rosszul van beállítva a szemüveg, nem jól fekszik fel az orrodra, akkor kipirosíthatja a bőrt. Szánj elegendő időt az optikában a szemüveg beállítására!
 • A fémkeret néhányaknál allergiás reakciót válthat ki. Ilyenkor nincs mese, keretet kell cserélni.
 • A szárazon pucolt lencse megkarcolódhat! Szintén veszélyes a szemüveg mellett, a tokjában tartott kulcs csomó, ami összekaristolhatja a lencsét. Sose tedd az asztalra, vagy más kemény felületre üveggel lefele a szemüveget! Kell-e mondanom, hogy karcolódik? A szemüveg élettartama nagyban függ attól, mennyire tudsz vigyázni a lencsékre. Ha nagyon sok, apró por tapadt rá, akkor tisztítás előtt öblítsd le langyos meleg vízzel!
 • Ne pucold a lencsét ismeretlen vegyi anyagokkal, mosó-, vagy mosogatószerrel! Használj optikában vásárolt tisztítószert, vagy egyszerűen tiszta vizet és mikroszálas törlőkendőt.
 • Ne tapogasd a lencsét! A szemüveget az orr résznél, vagy a szárainál fogd meg.
 • Használj kemény szemüvegtokot. Nyilvánvaló, hogy jobban véd, mint valamilyen puha műanyag, vagy szövet.
 • Van akinek a bőre olyan (pl.: zsíros bőrűek) melynek kipárolgása megszínezi a fémkereteket. Ilyenkor indokolt műanyag keretet használni.
 • A szemüveg papucsok gyakran okoznak bőrpírt, gyulladást az orrnyergen. Ilyenkor érdemes papucs nélküli keretet választani.
 • Sokan panaszkodnak arra, hogy – főleg ősszel és télen – bepárásodik a szemüvegük és pillanatokig ugyan, de semmit sem látnak. Te is jártál már így? Akkor használj páramentesítő sprayt! Némelyik egész jó hatásfokkal megakadályozza a szemüveg párásodását!
 • Sose aludj szemüvegben! (Nálam tévézés közben már sajnos előfordult, hogy szemüvegben elaludtam a készülék előtt…) Ahogy forgolódsz, a fejeden hagyott szemüveg deformálódik, akár el is törhet.
 • A szemüveg kiválasztása nem csak egészségügyi szempontból fontos. A szemüveg öltöztet! Eltakarhatja a szem alatti táskákat, harmonizálhat az öltözékeddel, ellensúlyozhatja a hosszúkás, vagy gömbölyű fejformád!

Bevallom, én sem mindig tudok vigyázni a szemüvegemre. Számomra különösen veszélyes a tévézés, volt már, hogy a szemüvegem szárát egyengetnem kellett tévénézés után…

Ha szemüveges vagy, akkor viseld!

Elton John - A szemüveg mint divatos kiegészítő
Elton John - A szemüveg mint divatos kiegészítő

A szemorvos azért írta fel a szemüveget, hogy javítsa a látásodat. Attól még jó pasi, vagy jó csaj vagy, ha szemüveget hordasz. Gondolj rá úgy, mint egy újabb ruhadarabra, ami öltöztet, javítja a fejformádat, azaz jól áll!

Szerintem ne vegyél kész szemüveget. Szupermarketekben, egyes boltokban árusítanak ilyet, de Te csak olyat vegyél, amit optikus készített a Te szemedre, az orvos rendelése szerint.

Vannak akik napszemüveget hordanak ha kell, ha nem. Ha neked látásjavító szemüvegre van szükséged, akkor sem kell lemondani a napszemüveg kényelméről, amit tűző napsütésben nyújt. Hiszen van dioptriás napszemüveg és van már szemüvegre felcsatolható napszemüveg is.

A fényre sötétedő lencsékről nem is beszélve...

Sokáig tartson ki a szemüveged!

Sokáig tartson ki a szemüveged, ehhez kaptál itt azonnal használható tippeket. Használd őket egészséggel dioptriás szemüveghez, vagy napszemüveghez, esetleg mind a kettőhöz.

Arra is rávilágítottam (remélem!), hogy szemüvegesnek lenni nem szégyen.

Ha szemüveges vagy, biztosan neked is van pár hasznos gondolatod. Ne habozz, oszd meg velünk a hozzászólások között!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, ismerjék meg a barátaid is. Ha hasonló írásokat, érdekességeket vagy házi praktikákat szeretnél olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre! Az oldalsávban megtalálod hozzá az űrlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =

Ugrás a tetejére