Szereted a praktikus dolgokat? Ezeket a fűtési megoldásokat imádni fogod!

Elektromos padlófűtésHa fűtési problémáról van szó, akkor általában kétféle típusú otthon létezik. Van, ahol túl sok a meleg, míg máshol túl kevés, és nem árt egy kis pótlás. Esetleg épp a fűtés korszerűsítése a cél? Az alábbi megoldások biztos, hogy minden esetben sokat fognak segíteni.

.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Dizájnos infrapanel minden helyiségbe

Az infrapanelek akkor is jó megoldást jelenthetnek, ha egy az egyben le szeretnénk cserélni a fűtőrendszerünket. Ugyanakkor kiegészítő fűtésként is remekül funkcionálnak. Az infrapanel ráadásul nem csak egyfunkciós lehet.

Kaphatunk beépíthető és mobil, de falra szerelhető változatokat is. Utóbbiakat olyan dizájnban is megtaláljuk, amelyek igazi művészi alkotásként díszíthetik az otthonunkat. Vagyis ha infrapanelre váltunk, akkor megszüntethetjük az oda nem illő radiátorok és fűtőtestek látványát is.

Ezen kívül az infra panel egy kiváló megoldás a napelemes energiával működő otthonokra, hiszen minden probléma nélkül képes hasznosítani a termelt energiát. Az infrasugarak fűtése pedig sokkal hatékonyabbá teszi az otthon melegen tartását, mint a hagyományos, levegőt melegítő megoldások. Az infra esetén ugyanis a tárgyak és az élő testek, vagyis mi magunk melegszünk át, ami által a levegő is átmelegedik. Ezért nincs jelentős hőveszteség, sőt még a penész is elkerülhet minket, hiszen a falak és a tárgyak átmelegedésével elejét vehetjük a penészesedésnek.

Fűtőszőnyeg a szupergyors megoldásokhoz

A fűtőszőnyeg nem csak praktikus, de költséghatékony megoldás is lehet olyan helyiségekhez, ahol nincs vagy csak minimális a fűtés. Köztudott, hogy elsősorban a talaj és a falak által kibocsájtott hideg miatt tudunk átfázni. A fűtőszőnyeggel azonban elejét vehetjük a kellemetlen hideg burkolatoknak, és a kora reggeli fagyos ébredéseknek is.

A fűtőszőnyeg ugyanis hideg burkolatok alá is beépíthető, ugyanakkor rendkívül egyszerűen telepíthetjük parketta vagy laminált padló alá is. Mivel egy nagyon könnyen lerakható és rendkívül vékony konstrukcióról van szó, ezért a csemperagasztó rétegébe is beletehető. Vagyis kiválóan alkalmas például a lakásfelújítások esetén, ahol nem kell a fűtés korszerűsítése miatt szétbontani az egész helyiséget.

Fotó: czinege.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =

Ugrás a tetejére